logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Během jedné hodiny bylo o Krupce rozhodnuto na další čtyři roky - viz videozáznam

31.10.2018

Ustavující zasedání Zastupitelstva města Krupky skončilo, jak se dalo očekávat.

Dnes proběhlo v budově ZUŠ Stanislava Šebka ustavující zasedání Zastupitelstva města Krupky. Během šedesáti minut bylo rozhodnuto o tom, že se na další čtyři roky v Krupce na radnici nic nezmění. Zasedání se neobešlo bez kritiky kandidátů na starostu Z. Matouše a 2.místostarostu K. Roučka, což oba nelibě nesli, stejně jako jejich příznivci na ochozu, kteří svým hlučným a nevhodným chováním narušili důstojný průběh ustavujícího zasedání. V závěru nechyběl ani moment překvapení, kterým bylo přivítání poslankyně Terezy Hyťhové (SPD) samotným nově znovuzvoleným starostou Zdeňkem Matoušem.

Pro 9 opozičních zastupitelů (ANO 2011, Zdravá Krupka, Město pro Vás a KSČM) byla připravena místa v první řadě. 12 koaličních zastupitelů (ČSSD, Krupka naše město, SPD a Václav Krása) usedlo v druhé řadě. Pozoruhodné bylo, že se konečně podařilo sál ozvučit, což minimálně 6 let předtím nebylo údajně z technických důvodů možné.

Po zahájení, kontrole potvrzení o získání mandátu a následném slibu jednotlivých zastupitelů se přistoupilo k dalším bodům programu.

V nich zastupitelé rozhodli o počtu 2 místostarostů, o uvolnění 3 členů zastupitelstva na funkce starosty a dvou místostarostů, o počtu 7 členů rady města. Následně byli voleni zastupitelé do jednotlivých funkcí.

starosta města – návrh ČSSD – Zdeněk Matouš (ČSSD) – kandidaturu přijal – byl zvolen

návrh ANO 2011, Zdravé Krupky a KSČM – Tomáš Liška (KNM) – kandidaturu dle jeho slov „od protistrany nepřijímá“

Obsazení dalších funkcí na radnici:

  1. místostarosta (bude zastupovat starostu v jeho nepřítomnosti) – zvolen Rostislav Kadlec (KNM - člen OV KDU-ČSL Teplice)
  2. místostarosta (bez udání náplně činnosti) – zvolen Karel Rouček (ČSSD)

Složení 7členné Rady města Krupky

  • starosta - Zdeněk Matouš (ČSSD)
  • místostarosta - Rostislav Kadlec (Krupka naše město)
  • místostarosta - Karel Rouček (ČSSD)
  • Zdeněk Saifert (ČSSD)
  • Václav Šanda (ČSSD)
  • Václav Krása (původně za ODS, ze strany vystoupil)
  • Tomáš Liška (KNM)

Návrh zastupitelů za ANO 2011 a Zdravou Krupku, aby se členem RM stal zastupitel Rudolf Klaška, neprošel.

S kritikou kandidáta na starostu a 2. místostarostu vystoupil zastupitel Jan Kuzma (ANO 2011). Povyk, který ztropili jejich příznivci, hrubě narušil důstojný průběh ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Krupky.

Pikantní byl pak závěr zasedání. Starosta osobně přivítal a pozval k mikrofonu poslankyni SPD Terezu Hyťhovou. Ta pronesla k přítomným zdravici. Následně pak před fotoaparáty a kamerami radostně a nadšeně pózoval staronový starosta Z. Matouš společně s poslankyní T. Hyťhovou a jediným zastupitelem zvoleným za SPD Janem Slámou.

Videozáznam z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Krupky

Nepřehlédněte pasáž, kdy předseda volební komise pan Penc (ČSSD) absolutně nezvládl sympatizanty lídra  své strany Z. Matouše, když jednak neumožnil zastupiteli J. Kuzmovi (ANO 2011), aby mohl v klidu a bez rušení dokončit svá slova na adresu právě navrženého Z. Matouše na starostu.
Nejenže mu nezajistil potřebný čas (2 minuty) a klid v sále na jeho vyjádření tím, že vůbec nenapomenul hlučnou skupinu lidí, která celý akt nedůstojným způsobem znevážila. Naopak napomenul vystupujícího zastupitele a pak poskytl Z. Matoušovi k jeho reakci na vystupujícího více času, než kolik umožnil zastupiteli J. Kuzmovi. Je to skandální, ostatně jako všechno tady v Krupce, kolem čeho se pohybuje Z. Matouš. Ten pak vše završil slovy, že otázku, jak to bylo s koupí pozemků ve Vrchoslavi za cca 388 tis. a následně s prodejem za téměř 43 milionů, nebude komentovat, aby hned dodal, že jde o hloupou otázku (běžná vyhýbavá odpověď Z. Matouše, když neví kudy kam) a doplnil invektivou na adresu zastupitele J. Kuzmy. Prostě dodržovaní čehokoli je pro Z. Matouše zbytečným nadstandardem. Podobná situace se opakuje i v případě K. Roučka.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.