logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

DK nyní KC Olympie - druhý díl

10.11.2021

PROPAGAČNÍ REPORTÁŽ - Vedení města se nezapomnělo za rekonstrukci bývalého domu kultury Olympie pochválit. 

E-Teplicko:

Krupka má nové komunitní centrum. Zcela nově zrekonstruovaná bývalá Olympie nabízí využití pro širokou veřejnost. Více v naší reportáž

“Díky šikovnosti vedení města a mých kolegů se nám podařilo zrekonstruovat stařičkou Olympii,” říká v reportáži starosta Krupky Zdeněk Matouš, aby sám sebe přesvědčil o tom, že se rekonstrukce bývalého Domu kulktury Olympie skutečně POVED
Jestli si ve stejném duchu a stylu nechal zrekonstruovat přibližně ve stejnou dobu i své soukromé obydlí, pak mu to můžeme věřit. 
 
V reportáži je uvedeno, že z 64,4 mil. korun představovala dotace EU 18 mil.korun a další dotace pak byla 3 mil.korun.
Přitom architektonický a projekční ateliér SVIŽN, který celou rekonstrukci projektoval a dozoroval také jeho realizaci (jak jsme dodatečně a zcela náhodně zjistili), uvádí na svých stránkách, že investiční náklady záměru “Rekonstrukce KZ Olympia na Polyfunkční a komunitní centrum” představují 45 mil. bez DPH - viz komentář pod příspěvkem.
 
Vpomínáte, jak v roce 2019 město masivně prodávalo zahrádky a byty v Dlouhé? 
Nedávno si muselo město vzít na rekonstrukci bývalého hotelu Horal (koupeného městem o 3,8 mil. dráž, než bylo nutné, a to jen proto, že si to prodávají přál) u KB úvěr přes 35 mil. korun.
Takto “šikovně” vedení města hospodaří.
Ale zpět ke KC Olympie:
▪️Není známo, za jakých podmínek bude mít široká veřejnost (spolky)možnost prostory komunitního centra využívat
▪️ Prostor v přízemí naproti sálu, členěný na část s počítači, koutek pro výuku jazyků a část určenou pro projekci nebude možné využívat pro jednotlivá zaměření ve stejnou dobu najednou. Jde o průchozí prostor, který není oddělen ani např. posuvnými dveřmi.
▪️ Nebylo možno nevšimnout si, že celkově působí celý interiér dost levně (konferenční židle v sále, šatny pro herce stísněné, levná zátěžová podlahová krytina v patře, plastový stůl, …) a nudně až sterilně (připomíná spíše nějaké zdravotnické zařízení - stěny i všechny dveře bílé, dlažba světle šedá).
 
 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.