logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Uchopení moci ukončeno – konečně bude v Krupce klid na práci

01.03.2012

Postřeh zastupitele Zdravé Krupky P. Malečka

Konečně je definitivně jasné, proč Krupka zažila trojitou manipulaci voleb. Ti, kteří jsou jejich opakovanými vítězi a byli zajisté neprávem obviňováni i z organizace uplácení voličů, už pevně sedí ve funkcích a za pomoci nejvěrnějších už stoprocentně ovládají finanční a materiálové toky na krupské radnici.

Je známo, že starostou města je p. Matouš, v radě města sedí p. Rouček, zbytečně placený půlmilionem ročně z městského údajně za řízení sportu a kultury, dále p. Liška, Krása, Kváča a pí. Sahulová. Předsedou mocného finančního výboru je známý „finanční mág“ p. Šanda, ve svých funkcích pokračují známí pracanti a nepostradatelní odborníci, tajemník úřadu p. Růžička a jednatel Energie Krupka p. Novák. 

Koncem února to doplnila zpráva z obchodního rejstříku o novém vedení společnosti Sport Krupka, jmenovaného již 7. 12. 2011. A to bez jakékoliv informace veřejnosti i zastupitelstvu města. Asi jako důkaz nové snahy o otevřené hospodaření a veřejnou kontrolu chodu této městské společnosti. Novým jednatelem, tj. šéfem městské s.r.o. Sport Krupka, přes kterou teče většina financí a materiálů spojených s údržbou města, se za letité zásluhy o skvělou čistotu ulic, stav chodníků a komunikací stal p. Saifert. Teď bude spravovat i sportovní areály, chatu na Chřibské a lanovku na Komárku. Osvědčené metody řízení společnosti hlídá předseda dozorčí rady starosta p. Matouš, záda mu kryjí její noví členové p. Sahulová a p. Liška

Jména Matouš, Rouček, Šanda a Seifert známe z volebních kandidátek, které famózně zvítězily hlavně v horním sídlišti Maršov, kde získali tito pánové polovinu hlasů místních, převážně romských voličů. Není se čemu divit. Spojují je společně vyznávané hodnoty bujarého života financovaného z daní těch, kteří se za jejich úsměšků musí živit prací, láska k hazardu a nezájem o pořádek. Podle toho Krupka vypadá a vypadat bude. Protože tato jména jsou dnes první ligou města, které řídí jen podle svých pravidel a svých zájmů. 

Druhou ligu tvoří pánové Růžička a Liška, jako reprezentanti KDU – ČSL známí svou křesťanskou morálkou. Hlavně nelhat, nekrást a nesmilnit, to aplikováno do správy města a jim svěřených institucí. S nimi mlčenlivě sedí p. Krása, bez jehož oprávněné popularity šéfa restaurace, by se ODS ani p. Puchar do zastupitelstva nedostali. Ale rozum nám jeho mlčení na radnici nebere. Protože kdyby ve své restauraci p. Krása toleroval svinčík, který jako radní toleruje při správě města, tak by jeho restaurace dávno zkrachovala.

Třetí ligu tvoří zastupitelé ČSSD, bývalý starosta p. Novák a p. Sahulová. Jejich zázračné nanebevstoupení mezi zvolené zastupitele bylo důvodem druhého zrušení podvodných voleb. Soudu se nelíbila jejich podpora na volebních lístcích kandidátek p. Matouše a Roučka s křížky pro ně udělanými stejnou rukou i propiskou. Napotřetí už to díky použití více propisek a rukou soudu nevadilo, byť výsledek byl stejný. Jimi přeskočení čelní kandidáti ČSSD nebyli překvapeni. Duo Sahulová a Novák totiž už před volbami jako jedni z mála v ČSSD prosazovali povolební spolupráci s p. Matoušem.

Až čtvrtou ligu tvoří komunisté, byť mají na pohled vlivné funkce. Pan Dubský je místostarosta a paní Sieberová (není člen KSČM) „velí“ kontrolnímu výboru. Oba jsou ve vleku bídného kšeftu mezi komunisty a p. Matoušem. Vzájemně si pomohli k funkcím v čele města, které jim dříve demokraté z ODS, ČSSD a KDU-ČSL z pudu sebezáchovy odpírali. Proto komunisté přestali kritizovat historické i současné plundrování města p. Matoušem a tiše ho podporují. Pan Dubský jako místostarosta jen bázlivě a bezmocně přihlíží panovačnému vládnutí p. Matouše. Kontrolní výbor p. Sieberové uhýbá před bolavými problémy přes které městu, i dle znechucené veřejnosti, unikají finance, nafta, energie a stavební materiály. Ke komu, není znalcům Krupky nutné upřesňovat. Z pohledu společné podstaty komunistů a p. Matouše to však není žádné překvapení. Získat funkce krásnými sliby a pak je za utajeného dění na radnici zneužít k vlastnímu prospěchu, je jim historicky společné. Stejně jako úřední ústrky, kterými trestají vzpurné občany, a naopak výhody poskytované věrným a podlézavým občanům. 

Zastupitelé Zdravé Krupky děkují svému rozumu, že se do tohoto spolku nezapletli a přes vzteklé štěkání většiny výše jmenovaných optimisticky udržují světýlko naděje, že se jednou Krupka vrátí mezi demokraticky, hospodárně a kulturně spravovaná města. 

No a co klubko zbývajících zastupitelů, povětšinou slušných lidí, kteří nikdy nešlohli ani slepici a řada z nich zdarma pracuje v občanských spolcích? Ti jednají a hlasují tak, aby si proti sobě p. Matouše nepoštvali. Chtějí jakž takž sami i se svými spolky přežít a na světýlko návratu demokracie na konci tunelu už nevěří. Ten tunel na Krupku už trvá dlouho a bohužel i díky těmto slušným lidem, kteří ztratili naději, se dál prodlužuje.

Ale třeba odmítnutí rozpočtu pokřiveného a odfláknutého p. Matoušem a jeho hochy by možná přivábilo chlupatého Falka z Nekonečného příběhu. Ten umí naději pomoci. Avšak jen když v naději aspoň někdo věří a chce pro ni něco udělat.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.