logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Nekompetence, arogance a zoufalství vedení města

29.05.2019

Na pondělním zasedání zastupitelstva města prokázalo vedení města svou naprostou nekompetentnost, aroganci a současně naprosté toufalství.

 


Nejžhavějším bodem zasedání bylo pokračování záměru prodat byty v domech v Dlouhé ulici. Místostarosta R. Kadlec již na minulém zasedání tvrdil, že zásadní pro stanovení ceny za 1m2 je znalecký posudek, přes který vlak nejede. Za velmi nekompetentní považujeme jejich zarputilé odmítání poskytnout znalecké posudky, tentokrát opravdu zpracované konkrétně na tyto dva domy. Jejich neustálé vytáčky v průběhu posledního týdne před zasedáním, proč neumožnit zastupitelům se s nimi seznámit, byly směšné a trapné. Ačkoli v materiálech pro zastupitele byla čísla zn.posudků uvedena již 20. května, nepodařilo se k nim dostat. Nejdříve nebyly údajně ještě ono pondělí zpracovány (?), i když informace o ceně byly součástí materiálu do zastupitelstva. Skoro to vypadá, že si cenu asi navrhli sami čelní radní a paní znalkyně vše nestačila podle jejich zadání ještě zkompletovat.

Nedostali jsme možnost nahlédnout do nich ani v pátek, kdy měly být již "hotové". Nebyly na majetkovém odboru, měl je mít tajemník, ale ten nebyl v pátek vůbec na úřadě. V pondělí dopoledne před zasedáním je odmítli předložit zájemci z řad nájemniků. Nenašli jsme je ani "na stole" před začátkem zasedání. K dispozici měl na stole každý zastupitel znalecký posudek, který nechali zpracovat nájemníci.

Opozice žádala o stažení bodu z programu pro nedostatek informací právě z důvodu chybějících zn.posudků.Odpovědnost za přípravu materiálů do jednání zastupitelstva nese tajemník úřadu. KOALICE návrh NEPODPOŘILA. Pod tlakem starosta nekonec posudky uvolnil, ačkoli neustále tvrdil, že není potřeba, aby je zastupitelé viděli, zpochybňoval jejich schopnost se v nich vyznat a nakonec odmítl poskytnout zastupitelům čas na seznámení se s jejich obsahem. Žádali jsme alespoň 30 minut. Spolu s místostarostou Kadlecem se starosta oháněl řečmi o tom, že nelze zpochybňovat něco, kde je kulaté razitko, jakoby znalecký posudek nájemníků snad kulaté razítko neměl.

Během jednání jsme zjistili, že jsou zn.posudky jednotlivých stran zpracovány pro odlišné zadání. Znalecký posudek nájemníků byl zpracován pro stanovení ceny v místě a čase obvyklé a cena byla 5 600 Kč/m2. Znalecké posudky města byly zpracovány pro určení ceny administrativní, která činí 10 000 Kč/m2.

Zoufalost pak prokázal tandem starosty s mistostarostou za podpory tajemníka Růžičky předvedenim zinscenovaného divadla, v němž se nechutně a nesmyslně pustili do Zdravé Krupky, která podle nich škodila údajně již v roce 1998????(připomínáme, že ZK kandidovala poprvé v roce 2010), napadali bývalého zastupitele P. Malečka, který nebyl přítomen a nemohl se bránit. Co bylo však ještě větší podpásovkou, byl útok místostarosty Kadlece na svého lidoveckého kolegu z řad nájemníků. Bylo to nechutné, nelidské, ubohé a podlé. HANBA MU A VŠEM ZASTUPITELŮM ZE SDRUŽENÍ KRUPKA NAŠE MĚSTO. Všichni jen přihlíželi a mlčeli. Přitom lživé a manipulativní napadení obou osob nemělo s prodejem žádnou přímou souvislost.

Více k celému zasedání až společně se zveřejněním videozáznamu.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.