logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Úklid na tvrzi Starý dvůr

16.04.2012

Rádi zveřejňujeme následující pozvánku. Těší nás iniciativa a zájem mladých lidí -geocacherů o zapomenutou památku v našem městě.

"Srdečně Vás zveme na 3. ročník brigády na tvrzi Starý dvůr v Krupce - Bohosudově, která proběhne v sobotu 21. dubna 2012 od 10:00. Zřícenina tvrze se nachází za bývalou plovárnou. Budeme především vyřezávat náletové dřeviny a keře na valech, v příkopu i samotné tvrzi. S sebou si vezměte vhodné oblečení, případně holiny a nějaké nářadí – pilu, kleště, hrábě apod.

Těší se na Vás organizační tým Jiří Kašpar, Daniel Burda a Denis Biedermann

Tvrz Stary Dvur                      0f779cc4 2c80 4d2d 8d9b 2b8f0faffe11

"Všichni jsme fanoušci historie a zároveň hrajeme hru geocaching. Právě přes ten tuto brigádu pořádáme. Většina účastníků budou právě geocacheři. K tvrzi jsme se dostali roku 2008 náhodou, když jsem jí našel na mapě. Vypravili jsme se ji najít a začali pátrat po informacích o této stavbě.  Je škoda, že se stala nejvíce opomíjenou památkou v Krupce i přes svou bohatou historii. Po zkušenostech z podobných brigád geocacherů jsme se rozhodli uspořádat první v březnu 2010 v Krupce. Postupně od této doby se snažíme tvrz oživit a zviditelnit, protože ani místní o ní prakticky nevědí. Během brigády bude možnost prohlédnout si fotografie a obrázky tvrze, jak se postupně měnila," uvádí Jiří Kašpar


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.