logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

K programu 19. zasedání zastupitelstva města

04.03.2022

Zastupitelstvo proběhne 7. března 2022. 
Je to den po vypršení zákonem stanoveného termínu pro konání zasedání.
Ačkoli by měl být hlavním bodem programu Návrh rozpočtu města na rok 2022, svolal starosta zasedání stejně arogantně jako téměř vždy na 9.00 hodin.

NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA NA ROK 2022 
je opatřen původně datem 21.2.2022, upraveným na 7.3.2022. Je zařazen až na cca 13. místě programu. Měl by být nejdůležitější bodem tohoto zasedání

- Vzhledem ke způsobu předložení návrhu není reálná možnost podávat jakékoli pozměňovací návrhy, není jasné, jak chce město financovat jednotlivé položky jednotlivých odborů.

- Vzhledem k výše uvedenému nebude moci Zdravá Krupka, stejně v pŕedešlých letech, zvednout pro tento návrh ruku.

- Návrh rozpočtu je předlože (uměle roztažen) na pouhých 14 stranách a obsahuje jen základní údaje

- Město bude hospodařit se 7 milionovým dluhem

V programu není žádný materiál odboru školství, kultury a sociálních věcí. Přitom by měla vedoucí tohoto odboru seznámit zastupitele s návrhem opatření, potřebných v souvislosti s nápravou situace neoprávněného čerpání finančních prostředků z dotací města některými spolky. Přípravou návrhu opatření k nápravě ji pověřila rada města. Na jeden z případů podezřelého čerpání dotací podal zastupitel J. Kuzma (ANO) dne 9.2.2022  na Okresní státní zastupitelství v Teplicích  trestní oznámení.

  • Program začíná  "Prodejem pozemků" dle 10 podaných žádostí 

- velikosti pozemků jsou od 1 m po 1100 m.

- ceny stanovené znaleckými posudky v rozpětí 150 - 450 Kč/m2

Krupce chybí cenová mapa.

  • 2 občané žádají o snížení kupní ceny za pozemek (pozemek určený pro pastvu koní a sekání z 300 Kč na 65 Kč/m2, pozemek, dříve kontaminovaný ropnými produkty po Sovětské armádě z 400 Kč na 380 Kč/m2
  • Vzdání se práva a prominutí pohledávek 3 občanů města v celkové výši 164 122 Kč (v jednom případě v rámci “Milostivého léta”)
  • Žádost o revokaci usnesení ZM ze dne 06.12.2021 - prodej pozemku v sousedství bohosudovského hřbitova. Byly podány 2 žádosti o revokaci - jednu jsme podali my jako Zdravá Krupka a druhou právní zástupce zájemce o koupi pozemku, který jako jediný podal řádně písemnou žádost o koupi daného pozemku. Rada města dlouhodobě prosazuje prodej daného pozemku svému zájemci. Předkládané důvodové zprávy jsou opakovaně zmatečné. Celková nepřehlednost pak vede ke zmatení koalice, která pak hlasuje v souladu s doporučením rady města.
  • Vzdání se práva a odpis evidované pohledávky firmy Projekce zahradní, krajinná a GIS s.r. o., Brno (zánik firmy a ukončení exekučního řízení) pohledávky ve výši 1 678 974 Kč vzniklé při realizaci díla “Obnova parku Herty Lindnerové”. Městu vznikly vícenáklady způsobené chybami v projektu a ve výkazu výměr, které nemohlo uplatňovat v rámci způsobilých výdajů z dotačních prostředků EU v rámci ROP Severozápad.

FINANČNÍ ODBOR dále pŕedklàdá:

Návrh střednědobého výhledu rozpočtu na rok 2023-2024

Vzdání se práva a prominutí pohledávky - “Milostivé léto” ve výši 811 080 Kč

Návrh Veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí finančního příspěvku ve výši 135 539 Kč společnosti Montanregion Krušné hory - Erzgebirge, o.p.s., Jáchymov (na náklady spojené se správou statku světového dědictví UNESCO Hornickým region Erzgebirge/Krušnohoří

Předloženy jsou také zápisy z jednání finančního a kontrolního výboru a několik dalších materiálů - viz zveřejněný program zasedání na úřední desce.

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.