logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

„Slušnost a zdravý rozum zvítězily.“ Psychoanalytik S. Freud opět jásá.

13.03.2012

Komentář Zdravé Krupky k březnovému vydání RADNICE

Pro neznalé - objevitel psychoanalýzy Sigmund Freud tvrdil, že své skryté záměry a touhy lidé prozrazují tím, že je popírají. A tak se nedá než zasmát úvodníku starosty Z. Matouše v březnové RADNICI, jistě doladěnému radničním mediálním mágem p. M. Křivohlavým. V textu si dal záležet na zdůraznění způsobu odhlasování rozpočtu - prý 80% zastupitelů bylo „pro“. Doslova píše: „Nikdo nemůže pochybovat o tom, že tak učinili naprosto svobodně a jeden každý po zralé úvaze a určitě kompetentně“.

Jeho až zoufalá snaha přesvědčit veřejnost o svobodném rozhodnutí zastupitelů hlasujících pro rozpočet hovoří sama za sebe. To samo o sobě generuje otázku, co všechno za to svobodné rozhodnutí starosta Z. Matouš zastupitelům hlasujícím „pro“(rozpočet) slíbil. Samozřejmě, že ne ze svého, ale z městské kasy. Protože jednoho si nešlo nevšimnout. Zastupitelé hlasující „pro“ zářili spokojeností.

Měli proč. Rozpočet byl schválen v podobě, která umožňuje udělat si s rozpočtem cokoliv, co si vedení radnice zamane. Když se nad dělením kořisti z městského, pro veřejnost zvané schválení rozpočtu, spokojeně kromě p. Matouše usmívají i takoví experti na vzornou správu financí a majetku města jako jsou pánové K. Rouček, V. Šanda či Z. Saifert, tak komukoliv, kdo má zájem o řádný chod města, naskakuje husí kůže. Spokojení byli i komunisté a zastupitelé za ČSSD. Schválením rozpočtu si na další rok koupili u krupské mocenské elity prodloužení svého setrvání v čele města. To samé se tak či onak dá říct i o zbytku těch, kteří také rozpočet odmávli. Některým z nich stačilo nadstandardní financování jejich spolků. Že tím podpoří poškození celého města, je vůbec nezajímá. 

V RADNICI dále zaujala zpráva o vyslání vrcholné reprezentace města do evropské centrály ve Štrasburku. Asi je to tam pěkně ostré, když jako osobní ochranka musel s místostarostou p. J. Dubským jet i pan K. Rouček. Představa, že by tam mohl dělat cokoliv jiného, je pod vlivem Reportáží ČT z krupského zastupitelstva, kde je p. Rouček za „hrdinu“, obtížně vstřebatelná. S výjimkou toho, že tam místo chránění, spíš držel p. J. Dubského pod krkem. To aby tam nenasliboval věci, které by krupským Romům pomohly vysmeknout se z volebních a lichvářských opratí krupské mocenské elity.

Ve svém úvodníku starosta p. Matouš dál tvrdí: „Populismus, gesta, demagogie a naivní pohádkové představy nemají v našem městě sebemenší šanci ……… slušnost a zdravý rozum zvítězily“ . Těžko říct, co tím myslel. Ale opět v souladu s Freudem to nejspíš bude popis pocitů, které u starosty Z. Matouše vyvolala snaha Zdravé Krupky prosadit hloubkový audit ve SPORTU Krupka s.r.o., nebo výzva radnímu p. Roučkovi, aby se vzdal své nepotřebné funkce a příjmů plynoucích pro něj z městského. Pak jsou výrazy p. Z. Matouše zcela pochopitelné a  rozkrývá tím svou duši všem, ne jen znalcům psychoanalýzy.

Ovšem slušnost a zdravý rozum a i odvaha a čest skutečně aspoň na chvíli v zastupitelstvu zvítězily. To když zastupitelé Zdravé Krupky své návrhy přednesli městské "elitě" řádně zdůvodněné a pěkně z očí do očí. A nebylo to naposled. To se pak zas budou pánové Z. Matouš a M. Křivohlavý potit při vymýšlení, jak z jasných faktů Zdravé Krupky udělat populismus, demagogii a naivní pohádkové představy. Ale pozor, na pohádky raději nesahat. Tam bývají takové křivárny po zásluze potrestány. Do jakých rozkošných chlupáčů by se nám krupští hromovládci mohli proměnit, si radši nepředstavovat. Nebo snad ano?


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.