logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Slovo Zdravé Krupky – postrach zbabělců z krupské radnice

20.06.2012

Zastupitelé Zdravé Krupky nemají v zastupitelstvu žádné funkce, žádný vliv, žádnou oficiální moc.

Mají však zbraň z nejmocnějších, kterou je i podle známého revolučního hitu Jaroslava Hutky mluvené slovo. A k tomu slovo psané v podobě těchto webových stránek. A tak se značná část dění na radnici točit kolem toho, co ta bezmocná a prý do kouta zahnaná Zdravá Krupka řekla, napsala a udělala. A je to tak daleko, že na radnici vyvolává slovo Zdravé Krupky dokonce už i zázraky.

Několik jich bude vidět právě na pondělním jednání zastupitelstva (25. 6. 2012). Minule vznesla Zdravá Krupka dotaz na to, kde jsou peníze pro město z provozu větrných elektráren na Komárce, které byly podmínkou souhlasu se stavbou těchto monster v dosud čisté přírodě krupské části Krušných hor. Starosta p. Matouš před zastupiteli rezolutně prohlásil, že žádná taková smlouva podepsána nebyla. A ejhle! Poté co Zdravá Krupka řekla, že si to důkladně prověří, se v programu pondělního zastupitelstva  objevil dodatek této smlouvy, která podle starosty neexistuje. Prostě - zázrak!

A ještě větší zázrak! V tom dodatku je i platba pro město ze zisku větrných elektráren. Ta částka je zatím jen vytečkovaná. Asi jí teprve někdo navrhne. Pět milionů ročně by tak odpovídalo provizní odměně, ke které lze souhlas města s elektrárnami přirovnat. No, jak tušíte, žádný zázrak to nebyl. To jen starosta p. Matouš zatajováním této smlouvy kopal proti městu v zájmu zisků majitele elektráren. A tím samozřejmě v zájmu kapsy své, i těch, kteří ho volili starostou. Teď museli ustoupit před prý bezmocnou Zdravou Krupkou. To jen pro připomenutí, třeba krupským sportovcům, kteří budou tyto peníze, sebrané podvádějícímu p. Matoušovi Zdravou Krupkou, užívat. Fotbalisty, pro které je p. Matouš přímo božím zjevením, nevyjímaje.

Další boží zázrak se objevil v materiálu o činnosti rady města jako zřejmá reakce na to, že Zdravá Krupka požádala o předložení dokumentace k akci opravy chodníku mezi potokem a Penny marketem v Maršově. Tuto akci před očima stovek občanů prováděla chabařovická a jak obecně známo i „Matoušova“ firma JAPIS. Stejně jako většinu oprav chodníků v Krupce. Prý proto, že v Krupce není firma, která by uměla chodníky opravit. To tvrdil starosta p. Matouš, podporovaný p. Saifertem, jednatelem městského Sportu Krupka. Neumí to ani „moje“ firma, řekl, a tím vědomě lhal p. Saifert.

Ten zázrak je v tom, že se až nyní dočítáme, že onen chodník v Unčíně neopravil JAPIS, jak viděli na vlastní oči stovky lidí, ale Sport Krupka, který na to dostal smlouvu od rady města. „No, mohli to JAPISu přepustit,“ může říci naivní pozorovatel. Ale v tom samém dokumentu pro zastupitelstvo rada města svěřuje opravu dalšího chodníku na křižovatce ulic U Stadionu a Koněvova opět Sportu Krupka. Znovu firmě, která to podle svého jednatele i starosty města neumí. A to už ten zázrak začíná smrdět levotou.

Tu potvrzuje i to, že JAPIS dostal k opravě další chodníky na Hamrech, a to včetně rozšíření parkovacích míst a k tomu ještě opravu komunikace v průmyslové zóně – ul. E. Proppera. Těch podivných kšeftů i pro „Matoušův“ JAPIS je v Krupce moc a tak se asi některé papírově schovávají pod městský, ve skutečnosti také spíš Matoušův Sport Krupka. „No, pochopte. Z té almužny, které se říká plat starosty, přeci vyžít nejde“.

Takových zázraků padlých před prý „bezmocným“ slovem Zdravé Krupky je v jednání zastupitelstva připraveno víc. A páni radní moc dobře vědí, že na ty jejich zázraky se bude Zdravá Krupka ptát. A to včetně nové údajné chlouby města – Parku Herty Lindnerové, který už od pohledu nemohla „revitalizovat“ seriózní firma. Proto radní zbaběle svolávají zastupitelstvo na dopoledne, aby přišlo co nejméně občanů, zvláště těch zaměstnaných, jejichž daně radní pro město nevýhodně utrácejí. Aby co nejméně občanů slyšelo, jak se zázraky pánů radních mění pod dotazy Zdravé Krupky na skutky, které na dálku páchnou podvody na majetku a financích města.

Přijďte se toto pondělí od 10.00 hod dopoledne podívat. Minimálně se dobře pobavíte tím, jak se radní, sebejistě vystupující v cenzurované RADNICI, mění při živém kontaktu s občany a Zdravou Krupkou ve zbaběle kličkující a strachy bobky trousící zajíce. Zajíci, promiňte.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.