logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Lež, Matouš a Sport Krupka

23.03.2012

Lež, Matouš a Sport Krupka – pukavce z jednoho hnízda

Na posledním zastupitelstvu Zdravá Krupka kritizovala hospodaření Sportu Krupka a žádala provedení hloubkového srovnávacího auditu v této městské společnosti (v té chvíli řadě zastupitelů pobledly tváře), léta ovládané pány Matoušem a Saifertem. V rámci toho Zdravá Krupka poukazovala i na nezveřejňování ročních závěrek hospodaření Sportu Krupka v obchodním rejstříku Krajského soudu (dále OR).

Podle starosty Z. Matouš je vina na straně OR.  Prý proto, že Sport Krupka tam své roční uzávěrky v řádné podobě každoročně posílá a on sám neví, proč nejsou zveřejňovány. V reakci na tento zřejmý nesmysl, s nadšením uvítaný jeho příznivci, se Zdravá Krupka obrátila na OR dopisem, v kterém žádala OR o vyjasnění situace. Odpověď OR si můžete přečíst zde . Každý kdo si ji přečte, pochopí i bez hlubších znalostí zákonů, že pan Matouš – starosta města a předseda dozorčí rady Sportu Krupka, ve snaze utajit hospodaření Sportu Krupka, zastupitelstvu města vědomě lhal.

Za celou dobu existence Sportu Krupka byly OR zaslány zákonné dokumenty v řádné podobě jen v roce 2001. V letech 2005 – 2008 byly zaslány v nedostatečné podobě a přes opakované upozornění OR nebyly uvedeny do zákonné podoby. „Asi jen shodou náhod“ proběhl další pokus o předání opět neúplných kumentů7. 3. 2012, tj. dva dny poté, co uvedenou situaci Zdravá Krupka  v zastupitelstvu kritizovala.

Představa, že svéprávný ekonom Sportu Krupka odmítá, nebo neumí splnit tento jednoduchý zákonný požadavek, je scestná. Za touto situací jsou jednoznačně jednatelé společnosti, hlavně tedy starosta Matouš, který díky zmanipulovaným volbám, zfalšovaní dokumentu ZK a touze těch, kteří ho volili, také si urvat z městského, je starostou města.

Kruh lží a podvodů se tady uzavírá. Opět nikoli pomluvy, ale sám starosta Z. Matouš svým lhaním a zatajováním umocňuje až děsivé představy o tom, co se děje s majetkem a financemi v jím ovládaném Sportu Krupka a i na radnici. Když jednatel společnosti vědomě blokuje zveřejnění i snadno upravitelných čísel ročního hospodaření, co se pak asi děje uvnitř společnosti? Každému, kdo odmítá rozkrádání města, nezbývá než audit provedený certifikovanou firmou požadovat. A to i bez ohledu na jeho cenu. Ta bude ve srovnání se ztrátami města, způsobenými dlouholetým řáděním Z. Matouše, vždy nesrovnatelně menší.

To omdlévání řady zastupitelů, už při jen vyslovení požadavku hloubkového srovnávacího auditu ve Sportu Krupka, který jde křížovou kontrolou tvrdě až na samu dřeň skutečných nákladů jednotlivých činností, hovoří samo za sebe. Lze očekávat zuřivou snahu o provedení jen obvyklých kontrol, které neškodně plují pouze po souhrnných, snadno zmanipulovatelných ekonomických ukazatelích. Lze očekávat nechutnou pomlouvačnou kampaň proti těm, kteří budou důsledný srovnávací audit požadovat.

Sport Krupka je přitom jen střípkem toho, co se léta děje s celým městem. Ano, hloubkový srovnávací audit ve Sportu Krupka odkryje i podstatu ovládání celého města podle představ a zájmů Z. Matouše a jeho souputníků. Máme se na co těšit.

Doporučujeme k nahlédnutí:

Zákon o účetnictví

Upozornění Ministerstva vnitra a KS na účinnost vyhlášky o digitalizaci obchodního rejstříku - zde.

Technická specifikace pro předávání digitalizovaných listin do Sbírky obchodního rejstříku - zde.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.