logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

"A bude hůř...," pronesl na závěr nejkratšího zasedání ZM Krupky starosta Z. Matouš.

05.07.2019

A jeho arogance, jak se zdá, nezná mezí. Neadekvátní chování starosty a tajemníka Krupky otřáslo nejen námi zastupitelkami za Zdravou Krupku, ale i další veřejností. Rozhodli jsme se proto se svolením autora videozáznamu udělat sestřih a v takto zhuštěné podobě ho předkládáme.

Těmito slovy jsme 1. července uvedli na našem facebookovém profilu náš poslední příspěvek. Za pět dní od zveřejnění zaznamenal rekordní počet sdílení. K dnešnímu poledni má 89 sdílení a 31 komentářů. 

Stále se snažíme přijít na pravou podstatu toho, proč se tito pánové takto neurvale chovají, a navíc i před kamerou. Vědí, že upravené videozáznamy předkládáme veřejnosti, přesto si takto opakovaně "nabíhají na vidle". Vidíme v tom především jejich dlouhodobé zoufalství v boji o to za každou cenu se ještě alespoň jedno volební období udržet u moci. Protože zřejmě tuší, že to bude jejich poslední, snaží se z města "urvat" co nejvíce a nechtějí v tom být nikým rušeni. Potřebují, aby jim nikdo neviděl do karet a aby si v naprostém klidu a pohodě mohli nakládat s městským majetkem, jak se jim právě zachce.

Ačkoli se starosta chválí tím, jak úspěšně město hospodaří, v praxi dokazuje naprostý opak. Po sérii levně prodaných nemovitostí z majetku města většinou jedné a téže osobě (občas se objeví i někdo jiný coby bílý kůň), po drahém vykoupení do majetku města penzionu Kavalír a hotelu Horal (oba objekty schváleny k prodeji v tajném hlasování, kterého se účastnila jen koalice) ještě v druhé polovině předcházejícího volebního období, pokračuje nyní v rozprodávání městských bytových domů. Kauza prodeje bytů ve dvou domech v Dlouhé ulici je známa.  Jde o nechutný podraz na lidi, kteří v těchto domech dlouhá léta bydlí a kteří je opakované volili. Dnes už je asi jako voliče nebudou potřebovat, tak co s nimi. Další slangově řečeno "šméčko" je pak prodej pozemku s objektem na Mírovém náměstí č. p. 44. Údajně jediný člověk, který o koupi pozemku i s objektem projevil zájem, se jeví jako další "bílý kůň". 

K tomu se rozhodlo vedení města naráz rychle rozprodat pozemky, které mají lidé desítky let od města v nájmu. Opakovaně se je snažili v minulosti od města odkoupit, nebylo jim vyhověno. Dnes, asi kvůli tomu, jak se bezvadně ekonomicky městu daří, se vše rozprodává. Děje se tak tiše, nikde neproběhla veřejně žádná informace, jednotliví lidé jsou individuálně kontaktovány úřadem a vyzýváni ke koupi pozemků. Je dobře, že jeden z oslovených přišel dostavil na poslední zasedání a přímo se zeptal, proč si má pod Jabloňovým sadem kupovat pozemek za 280 Kč/m2, když kousek dál město prodalo metr za stovku. Starostovo vysvětlení bylo více než trapné.

A to jsou jen příklady, o kterých je možno se během zasedání ZM dozvědět. Další záměry (bohulibé jen pro někoho) chystá průběžně rada města. O své činnosti ovšem neinformuje ani veřejnost, ani zastupitele. Před zhruba 3 lety jsme si vymohli jako Zdravá Krupka zákonné právo nahlížet do zápisů rady města. Zatím jsme se na některé záležitosti blíže ptali na jednáních zastupitelstva. čímž jsme upadli do další nemilosti.  Starosta totiž nerad odpovídá na naše, dle jeho soudu hloupé otázky. V rozpravě pak klidně řekne, že k tomu nic dál nepoví (stejný postup radí i svým koaličním zastupitelům) nebo rozpravu svévolně zruší a ukončí jednání přesně tak, jak to mu bylo 26. černa. 

Rozhodli jsme se tedy, že vám budeme předkládat některé body, kterými se RM města zabývala. Již brzy se můžete těšit na informace z posledních jednání rady města.

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.