logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Záznam z 5. zasedání Zastupitelstva města Krupky

29.05.2019

Vážení spoluobčané,

opět Vám přinášíme záznam z jednání zastupitelů, které proběhlo toto pondělí. Přítomno bylo 19 z 21 zastupitelů. Omluvili se J. Penc (ČSSD) a L. Breite (MPV)

Jak jsme očekávali, zasedání bylo velmi bouřlivé. Ale podívejte se sami, jak vše proběhlo. Koalice mlčela a zvedala poslušně ruce, jak měla. Opozice bojovala, ale chyběly jí  potřebné hlasy k prosazení rozumných rozhodnutí. Krupka naše město se předvedla v tom nejhorším světle díky svému místostarostovi Rostislavu Kadlecovi a svým dalším 3 zastupitelům, kteří mlčky přihlíželi všemu, co se v souvislosti s prodejem bytových jednotek v domech v Dlouhé ulici probíralo a ve shodě s dalšími koaličními zastupiteli zvedali poslušně ruce.

Pro lepší orientaci jsme připravili začátky jednotlivých projednávaných bodů programu

00:00:00 – Zahájení

00:02:10 – Schvalování programu – Návrh opozičního zastupitele M. Schneidera (MPV) na stažení materiálu č. 23 prodeje bytů z jednání zastupitelstva pro nedostatek poskytnutých informací, návrh opozičního zastupitele R. Příhody (ZK) na stažení materiálu č. 20 – prodej pozemků (nejsou k dispozici znalecké posudky)

00:05:33 – Návrh starosty na přednostní projednání materiálu č. 23 Prodej bytových jednotek, vzhledem k přítomnosti veřejnosti.

00:24:20 – do debaty vstupuje veřejnost – nájemníci  domů v Dlouhé ulici

01:06.30 – Prodej pozemků

01:15:05 – Materiály finančního odboru

01:20:40 – Finanční výbor – zápis z jednání – na vědomí

01:22:50 - Kontrolní výbor – zápis z jednání

01:23:31 – Rozprava

  • Zastupitel J. Kuzma (ANO 2011) - dotaz na dotaci pro fotbal Soběchleby
  • Zastupitel M. Schneider (MPV) – dotaz na dotace pro atletiku
  • Zastupitelé J. Kuzma (ANO 2011), Vítů (ANO 2011), M. Schneider (MPV) a  R. Příhoda (ZK) – série dotazů na opravy a údržbu silnic – odpovídá jednatel SPORT KRUPKA, s.r.o. Z. Saifert
  • Zastupitel M. Schneider – dotaz na možnost zpřístupnění informace o počasí na Komáří vížce na příslušných informačních portálech
  • Zastupitel J. Dbalý (KSČM) – dotaz na další vývoj kolem koupaliště – odpovídá tajemník F. Růžička, doplňující dotaz zastupitele M. Schneidera (MPV)
  • Zastupitelka M. Bačová (ZK) – dotaz na situaci kolem rekonstrukce domu kultury Olympie – starosta neodpovídá, uvolněný (= placený) zastupitel pro rozvoj města V. Šanda odmítá odpovědět
  • Další dotazy nebylo již možné položit, starosta svévolně, jak je mu to vlastní, ukončil zastupitelstvo a odešel.

Nebylo možno položit další dotazy, jako např.

Proč se město jako dotčené nevyjádřilo k záměru navyšování kapacity výroby firmy DUROtherm. Tomuto případu budeme v nejbližších dnech věnovat celý příspěvek. 

Proč není v Radnici žádná informace o záměru rady města prodat náhle více než 180 pozemků,které jsou v nájmu občanů.

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.