logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Milionová posila z Krupky, aneb další zoufalství sociální demokracie

08.09.2021

Z OSTUDY KABÁT OPĚT NEJEN PRO KRUPKU, ALE I PRO CELOU SOCIÁLNÍ DEMOKRACII
ČSSD si na Ústecku vybrala vskutku posilu v podobě krupského starosty Zdeňka Matouše jako lídra kandidátky! Pan Hamáček potřebuje hlasy. A to za každou cenu. A tak se rádoby sociální demokrat Zdeněk Matouš pro něj stal tolik potřebnou JISTOTOU ke získání hlasů. Zřejmě velice dobře ví, že si tento kontroverzní komunální politik určitě zase dokáže nějaké hlasy “zařídit”, ostatně jako ve všech předcházejících volbách!
 
Může jít o obrázek 4 people a people standing
 
Na vysílání reportáže upozornil 30. srpna na facebookku sám její autor pan Karel Vrána těmito slovy:
 
 
"Dnes v Reportérech ČT reportáž Milionová posila z Krupky (nejen) o severočeském volebním lídrovi ČSSD Zdeňku Matoušovi (na fotce vpravo). O dění v tomhle severočeském městě a jeho starostu jsem se začal zajímat někdy před dvanácti lety. Tehdy ještě místostarosta za ČSNS Matouš zázračně zbohatl na obchodu s pozemky, které město odmítlo koupit za 340 tisíc od Pozemkového fondu. Koupil je ale pro sebe místostarosta Matouš se dvěma společníky, město následně z louky změnou územního plánu udělalo luxusní stavební parcely a ty pak Matouš a spol prodali za 43 milionů. No, a později došlo třeba na kupčení s hlasy v Krupce během komunálních voleb, a na další a další podivnosti. Proč zrovna tohohle pana starostu udělali sociální demokraté jedničkou na kandidátce v Ústeckém kraji? A co na to Jan Hamáček?
Víc večer v bedně. Konec hlášení."
 
 
MILIONOVÁ POSLILA Z KRUPKY
Lídr severočeské kandidátky ČSSD je trestně stíhaný člověk. Zdeněk Matouš je dlouholetý starosta Krupky u Teplic. První reportáž o jeho působení jsme vysílali v roce 2009, tehdy byl členem České strany národně sociální. Jako místostarosta vydělal miliony korun na obchodu s pozemky, které mohly přinést zisk městu. Poté se jeho jméno několikrát objevilo v souvislosti s kupčením s hlasy, a nakonec je tu další kauza, za kterou je obviněn policií. Vedení sociální demokracie si z jeho pověsti těžkou hlavu nedělá. Natáčel Karel Vrána.
 
 
Reportéři ČT — Česká televize
ČESKÁTELEVIZE.CZ
Reportéři ČT - Česká televize
 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.