logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Sám kazí Krupce dobrou pověst a vůbec mu to nedochází

17.12.2020

Prosincová Radnice vzbudila docela rozruch. Na několika facebookových profilech se objevily komentáře k příspěvkům: JAK SE NIČÍ KRUPCE DOBRÁ POVĚST…  a VYJÁDŘENÍ STAROSTY MĚSTA K AKTUÁLNÍ AFÉŘE PŘI PRODEJI POZEMKŮ V UNČÍNĚ.

Nejdříve jsme nechtěli nijak reagovat. Škoda času. Nakonec jsme změnili názor, aby si „redakce“ nemyslela, že jsme se snad zalekli. 

Prosincová Radnice není ničím jiným než hlásnou troubou samotného starosty. Tentokrát nedostal prostor ani jeho koaliční partner Krupka naše město (že by trest za revokaci prodeje pozemků v Unčíně?). Nás jako opozici na stránky nepustí už vůbec. Na uveřejnění článku podaného 20. října čekáme již dva měsíce. Zbývají jim ještě dvě šance na uveřejnění. Pak přijde žaloba za porušování tiskového zákona. Dva soudy již město = starosta prohrál. Důvěru a prostor dostal naopak tiskový mluvčí úřadu Ing. M. Křivohlavý. Pod článek se sice nepodepsal, ale jeho způsob vyjadřování je nezaměnitelný (měli jsme „čest“ poznat jeho styl už před 14 lety, kdy byl v roli mluvčího Knauf Insulation). Už titulek JAK SE NIČÍ KRUPCE DOBRÁ POVĚST… jasně cílí na nás zastupitele Zdravé Krupky, neboť naším heslem je VRÁTÍME KRUPCE DOBROU POVĚST.

Některé jeho výroky nás dost pobavily, jiné v nás vyvolávaly svou ubohostí spíše lítost. Tak např.

„…. při poctivém a spravedlivém pohledu na město lze získat vesměs dobré a pozitivní hodnocení. Život je tady klidný a docela příjemný, vše potřebné a užitečné normálně funguje, v delší řadě roků se daří příznivému rozvoji města.“ Tak to vidíte, „vesměs dobré a pozitivní hodnocení“. Je vidět, že tak zcela slepí k tomu, co tu páchají, nejsou. Pozoruhodné je, že ruku v ruce s rozvojem města je viditelný i „rozvoj“ vlastních nemovitostí a majetku několika málo radních.

Za pousmání stojí i další výrok: „V součtu všeho, co může nezaujatý hodnotitel zjistit, lze oprávněně konstatovat, že Krupka má a může mít slušnou a dobrou pověst.“ No, dobrou pověst nemá už hodně dlouho. Byl by to dlouhý výčet, než bychom uvedli vše, k čemu došlo pod vedením starosty Matouše jen za pouhých posledních 10 let. Dobrou pověst by mít mohlo, ale jen pod podmínkou, že už nebude dál dělat Krupce ostudu.

„Jak je tedy možné, že se v jakýchsi vlnách vždy vynoří nejrůznější negativní aféry, takřka kriminální příběhy a nechutné zprávy, s řadou pomluv, osočování a často i vylhaných informací? A přitom jsou pokaždé jejich terčem stále stejní lidé, vždy se jedná o představitele vedení města Krupky. Čím to je?“

Rádi vám, pane Křivohlavý, odpovíme: Ve vlnách přichází s všelijakými podivnými a podezřelými záměry, které se pak snaží realizovat, právě sám starosta. A je to on, kdo neumožňuje zastupitelům přístup k dostatečnému množství informací, mlží, manipuluje nebo utíká, aby nemusel odpovídat. Tak to je. Jen nepočítal s tím, že mu to tu bude procházet tak hladce jako v předešlých cca 15 letech. Poznali jsme, že je machr na připravování všelijakých kšeftů. Takový prodej Jabloňového sadu za 100 Kč/m2 začal připravovat už jako místostarosta v roce 2008. A kolik podobných „záměrů“ má ještě připraveno v rukávu, ví nejlépe on sám. Takže můžete, pane Křivohlavý, počítat s tím, že pokud to půjde, zase se sám starosta postará o další aféru a novou mediální vlnu. Možná by mu už konečně měl někdo, na koho dá, vysvětlit, že on je tím hlavním strůjcem špatné pověsti Krupky.

„Prvotní příčinou jsou po celou dobu nevalné lidské vlastnosti a víceméně nenaplněné ambice několika málo osob.“

Aha, ale to se už opakujete. Pokud považujete vlastnosti jako férovost, poctivost, smysl pro dodržování pravidel, transparentnost a řadu dalších podobných vlastnosti za nevalné, pak je nám vás líto. Máte nějak zpřeházené hodnoty. Víme, že vaší prací je „vysekávat“ z problémů všechny možné šmejdy.  A nenaplněné ambice? To se opět mýlíte. My své ambice naplňujeme. Naší hlavní ambicí je hlídat, jak se vedení radnice stará o město, jak se chová ke svěřenému majetku a k občanům města, jak hospodaří, jestli nemanipuluje, nemlží apod.

Takových a dalších podobných slátanin je v tomto příspěvku ještě celá řada. Ztrácet čas všemi opravdu nehodláme.

Druhý a stejně obsáhlý článek na straně dvě s názvem Vyjádření starosty města k aktuální aféře při prodeji pozemků v Unčíně je pak jen pokračování manipulace veřejnosti ústy samotného starosty. Jak to bylo s prodejem pozemků v Unčíně ve skutečnosti, se veřejnost již dozvěděla z médií. Jak se s tím vypořádá policie, na to musíme ještě chvíli počkat.

Těmto článkům musely ustoupit DŮLEŽITÉ INFORMACE O ČINNOSTI RADY A ZASTUPITELSTVA MĚSTA KRUPKY. Skončilyna 10. straně. Zcela na konci se dozví čtenář, že nebyl schválen návrh zastupitelky M. Bačové na stažení materiálu o schválení smluv o přijetí dvou úvěrů v celkové výši 37 mil. korun na financování rekonstrukce bývalého hotelu Horal na Komunitní dům pro seniory. Ano, tento můj návrh nebyl schválen. Ale dál už jde zase jen o manipulaci. Hlavní důvod pro stažení byl nedostatek potřebných informací v projednávané věci. Nikoli to, že bych považovala dům pro seniory za zbytečný. Citovala jsem pouze slova jedné občanky města, která již před lety na zastupitelstvu pronesla, že míst v domech pro seniory je dost, proč kupovat hotel Horal za 10 mil. Kč.

A ještě k článku Proměna objektu bývalého Domu kultury Olympie v Krupce na 6. straně. Konečně po letech trochu více informací včetně konečné ceny za rekonstrukci. Jen je škoda, že ani tady není jediná fotka toho, jak vypadají po rekonstrukci vnitřní prostory. Ale to bychom chtěli už asi příliš. Věříme, že nám někdy v budoucnu prohlídku umožní a konečně uvidíme na vlastní oči ten zázrak za 64 mil. Kč.

Rádi bychom poděkovali i touto cestou novinářům, kteří se zajímají o problémy našeho města.

Miloslava Bačová, zastupitelka města, Zdravá Krupka


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.