logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Podezřelá machinace Rady města s prodejem bytové jednotky do osobního vlastnictví

24.06.2012

Zdravá Krupka zjistila, že Rada města nerespektuje Usnesení zastupitelstva města.

Dne 5. března letošního roku doporučila Rada města (RM) zastupitelstvu města (ZM) prodej dvou bytových jednotek do osobního vlastnictví.

Důvodem byla skutečnost, že tyto jednotky neodkoupili nájemci z důvodu nesplnění podmínek Zásad o prodeji bytů. Tyto jednotky pak měly být nabídnuty vlastníkům jednotek v předmětných domech, kteří mají v tomto případě po dobu 3 měsíců právo přednostně koupit takový byt za základní cenu. Až po uplynutí této lhůty mohou být tyto jednotky nabízeny třetím fyzickým či právnickým osobám formou obálkového řízení. Bytovou jednotku pak může získat zájemce s nejvyšší nabídkou.

ZM schválilo tento doporučený postup prodeje. Vyplývá to z Usnesení ze 4. zasedání Zastupitelstva města - bod 13.

Jedním z těchto bytů je byt č. 11 Dolní čp. 171. V jeho případě však RM i přes toto usnesení překládá do 5. jednání ZM (to se koná zítra 25. června od 10.00 h.) opětovně prodej této bytové jednotky do osobního vlastnictví, přičemž uvádí jako současného nájemce zcela jinou osobu, než která doposud v bytě žije. Jde o osobu, která v daném době nebydlela, nebydlí a nikdo z domu ji nezná. Jak se stala nájemcem tohoto bytu, RM neuvádí. Přestože jde zcela zjevně o tzv. třetí osobu, je jí i přesto nabídnuta bytová jednotka za základní kupní cenu, tj. 59 663,-- Kč. (naše pozn. - třetí osoby si v těchto domech kupovaly byty za cca čtyřnásobek této základní ceny).

Rada města tak porušila pravidla i usnesení a o důvodu tohoto porušení pak lze zcela právem spekulovat.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.