logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Jsme proti stavbě obřích hal ve volné krajině

28.05.2020

Spolek "Zdraví pro Krupku" podpořil Iniciativu STOP HALÁM. Tato iniciativa, namířená proti výstavbě šesti obřích hal, silnic, parkovišť a doků pro kamiony mezi obcemi Suché a Rtyně, vyvrcholila  25. května veřejnou debatou v Modlanech. Debaty se zúčastnily i zástupkyně spolku "Zdraví pro Krupku" - Mgr. Miloslava Bačová (předsedkyně spolku) a Ing. Ludmila Drožová (místopředsedkyně spolku). Spolek "Zdraví pro Krupku" pak v termínu podal své vyjádření proti záměru PH Park Teplice na Krajský úřad, odbor živontího prostředí a zemědělství. 

 Zdroj: Přepracovaná dokumentace k záměru PH Park Teplice

Mezi hlavními řečníky byly vedle starosty Modlan pana Bartoně zajímavé osobnosti jako pan Daniel Pitek-sedlák pod Milešovkou, Zdeněk Bergman - ředitel Gymnázia Teplice, Hynek Hanza - primátor Teplic, Kateřina Pixová - krajinná ekoložka, Karolína Žákovská - právnička, Jana Syslová - starostka Hrobčic a zástupci spolků Stop tunelům a Periferní vidění.

M. Bačová pak během debaty pozornila na zkušenosti s dopadem existence soukromé průmyslové zóny v Krupce na život občanů města a okolí (nárůst automobilové dopravy, zvýšená prašnost a znečištění ovzduší), projevila radost, že je stále více spolků a lidí, kteří se proti záměru výstavby těchto hal staví velmi kriticky a ještě dodává: "Poté, co přítomný primátor Teplic Hynek Hanza popřál všem hodně úspěchů v jejich boji proti výstavbě hal, jsem se ho zeptala, jak se tentokrát postaví k záměru Magistrát Teplice, který se v předešlé fázi posuzování záměru vyjádřil ve všech oblastech "bez připomínek". Jeho odpověď byla dost vyhýbavá. Není to prý on, kdo se k záměru vyjadřuje, je to na odboru životního prostředí. Bohužel se ani jako politik, primátor administrativního centra našeho okresu, proti tomuto záměru nijak kriticky nevymezil. Na rozdíl od všech ostatních přítomných řečníků, kteří přijali od modlanského starosty k debatě pozvání." 

Během setkání se mluvilo kromě jiného i o tom, že by o svůj areál v obci Suché mohl přijít krupský Raketomodelářský klub, který se již před lety musel odstěhovat z místa, kde vyrostly haly CTParku Teplice. Starosta Modlan také prozradil, že zájem stavět haly i opačným směrem od Modlan, směrem ke Kateřině a Krupce má jiný developer.

Jak probíhala veřejná debata, můžete zhlédnout v následujícím videozáznamu.

 

O záměru i veřejné debatě informovala také regionální média.

Obří skladovací haly za vsí? Nikdy, řekli Modlanští na setkání s odborníky

Na petici proti výstavbě hal u Suché je kolem tisícovky podpisů

 

 

 

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.