logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

K programu 12. zasedání zastupitelstva města

11.09.2020

V pondělí 14. září 2020 se sejdou krupští zastupitelé na svém 12. zasedání. Začátek je opakovaně stanoven na dopoledne. Zastupitelé budou jednat vzhledem k situaci v rouškách. 

Oficiální facebookové stránky města neuvádějí (7. září), zda bude jednání vysíláno online. Tato informace není ani pod uvedeným odkazem. Informují pouze o možnosti vstupu na zasedání pouze v roušce.

 
 
 

K programu pondělního 12. zasedání ZM Krupky

MAJETKOPRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI

Prodej pozemků, žádosti o splátkový kalendář, směna pozemků v k.ú. Krupka, majetkoprávní vypořádání pozemků (komunikace), prodej pozemku osmi žadatelům v k.ú. Unčín pro výstavbu rodinných domů za cenu dle Pravidel, tj. 250,- Kč/m2 a nikoli za cenu znaleckého posudku (190,- Kč/m2). ZM zaujme stanovisko k přezkoumání práva vydržení pozemku. Bude jednat o žádosti na snížení kupní ceny, o výkupu a současně prodeji pozemků. Schvalovat se bude prodej bytů v domech v Dlouhé ulici – III. kolo prodeje.

  • K prodeji pozemků. Je předloženo 21 žádostí o koupi pozemku. V jednom případě Rada města nedoporučuje prodej vzhledem k zamítavým stanoviskům dotčených orgánů. Jde o pozemek, který se nachází v blízkosti nemovité kulturní památky tvrz – tvrziště Starý dvůr. V jiném případě žádají o stejný pozemek dva zájemci a prodávat se má obálkovou metodou.
  • K prodeji bytů v Dlouhé ulici –  III. kolo prodeje. Předložen je prodej celkem 6 bytových jednotek (o velikosti27,4 – 40,3 m2). U 3 bytových jednotek žádají o koupi dva zájemci. Vždy jde o jednu fyzickou osobu a jednu a tutéž společnost s ručením omezeným. V dalších 3 případech žádá o koupi jen jeden žadatel, a sice tatáž společnost s ručením omezením. Jde o KAMIMAR s.r.o.

Informace z živnostenského rejstříku uvádí, že jde původně o společnost Růžový hrádek Krupka s.r.o. (podniká manželka místostarosty Karla Roučka), která 16.06.2020 změnila svůj název a adresu sídla. KAMIMAR, s.r.o. (IČO 05562708) se sídlem Lípová 110/5, Bohosudov s kapitálem 100,- Kč

PRODEJ MÁ PROBĚHNOUT OBÁLKOVOU METODOU, OBÁLKY BUDOU OTEVŘENY PŘÍMO NA ZM.

 

ODBOR ŠKOLSTVÍ, KULTURY A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ

  • Žádost o udělení neinvestiční dotace ve výši 150. 000,- Kč z fondu regenerace Města Krupka v rámci Městské památkové zóny a Hornické kulturní krajiny Krupka (rekonstrukce a oprava fasády).
  • Žádost o individuální neinvestiční dotace pro rok 2020 ve výši 15 tis. z požadovaných 80 tis. pro BOCA JUNIORS KRUPKA, z. s.

ODBOR KANCELÁŘE STAROSTY

  • Návrh na stanovení měsíčních odměn 2 fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva obce, za výkon funkce členů zvláštních orgánů obce. Jde o přestupkovou komisi: 15 000,- Kč pro předsedu, 5 000,- Kč pro člena.

FINANČNÍ ODBOR

  • Návrh rozpočtové změny č. 2/2020 (dvě rozpočtová opatření zvyšující příjmovou i výdajovou část rozpočtu města o částku 918. 000,- Kč.

(Jedná se o zvýšení rozpočtu o poskytnutou účelovou dotaci na částečné pokrytí mzdových prostředků a zákonných odvodů zaměstnanců veřejně prospěšných prací v rámci aktivní politiky zaměstnanosti za měsíce květen – červen 2020 a dotaci na základě Rozhodnutí MPSV na odměny zaměstnanců sociálních služeb v souvislosti s výkonem povolání v období epidemie koronaviru.

  • Odpis pohledávek – dlužné na nájemném za užívání bytových jednotek a plnění s tím spojená ve výši 73 097, 58 Kč (oddlužení – insolvence)

ZÁPISY Z JEDNÁNÍ KONTROLNÍHO A FINANČNÍHO VÝBORU


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.