logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

„Co ty na to, Milane Puchare?“ Ptá se Pavel Maleček

28.02.2012

Za necelý týden 5. března bude zastupitelstvo veřejně projednávat rozpočet na letošní rok 2012. Od 9 hodin ráno. To proto, aby se vedení radnice zbaběle vyhnulo konfrontaci s ekonomicky aktivními občany, jejichž daně chce pomocí svého rozpočtu rozfofrovat. Mezi těmi, kterým bohužel nevadí zbaběle zvolený dopolední termín je i zastupitel, dříve mnohými (naivními či neinformovanými) občany obdivovaný starosta p. Puchar.

Naposled se zviditelnil v prosinci, když mocným hlasem vyzval zastupitele Zdravé Krupky, aby se omluvili za údajné pomluvy, šířené o ostatních zastupitelích. „Chováte se jak zvířata,“ hystericky vykřikoval. O jaké pomluvy mu šlo, se neobtěžoval upřesnit. Zastupitelé Zdravé Krupky, přes svou jistotu, že vše na webu napsané je podloženo fakty, si důkladně svůj web zkontrolovali. Ale nic, co by mohlo být, i omylem považováno za pomluvu, nenašli. Přesto si řekli, že omluva, byť nedůvodná, je neporazí s jednou podmínkou. Že se omluví také p. Puchar. A to občanům města za škody, které jim i městu jako starosta způsobil. Má šanci je nyní svou současnou prací pomoci odčinit.

Poprvé se předvedl v roce 1994, kdy na základě smyšlených faktů zinscenoval odvolání tehdejšího starosty p. Riegra, který se pro něj a p. Růžičku jevil jako nebezpečný. Ten už tenkrát chápal, co jsou zač. Byť každý jinak. To samé chtěli udělat i se mnou - Pavlem Malečkem. Protože na mě nic nemohli najít (proto dodnes ta kvanta lživých pomluv na mou hlavu), museli se po volbách 1998 proti mně spojit s dříve pro ně nepřijatelným p. Novákem z ČSSD a p. Matoušem, přistiženým už v té době při lumpárnách na městském. No a pak už to konečně jelo dle přikyvování p. Puchara i k jeho velké spokojenosti. Nebo snad ne?

Korupčně nízký pronájem Kolosea a hradu, předražená hornická stezka, rekonstrukce stadionu, třístovky, stavba romské ubytovny pod nádražím Bohosudov. Cenově podtržené prodeje průmyslové zóny, pozemků pro rodinné domy v Maršově a pod Hamry, pro město krvavé směny pozemků. Neprůhledné hospodaření společností města Sport a Energie Krupka. To vše a stovky dalších pro město finančně ztrátových kroků p. Puchar navrhoval a obhajoval. Včetně majstrštyku p. Matouše, když jako místostarosta zneužil svou funkci a převedl slavné pozemky ve Vrchoslavi místo do majetku města na sebe a své kamarády. To vše v součtu za téměř půl miliardy Kč, která pak chyběla v kase města, kde mohla posloužit jako doplatek k investičním projektům spolufinancovaným státem a Evropskou unií. V reálném rozsahu dvou miliard Kč. Smutek, beznaděj i vztek zaplavují duši při představě, jak mohla Krupka rozkvést do krásy.

Nejen ve finančních ztrátách města zanechal p. Puchar svou výraznou stopu. Jeho nepřehlédnutelné šlápoty naleznete v jeho neschopnosti převést do majetku města kasárna v Unčíně, v mlčení k masivnímu návozu problémových Romů do Krupky, v podpoře páchnoucí a zdraví škodlivé fenol-formaldehydové technologii krupského Knaufu a i v přípravě a průběhu zmanipulovaných a uplacených voleb, které konečně Krupku a v té době starostu p. Puchara celostátně proslavily a přejmenovaly ji na Korupku.

Ne tomu dost. Pan Puchar po zmanipulovaných volbách jako člen ODS zvedl ruku pro návrat komunistů do čela města, které bylo jasným úplatkem umožňujícím zvolení p. Matouše starostou města. Podpořil i zrušení regulace, tj. neřízenou expanzi hazardu v Krupce. Nyní je jeden z těch, kdo se bojí projednat rozpočet před očima daňových poplatníků. Ne pomluvy, ale příznivci starosty p. Matouše tím sami říkají, co se chystají s rozpočtem udělat. Chudák pokladna města už teď zoufale volá „Pomóóóc!!“

Není v tom sama. Při až zoufale hysterickém požadavku p. Puchara, aby se Zdravá Krupka omluvila ostatním zastupitelům, tj. i jemu, by měl každý zpozornět. Nejen znalci „Freuda“ cítí, že je to volání o pomoc od člověka, který propadl zoufalství z poznání vlastní viny. Viny za problémy, které Krupce způsobil, když svou odpovědnost a spoluvinu za drancování města p. Matoušem alibisticky skrýval za masku dobráckého starosty. V té masce (nutno přiznat, že úspěšně) přesvědčoval občany, ale i sám sebe, že činy p. Matouše město nepoškozují. Až teď mu dochází, co tím městu způsobil.

Byť p. Pucharovi jeho vina postupně dochází až poté, co ho p. Matouš z radnice vyhodil (že to byl odchod z důvodu zákazu vedení ODS spolupracovat s komunisty, jsou řeči pro naivky), věřím v sílu p. Puchara odstřihnout se od pro něj zničujícího vztahu s p. Matoušem. Mávnutím ruky zapomínám na jeho hořké výpady a žádám ho, aby se spolu se Zdravou Krupkou a několika dalšími zastupiteli postavil matoušovsko-komunistické koalici a jejich úporné snaze vyvést (jde to i legálně) co nejvíc financí i majetku města do soukromých rukou. Pak i komunistům snad dojde, že jim ta funkce místostarosty nestojí za společenské i politické pošpinění se spoluúčastí na matoušovském drancování města.

Nikoli proklínání jeho kritiků, ale jen důsledná práce na nápravě jeho selhání při letitém krytí p. Matouše zbaví p. Puchara hořké žluče poznání vlastní viny a ponížení, valící se teď z jeho útrob. Když se p. Puchar aktivně postaví „matoušovské“ správě města, udělá hodně nejen pro město, ale hlavně pro navrácení své lidské důstojnosti. Pak se nejen já, věřím, že i další zastupitelé Zdravé Krupky, p. Pucharovi rádi omluvíme. Ne však za neexistující pomluvy, ale za naši nevíru v jeho schopnost návratu mezi slušné a odpovědné občany Krupky.  S vírou v tvé dobré jádro ti, Milane,držím palce.                                                                               

Pavel Maleček – zastupitel města


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.