logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Lanovka podruhé

04.06.2012

Ještě jednou se musím vrátit k nedávné zvláštní oslavě 60 let provozu lanové dráhy. 

Důvod? Ozvali se mi občané, kteří potvrdili mou domněnku. Ano, oslava proběhla, ale jen pro zaměstnance lanovky, starostu a jeho nejbližší. Pro veřejnost i zastupitelstvo města byla uzavřena. Vše exkluzivně na objednávku dokumentovala jen TV REGIA, jejíž reportáže slouží hlavně k propagaci předních představitelů radnice.

Tentokrát tomu ale dala TV REGIA na frak ještě i tím, že vedle zprávy o uzavřené oslavě pro vybrané hosty (stránky Sportu Krupka s.r.o. se na rozdíl od webu města přímo přiznaly, že půjde o soukromou akci, kvůli které bude provoz pro veřejnost přerušen), zaostřila svůj objektiv ze všeho nejdříve na provoz Knauf Insulation Krupka a poskytla mu tak zcela zjevně neplacenou (?) reklamu. V zápětí pak i jejímu řediteli, který byl pro nezasvěceného diváka z těžko pochopitelného důvodu vybrán za toho, kdo křtil publikaci vydanou u příležitosti výročí lanové dráhy. (Publikaci jsem zatím neměla možnost vidět, ale možná je v ní také řada pohledů z různých míst lanové dráhy zaostřených do údolí právě na provoz KI. Dost možná, že právě proto byl KI sponzorem k vydání publikace. Potvrdit či vyvrátit tuto myšlenku budu moci, až publikaci uvidím.) Neprofesionalita pracovníků TV REGIA se pak projevila i tím, že se neobtěžovali uvést jména bývalých pracovnic lanovky, vzpomínajících před kamerou na dobu, kdy na stanici pracovaly.

Na příkladu oslavy výročí lanovky se opět projevila míra ubohosti a zároveň povýšenosti současného vedení radnice. Neoslavovali lanovku a její zaměstnance, ale jen sebe. Pro nevpuštění veřejnosti i zastupitelů města měli zřejmě řadu dobrých důvodů. Jedním mohl být dotaz, proč koupili lanovku za 8 milionů Kč, když ten, od něhož ji kupovali, ji získal od státu – Českých drah jen za cca 1,5 milionu Kč a na lanovce prováděl jen nejnutnější údržbu, umožňující co nejlevnější provoz. Dalším důvodem nevpuštění veřejnosti bylo zabránit diskuzi o nedávném nákupu předražených opotřebovaných dílů z likvidované lanovky na Sněžku, eventuelně se vyhnout případné diskuzi nad stížnostmi turistů na pokles kvality služeb, ochoty personálu a zhoršujícího se technického stavu lanovky, která se stala předmětem kritiky i v médiích.

S lanovkou je to jako se vším, k čemu se přes funkce současný starosta dostal. Vypadá to, že se lanovka, která je více pod správou jeho samotného než Sportu Krupka s.r. o,  stala jen další kořistí, přes kterou se dá lehce dostat k manipulacím s financemi města. To potvrzuje i fakt, že získat informace o finančních výsledcích hospodaření lanovky je stejně nemožné jako o hospodaření celé společnosti Sport Krupka. Včetně nákladů na udržení dlouhodobé provozuschopnosti lanovky. 

Závěrem dovolte, abych všem bývalým i současným pracovníkům lanové dráhy poděkovala za sebe i za všechny slušné lidi v Krupce za jejich nasazení. Vaší práce si upřímně vážíme. Víme, že s destruktivními metodami současného starosty při spravování financí a majetku města nemáte nic společného.

zastupitelka ZK Miloslava Bačová


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.