logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Ještěže máme měsíčník RADNICE! Jinak bychom ani nevěděli, jak je život v Krupce báječný!

13.10.2020

Teď to konečně víme!

„Věřím, že naši obyvatelé ve městě, ale i jeho návštěvníci odjinud vidí, že se v Krupce žije dobře, klidně, bezpečně a spokojeně. Investice do celkového rozvoje jsou stále dynamické a pestré. …

 

"Tak to by snad stačilo, pane starosto! Máte občany Krupky za slepé, hluché nebo hloupé? Skončete konečně s tou manipulací. Všichni vidí, jak to tu ve skutečnosti vypadá. Jak je město zanedbané, jaké jsou tu problémy, které neumíte nebo odmítáte řešit. Krásnými slovy v RADNICI ve městě nic nezlepšíte!" 

Víme, že je to jako házet hrách na zeď, ale nedá nám, abychom neokomentovali některé články z posledního říjnového vydání měsíčníku, týkající se především informovanosti veřejnost.

Pikantní je v tomto čísle Anketa ke zjištění kvality informovanosti občanů v Krupce (Podrobněji se jí budeme věnovat v našem dalším příspěvku.)

Musíme důrazně připomenout, že o spoustě důležitých věcí se nedozvídáme ani my zastupitelé, a když, tak pouze v upravené verzi pouze z RADNICE. Starosta tvrdošíjně odmítá po celou dobu svého působení ve funkci podávat zásadní informace o činnosti vedení města. Důležité informace se neobjevují ani v programu jednání zastupitelstva. A ptáme-li se v rozpravě, nedočkáme se žádné odpovědi. Maximálně takové, že klademe hloupé otázky. Častěji situaci řeší způsobem sobě vlastním a velmi zbabělým, kdy svévolně předčasně rozpravu ukončí nebo jednání narychlo opouští, jako tomu bylo na posledním ZM dne 14. září. Prchal následován svou socdemácko-lepšoseverovkou družinou.

To, že nemá krupský starosta žádnou úroveň, víme dávno. Proto nás nepřekvapilo, že jsme se například o slavnostním otevření nového komunitního centra, dříve kulturního domu Olympie, který prošel „náročnou rekonstrukcí“(slova starosty) dozvěděli ex post, tedy až ze stránek RADNICE. Dva týdny před tím o tom nepadlo na zastupitelstvu města ani slovo.

V příspěvku Zprávy z nové Olympie se uvádí: „V úterý 29. září 2020 došlo ke slavnostnímu otevření centra, s ohledem na současná opatření proti šíření koronaviru ale bohužel v poměrně „komorním“ rozsahu.“ To, že nedostali všichni zastupitelé města nejen pozvánku, ale ani základní informaci, vypovídá za všechno. A to si starosta před koncem svého nijakého čtyřletého působení na kraji ve funkci náměstka hejtmana „vydupal“ místo ředitele Regionálního muzea v Teplicích. Mají se na co těšit vzdělaní a inteligentní muzejníci.

Více než úsměvné je také odůvodnění chybějících informací o činnosti Rady a Zastupitelstva města za poslední období. Uvádíme ho celé:

 

"Kecy, kecy, kecy," chtělo by dodati. Kdyby byla vůle, nebyl by problém toto číslo přifouknout. Velikost RADNICE za poslední dva měsíce - Září [PDF, 9,8 MB] a Říjen [PDF, 6,9 MB], mluví jasně.

Ten, kdo si hraje na redakci, by se také měl vyvarovat zavádějící informace o tom, že „případní zájemci však najdou celý zápis na webových stránkách města v rubrice úřední deska“. NENAJDOU. A to z prostého důvodu. ZÁPISY toto vedení města ODMÍTÁ zveřejňovat. Zveřejňuje jen USNESENÍ.

V něm však není nic o tom, jak byly jednotlivé body projednávány, jak se na nich členové zastupitelstva usnesli. Existence a činnost rady města byla úplně opomenuta. Za poslední dva roky jsou zápisy z jednání RM vedeny tak, že po čase nebude vědět ani samo vedení města, kdo, o čem a jak rozhodoval. Ledaže si vede dvojí verzi těchto zápisů. Jednu pro sebe, druhou pro opozici. Důvod k osekání obsahu zápisu RM je jednoduchý – opozice se s nimi chodí pravidelně seznamovat, aby se mohla následně ptát a případně informovat širokou veřejnost.

TAK TAKTO BÁJEČNĚ SE NÁM TU V KRUPCE ŽIJE!

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.