logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Záznam ze 17. zasedání Zastupitelstva města Krupky ("nepoučitelná koalice")

01.10.2021

Na 17. zasedání Zastupitelstva města Krupka se 20. září 2021 dostavilo 19 zastupitelů z celkových 21. Po začátku dorazil i zastupitel J. Sláma (SPD). Nepřítomna byla zastupitelka N. Růžičková (KNM)

Největší pozornost byla věnována bodu Žádost o revokaci prodeje „zahrádek“ u stadionu z června letošního roku. Návrh jsme předložili my,  zastupitelé Zdravé Krupky. Debata, vyhrocovaná starostou Z. Matoušem za podpory tajemníka F. Růžičky a prvního místostarosty R. Kadlece, nebyla ve vztahu k nám vůbec rovnocenná. Jak je ale v Krupce na radnici za starostování pana Matouše zvykem, neváhal ani tentokrát připravit "divadlo", v němž dostali role i někteří vlastníci "zahrádek". Více níže v daném bodu.

Pro lepší orientaci ve videozáznamu jsme jako vždy připravili začátky jednotlivých bodů. Pro lepší poslech doporučujeme použít sluchátka.

00: 00.23 - Schvalování programu

00: 03:05  - Majetkoprávní záležitosti

Prodeje pozemků dle žádostí – byl schváleno 20 žádostí o prodej pozemků, za ceny 200 - 400 Kč/m2. Jedna žádost nebyla projednávána, nebyl k dispozici znalecký posudek.

Prodej pozemku v k.ú. Maršov o výměře 4 923 m2, na němž se nachází vodní zdroj včetně ochranného pásma 1. stupně, byl přesunut do dalšího zastupitelstva města s tím, že oba zájemci o koupi budou vyzváni k nabídce ceny – prodej proběhne obálkovou metodou.

Výkup a prodej pozemků v k. ú. Krupka – výkup od města za 360 Kč/m2, prodej městu za 1 Kč nebyl schválen. Došlo by k zamezení přístupu k lesu. Žadatel má adresu na Magistrátu v Teplicích.

Vypořádání pozemku v k.ú Soběchleby (účelová komunikace)

00:29:30 – Žádost o revokaci usnesení ze dne 28.6. 2021 – prodej „zahrádek“ u stadionu

Žádost předložili zastupitelé Zdravé Krupky 16. 7. 2021

Vedení města reprezentované starostou Z Matoušem a prvním místostarostou R. Kadlecem vyvinuli značnou iniciativu ke zmanipulování zastupitelů při obhajování správnosti průběhu celého procesu. Do zinscenovaného divadla se zapojil místostarosta R. Kadlec se svou prezentací „výkladu“ správnosti celého procesu. Kromě mylného pochopení zákona o obcích se dopustil i přímých lží, kdy tvrdil, že byl v žádosti o revokaci usnesení ze strany Zdravé Krupky napaden i způsob zveřejnění záměru PRODEJE.

Zpochybněn byl hned na začátku způsob záměru PRONÁJMU pozemků na „zahrádky“. Ten neproběhl v souladu se zákonem o obcích.

Starosta Z. Matouš odmítl nejprve možnost, aby se zastupitelé Zdravé Krupky mohli k argumentům              (i lživým) v prezentaci vyjádřit. Prezentace nebyla dána k dispozici. Až po opakované výzvě byl místostarosta ochoten ji znovu otevřít. Během našich připomínek a uvádění argumentů, že zejména způsob zveřejnění záměru PRONÁJMU pozemku nebyl v souladu se zákonem, neumožňoval starosta, podporován tajemníkem věčným skákáním do řeči, abychom se mohli souvisle vyjádřil. Nakonec chtěl vzít zastupitelce M. Bačové slovo, vzhledem k tomu, že považovala za nutné vyslovit všechny argumenty, rozhodl se jednání zastupitelstva na 10 minut přerušit. Poté nedovolil další možnost k vyjádření a hned nechal o (ne)přijetí revokace hlasovat.

Zastupitelka M. Bačová ještě rychle upozornila zmatené členy koalice upozornit na to, aby se znovu nedopustili stejné chyby jako loni při schvalování prodeje pozemků v Unčíně.

Byla osočena z vyhrožování a starosta sám jí pak vyhrožoval, když uvedl: „ Za tohleto si ponesete následky, ne ale hned.“

01:11:25 – Hlasování o přijetí revokace usnesení:

4 pro (Bačová, Příhoda, Řeháková, Kuzma)

5 zdržel se (Dbalý, Breite, Schneider, Vítů a Klaška)

11 proti (Maščenko, Liška, Krása, Sláma, Saifert, Fišer,  Penc, Šanda, Matouš, Kadlec, Rouček)

01:13:50 – Žádost o poskytnutí daru a výzva ke vstupu do spolku NAŠE ODPADKY - zamítnuta

01:17:25 – Podání žádosti o úhradu nákladů projektu „Revitalizace areálu bývalé městské plovárny“ z programu na odstraňování ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

Tento „pokus“ o získání dotace jsme podpořili.

01:24:40 – Žádosti o individuální neinvestiční dotaci – BOCA JUNIORS KRUPKA – schváleno 15 tis. z požadovaných 80 tis., Fousek – neschválena ani koruna (prý jim byla poskytnuta dotace radou města)

01:26:25 – Dodatek č. 1 ke smlouvě o poskytnutí neinvestiční dotace spolku původně s názvem FLORBAL TEPLICE, nyní se změněným názvem FD Teplice (důvod změny názvu spolku nebylpředsedou spolku T. Syryčanským jasně vysvětlen), dodatek se týká Článku I. – Předmět smlouvy, kdy bylo z původní smlouvy vyňato pouze slovo „merchandise“.  V rozporu se Zásadami o poskytování neinvestiční dotace z programu „Sport 2021“ i nadále zůstává v předmětu smlouvy bod: úhrada účetních a trenérských služeb.

01:31:15 – Žádost o udělení individuální neinvestiční dotace pro rok 2021 – Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva, z. s. – byla schválena požadovaná částka 80 tis. Kč

01:33:43 – Pojmenování 3 ulic: v zahradní kolonii ve Vrchoslavi – „V Zahrádkách“, ulice kolmo navazující na ulici U Lanovky na „U Lanovky“, komunikace v nově vznikající obytné zóně rodinných domů v k. ú. Bohosudov "

01:34:50 – Změna č. 1 územního plánu Krupka – další postup pořizování - schváleno

01:36:06 – Návrhy na odpisy pohledávek – úmrtí/nemajetnost dlužných částek a pohledávek

01:38:45 – Návrh rozpočtové změny

01:40:33 – Zápisy z KV a FV

01:43:00 – Rozprava

Zastupitel A. Vítů (ANO 2011) změna dopravního značení na Sídlišti Hamry – běží lhůta pro připomínky

Občanka města  -  problém prodeje přístupové cesty k nemovitostem a zřízením věcného břemene

Zastupitel J. Kuzma (ANO 2011) - Dotaz na plnění koaličního prohlášení o opravě kapličky na návsi v Soběchlebech

Zastupitel R. Příhoda (ZDRAVÁ KRUPKA) – dotaz na termín předložení nových Pravidel prodeje. Zastupitelstvo tímto úkolem pověřilo radu města již před 2 roky a dodnes není absolutně žádný výstup.

 

 

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.