logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Pondělní zasedání zastupitelstva města bude zřejmě vypjaté a bouřlivé

23.05.2019

Na programu pondělního zasedání ZM bude znova po měsíci prodej bytů v obou městských domech v Dlouhé ulici. 

Na dubnovém zasedání ZM se opozici nepodařilo prosadit stažení tohoto bodu z programu, podařilo se pouze oddálit schválení kupní ceny za byty.  Cena ve výši 8 000 a 10 000 Kč za 1 m2, uvedená vedením města, byla zcela nepřijatelná. Navíc vycházela ze znaleckého posudku, který byl zpracován pro zcela jiný obytný dům. To ale vedení města vůbec nevadilo. Opozici ano. Zdůvodnění starosty, že pro tyto domy bude cena stejná, bylo velmi nevěrohodné. 

Na zasedání bylo domluveno, že město nechá zpracovat znalecký posudek na domy v Dlouhé ulici a možná bude i ochotno se pak se zástupci nájemníků sejít, aby se dohodli na odpovídající ceně za 1m2.

Ke společnému jednání sice došlo, nedošlo ovšem ke shodě na výši ceny. Město i nadále trvá na základní ceně 10 000 Kč/m2, ale minimálně na 8 034 Kč/m2,  ovšem jen za předpokladu, že ke koupi bytu dojde do 31. 10. 2019. Tato cena má vycházet ze znaleckých posudků nyní opravdu zpracovaných na domy v Dlouhé ulici. Obě ceny jsou uvedeny v materiálech pro zastupitele. Jsou v něm uvedena i čísla oněch dvou znaleckých posudků. To je ale vše. Samotné znalecké posudky nebyly k dispozici ani zástupcům nájemníků, ani zastupitelům. Údajně budou teprve zkompletovány a v originále k dispozici až v pátek 24. května. Uvidíme.

BOHUŽEL ANI V PÁTEK NEBYLY ZNALECKÉ POSUDKY K MÁNÍ. TAJEMNÍK, U KTERÉHO MÉLY BÝT ULOŽENY, MĚL DOVOLENOU A 1. MÍSTOSTAROSTA R. KADLEC PROHLÁSIL, ŽE MÁME POČKAT NA PONDĚLNÍ ZASEDÁNÍ.(pozn. Tato informace byla doplněna 24. 5. 2019 ve 13.35 h.)

V materiálech zastupitelé nenašli ani žádné podklady o skutečném stavu domů, o které se město 20 let nijak výrazně nestaralo. Přitom již 3. května podali zástupci nájemníků domů v Dlouhé ul. tajemníkovi úřadu soupis veškerých závad a nedostatků na domech a bytech s podpisy 28 nájemníků, dvěma vyjádřeními úřadu na žádosti nájemníků o provedení opravy v domech a bohatou fotodokumentaci, která jasně dokládá, v jakém neutěšeném stavu domy a byty jsou. Požádali tajemníka Fr. Růžičku o jejich předání všem zastupitelům. Ten je ale uložil k ledu.

O velmi špatném stavu domů a bytů jsme se my zastupitelé dozvěděli až dnes 23. května, kdy nám byl na přání zástupce nájemníků předán sekretářkou starosty veškerý materiál.

Obdrželi jsme ho i my zastupitelé Zdravé Krupky a rozhodli jsme se některé z těchto důkazů zveřejnit na našem webu, aby i ostatní občané města věděli, jak to v domech vypadá, a aby pak mohli posoudit, jak se ke všemu staví vedení města.

Věříme, že se všichni zastupitelé, zejména ti z řad koalice, se vším důkladně seznámí, aby pak mohli s čistým svědomím přistoupit ke schválení takové kupní ceny za m2, která bude odpovídat současnému stavu domů a bytů.

Stav domů je velmi špatný. Seznam závad je téměř nekonečný, odpovědi z úřadu na žádost o provedení oprav v roce 2016 jsou důkazem toho, že zůstalo pouze u slibů, a přiložená fotodokumentace vše jen potvrzuje. Plíseň, popraskané stěny a podlahy, sesedání domů atd.

Pondělní zasedání zastupitelstva bude určitě velmi bouřlivé. Obě strany mají znalecký posudek a rozdíl v ceně za 1m2 činí min. 2 400,- Kč.

Zde se múžete seznámit s některými podklady, které jsou od včerejšího dne k dispozici všem zastupitelům. Ke zveřejnění jsme získali souhlas.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.