logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

1. Máj, Matouš a komunisté. Aneb stará láska nerezaví.

29.04.2012

I zdi Krajského soudu loni v březnu nevěřícně zíraly, když komunista p. Dubský, poté co i on podal za KSČM spolu s p. Kadavým dvě stížnosti na uplácení u voleb v Krupce, náhle požádal o jejich uznání, tj. o uznání zmanipulovaných výsledků ve prospěch p. Matouše. Jeho veletoč přítomní nechápali. Až na skupinku v lavicích pro veřejnost, která spokojeně zahučela a uznale zatleskala. Sedělo tam tvrdé jádro vševědoucně se usmívajících Matoušových příznivců. 

Pak už to vzalo rychlé obrátky. Pan Dubský sice zastínoval (dnes je jasné, že jen z důvodu získání informací) ve skupině těch, kteří hledali způsob, jak nedopustit, aby se p. Matouš a jeho gerila dostali po opakovaném uplácení voleb v jejich prospěch do čela radnice, ale pak i on sám i s dalšími komunisty zvolil p. Matouše starostou. Sladká odměna v podobě jeho zvolení místostarostou vzápětí následovala. A tak se kruh vlády komunistů nad Krupkou po víc jak 20 letech znovu uzavřel.

Naivní optimisté krátce říkali, že je to od p. Dubského sice odsouzení hodné, ale lidsky pochopitelné rozhodnutí. Každý se přeci musíme nějak živit a slušňák Jarda Unčín (jak zní letitá přezdívka p. Dubského) přeci udělá, co může, aby nenasytného Matouše aspoň trochu brzdil. No, netrvalo dlouho a nestačili se divit. Snaživě zvednutá ruka p. Dubského i ostatních komunistů schvaluje v zastupitelstvu bez váhání vše, co starosta p. Matouš, většinou ke škodě města, do zastupitelstva přinese.

A tak náhle i slepý vidí, že Matoušova gerila (včetně lži demokratů z ODS, ČSSD a KDU-ČSL) a komunisté jedno jsou. Hlavně v obcházení demokratických principů správy města včetně znemožňování kontroly správy města veřejností a zneužívání veřejných funkcí ve prospěch těch, kteří je vykonávají a kteří jim podlézají. To vše představuje obrovské ztráty pro veřejný městský rozpočet, maskovaný rituály jako jsou podpora morálky, kultury, sportu a sociální vstřícnosti, které jsou především úplatkem za mlčení a podporu hanebné správy města.

Pro neznalé nedávné historie nutno uvést, že přesně takto vypadal reálný komunismus v Československu před rokem 1989. Od krupských komunistů a p. Matouše, majícího za sebou výchovu v místní kované komunistické rodině, nelze nic jiného očekávat. 

Zastupitelé Zdravé Krupky děkují svému zdravému rozumu, že nepodlehli vábení funkcí v čele radnice. Dnes by tam možná seděli, ale rozhodovali by komunisté řízení Matoušovou gerilou, která by se tvářila, že je v opozici.

A tak se 1. Máj v Krupce stane oslavou návratu komunistů k moci nad městem, oslavou potupení demokracie a utužení penězovodů z pokladny města do soukromých kapes. Však také právě kvůli této oslavě starosta Matouš o týden posunul konání zastupitelstva, původně naplánovaného na 30. dubna. Komunistům by nezbyl čas na důkladnou přípravu velké prvomájové oslavy v Koloseu, kde p. Matouš bude vítaným a významným hostem. Jeho zásluhy o návrat komunistů do čela krupské radnice budou řádně uctěny.

Jen pozor na červené víno. Nemusí jít vůbec o těžké francouzské, aby po něm komunisté odkryli svou pravou tvář. Jako např. jeden z nich, když před časem na jednání o podání první stížnosti na výsledek komunálních voleb v Krupce začal před řadou svědků už po dvou nedopitých dvoudeckách vykřikovat, že na světě bude dobře teprve, až se vystřílí všichni kapitalisti. Jeho stranický kolega ho zděšeně umlčoval a odváděl řeč honem jinam. Obdarován větší mírou opatrnosti (pokrytectví), moc dobře ví, že na odkrytí hlavních cílů komunistů ještě nenastal ten pravý čas. 

A co udělá na 1. Máje zbytek Krupky, který komunistům nepodlézá? Z pudu sebezáchovy by měl bouřlivě demonstrovat u Kolosea proti jejich podpoře lží a nenasytnosti radních. Ale víte co, jsou i jiné mnohem příjemnější pudy. A těm je 1. Máj zasvěcený už od dob pohanských Keltů. Pro ně byl 1. Máj důvodem k jiným radovánkám, než k oslavě práce při rozkrádání svého oppida (obce). To nechme komunistům i s jejich Matoušem. My najděme rozkvetlou třešeň a oslavme 1. Máj ne podle partajní ideologie, ale tak, jak velí sama matka příroda.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.