logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Kauza krupského starosty Zdeňka Matouše se vrací

15.11.2018

Již před lety se povídalo po Krupce, jak si v roce 2006 tehdy ještě místostarosta Z. Matouš vydělal na pozemcích, o které nemělo město Krupka údajně zájem. Případu se věnoval pořad České televize Reportéři. Po odvysílání reportáže Milionář z Krupky v roce 2009 se ovšem celkem nic nedělo. 

Nyní se dostala tato kauza opět na povrch. Tentokrát v souvislosti s kandidátem na primátora Ústí nad Labem Petrem Nedvědickým (ANO). Věnoval se jí např. Artur Janoušek z FM Dnes / idnes.cz.

Článek MF Dnes z 5. listopadu začíná slovy:

"Petr Nedvědický z ANO, jenž se s největší pravděpodobností stane primátorem Ústí nad Labem, před časem pozoruhodným způsobem zbohatl na prodeji pozemků. Se dvěma společníky koupili za 338 tisíc korun rozlehlé louky v Krupce na Teplicku a následně je prodali za více než stonásobek. Pomohlo jim tehdy zastupitelstvo Krupky, v jehož čele seděl jeden z Nedvědického společníků."

Dodáváme, že jde právě o Zdeňka Matouše. Třetím společníkem byl Jan Kandl, prezident SPOLEČENSTVA ZVONU (více ke spolku pod čarou). Více v samotném článku - Louka za miliony. Politik stonásobně vydělal na zvláštním prodeji pozemků. 

 

 

Ke kauze se vrátili i Reportéři ČT - Milionáři z Krupky

 

 

Reportáž upozorňuje na nekalé praktiky krupského starosty Z. Matouše a jeho dvou kamarádů. Pánům Matoušovi a Nedvědickému nestačí, že se na úkor města Krupky obohatili, že se spolu sešli v krajském zastupitelstvu, ale snaží se ještě urvat vedoucí místa v komunální politice. Myslíte, že od svých podnikatelských praktik někdy upustí? A co na to koaliční partneři ze sdružení Krupka naše město? Pánové Zomáš Liška nebo Rostislav Kadlec - nově zvolený na funkci 1. místostarosty?

 

Ke kauze se vyjádřil i Ústecký deník - Za prodej pozemků v Krupkce inkasoval budoucí primátor Ústí miliony


Zdroj: https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/za-prodej-pozemku-v-krupce-inkasoval-budouci-primator-usti-miliony-20181114.html?fbclid=IwAR0SepA1nhMqGAS5XISwT7U20BHe_9V4r4Lhlv-q7UBTV_xCIKHMl6h7tSk

 

___________________________________________________________________________________________________

 

 

SPOLEČENSTVO ZVONU

 

Bylo založeno v březnu 2014. Doporučujeme podívat se na zápis z členské schůze. Najdete v něm i tento seznam členů spolku 

 

 

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.