logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Kandidáti Zdravé Krupky pro komunální volby 2022

23.08.2022

 

1. Mgr. Miloslava Bačová, 68 let, středoškolská učitelka, zastupitelka, Bohosudov

V Krupce žiji od svých 10ti let. Celý svůj profesní život (44 let) jsem pracovala jako středoškolská učitelka na Gymnáziu v Teplicích. Do politiky jsem se dostala přes svou občanskou aktivitu – boj s velkým znečišťovatelem životního prostředí firmou Knauf Insulation, kterou si tu před 16 lety nechalo tehdejší vedení města postavit bez toho, aniž by ho zajímalo, jaký dopad bude mít provoz na životní prostředí a zdraví obyvatel města. Jsem předsedkyní spolku Zdraví pro Krupku, který se zajímá o čisté ovzduší ve městě a o zeleň.

Do zastupitelstva kandidují již počtvrté. Mnohé jsem se naučila, některým praktikám současné koalice stále nerozumím a odmítám je. Odmítám arogantní chování starosty města a jeho spolustraníků. Velmi mě v tomto posledním volebním období zklamali zastupitelé ze sdružení Krupka naše město/- náš domov. To, že sekundovali skupině kolem starosty při prosazování prodeje pozemků za velmi nízké ceny (např. Jabloňový sad - 12ti zastupitelům bylo v červnu 2021 sděleno obvinění), nebo pro předem připravené skupiny zájemců, je neomluvitelné.  Má představa o fungování města třetího tisíciletí je naprosto odlišná od té, kterou nám tu už 25 let předvádí pan Matouš a spol. Radnice musí být otevřená, její činnost musí být průhledná, chování vedení města vůči občanům musí být vstřícné (neustále se jako město soudit se svými občany k ničemu nevede) a hlavně je třeba, aby za činností radnice byl vidět nějaký výsledek. Krupka bohužel za posledních 25 let velmi stagnovala. Rychlý úpadek pak zaznamenali obyvatelé města zejména za posledních 10 let, kdy je starostou. Krupka přišla o kino, o koupaliště, o bohatý kulturní život. Byla bych ráda, kdyby konečně začala dohánět ve svém rozvoji ostatní města. Dosáhnout toho nebude vůbec jednoduché. Krupka je celkově ve špatném stavu. Ale my jsme připraveni se s touto situací poprat. Proto kandidujeme již počtvrté. Věříme, že lidem dávno došlo, že bez Matouše bude Krupce konečně mnohem líp. 

ZDE si můžete připomenout, jak jsem zdůvodnila svou kandidaturu před čtyřmi roky.

Video 2018: Proč kandiduji - Miloslava Bačová 

 

 

2. Ing. Rostislav Příhoda, 51 let, elektroinženýr – projektant, zastupitel, Unčín

Povoláním jsem elektroinženýr a pracuji jako vedoucí oddělení FVE firmy v Modlanech. Do Krupky jsem přišel před lety z Děčína.

Zastupitelem za Zdravou Krupku jsem od roku 2013. Jako opoziční zastupitel vidím z orvní ruky, jak špatně současné vedení radnice hospodaří. Znovu kandidovat jsem se rozhodl, protože má vždy smysl bojovat proti lžím, polopravdám, politickému podnikání, prospěchářství, špatnému nakládání s majetkem města, jak to v Krupce vidím.

Spojme naše hlasy a využijme sílu demokracie k lepší budoucnosti města. Jedině tak skoncujeme s politickým podnikáním, prospěchářstvím a špatným hospodařením se svěřeným majetkem města. Věřím v rozum lidí, kteří nenaletí laciným slibům a pomohou nám všem splnit sen o krásné Krupce bez korupce!

ZDE si můžete připomenout, jak jsem zdůvodnil svou kandidaturu před čtyřmi roky.
Video 2018: Proč kandiduji - Rostislav Příhoda 

 

3. Jaroslav Lachman, 51 let, obchodní manažer, Nové Modlany

Do Krupky jsem se přestěhoval s rodinou z Teplic před 11 lety. Postavili jsme si tu s manželkou rodinný domek na okraji mĕsta, netušili jsme, že současně s námi přijde do blízkosti našeho nového bydliště Knauf Insulation. Chci, aby Krupka jako město byla pro mě a všechny slušné lidi místem klidu, propojením malého mĕsta s přírodou, místem pro kulturu, zážitky, sport a propojením práce se životem. Samozřejmostí by mĕla být čistota, služby pro občany, dopravní propojení s okolními vĕtšími mĕsty, spolupráce mĕsta s místními podnikateli a velkými podniky ve prospěch všech občanů. Jako člověk pracující v obchodu chci svými znalostmi pomoci řídit mĕsto s péčí řádného hospodáře, průhlednĕ a bez zbytečností zatĕžujících občany. Za Zdravou Krupku kandiduji, protože v ní jsou lidé, kterým vĕřím, kteří uznávají stejné hodnoty a jsme si názorovĕ velmi blízcí.

ZDE si můžete připomenout, jak jsem zdůvodnila svou kandidaturu před čtyřmi roky.
Video 2018:  Proč kandiduji - Jaroslav Lachman
 

 

4. Mgr. Bc. Marcela Řeháková, 46 let, středoškolská učitelka, zástupkyně ředitele, Krupka

Lidé z Krupky mě znají spíše pod mým rodným příjmením Špůrková. V Krupce žiji od svého narození. Vystudovala jsem Pedagogickou fakultu na ZČU v Plzni a školský management na UJEP. Jsem středoškolská učitelka angličtiny a společenských věd. Pracuji jako zástupkyně ředitele na Gymnáziu v Teplicích. V minulosti jsem také několik let působila na Biskupském gymnáziu v Bohosudově.

Rozhodla jsem se kandidovat, protože bych ráda změnila politickou kulturu v Krupce, mohla aktivně vstoupit do dění města a ovlivnit je. Mám ráda kulturu, literaturu a přírodu. Jsem vdaná a mám dva syny.

ZDE si můžete připomenout, jak jsem zdůvodnila svou kandidaturu před čtyřmi roky.
Video: 2018  Proč kandiduji - Marcela Řeháková 

 

 

5. Michal Schöpke, 33 let, středoskolský učitel, Bohosudov

Pracuji na střední škole jako učitel odborných předmětů oboru IT. Už na základní škole jsem jako dítě vnímal, že je u nás ve městě něco špatně. Začalo to podezřelou koncentrací (řízeným sestěhováváním) sociálně slabé minority na horní sídliště. Od doby budování průmyslové zóny jsem se o dění na naší radnici a v našem městě zajímal o něco více. Od té doby jisté osoby opakovaně celostátně „proslavili“ naše město. Bohužel všichni víme jak. (Policejní razie na radnici po budování průmyslové zóny, kauza Vrchoslav, kupčení s hlasy voličů, kauza Horal, další koupené volby, kauza Jabloňový sad, soudy s občany atd atd… ) A ve městě? Ve městě od té doby kromě zařazení Hornické krajiny Krupka na seznam UNESCO celkem nic nového. Vše při starém, jen další podezřelé prodeje a kšeftaření ve prospěch některých osob, a to na úkor města.

Především díky Zdravé Krupce jsem měl možnost se dozvídat o dalších a dalších kauzách, podezřelých prodejích a zakázkách, o přístupu vedení města a vůbec o důležitých děních ve městě. V době, kdy jsem aktivně pomohl šířit petici o přesunutí zasedání zastupitelstva na odpolední hodiny, aby se ho mohli účastnit i ráno pracující občané, jsem byl osloven s nabídkou připojení se ke Zdravé Krupce. Jelikož nám jde o stejnou věc, a to především o řádné hospodaření města, jeho kvalitní rozvoj, transparentnost radnice, řádné soutěžení zakázek, ale hlavně o hezkou prosperující obec, za kterou se nemusí její obyvatel nejenom stydět, ale být pyšný na to, kde bydlí, nebylo si co rozmýšlet. Vyrostl jsem zde a vím, že tady není vše úplně ideální. Spousty výhod naše město ale má. Především má obrovský potenciál a byla by věčná škoda nechat ho těm, kteří ho jen oslabují pro svůj osobní prospěch. Přijďte k volbám a pojďte dokázat těmto starým strukturám, že se věci mohou změnit! 

 

6. Aladár Nistor, 58 let, skladník, Maršov

Za Zdravou Krupku kandiduji opakovaně. Na mém rozhodnutí se nic nezměnilo. Žiju v Krupce od devadesátých let. Krupka je velice krásné historické město. Nastěhoval jsem se na horní sídliště, pár roků tam bylo krásné bydlení, ale jen do doby, než se začalo kšeftovat a sestěhovávat sociálně slabé. V té době jsem si uvědomil, že to tak nemohu nechat, a začal jsem upozorňovat jak starostu, tak i radu města na problém, který se na horním sídlišti rýsuje. Dokonce jsme dokázali pár rodinám z matiční ulice z Ústí n. Labem zabránit nastěhovat se do bytů OSBD. Bylo na mne podáno několik trestních oznámení. Věčný boj a neochota radních řešit problémy obyčejných lidi mne natolik vyburcovalo, že se již nechci dále koukat na to, jak se šlape po slušných a pracujících lidech. Chci už konečně skoncovat s kriminalitou a podvody. Zákony a pravidla platí pro každého. Kdo se neumí chovat, ať se odstěhuje jinam.  Pocit bezpečí v ulicích města Krupky musí mít každý slušný občan.

Protože se mé povaze příčí jakákoliv stranická diktatura, kandiduji za volební sdružení ZDRAVÁ KRUPKA, které je složeno především z nezávislých kandidátů. Očekávám, že o problémech budeme diskutovat a společně najdeme kompromisní řešení, která budou přijatelná pro všechny a nebudou zvýhodňovat jednotlivce či skupiny obyvatel. Myslím, že všichni mají mít stejné šance uspět, jakékoliv upřednostňování je nepřípustné.

 

 

 

7. Mgr. Jiří Chmelík, 35 let, učitel základní školy, Bohosudov 

Jsem hrdý otec tří dcer. Učitel dějepisu na základní škole v Teplicích. Jsem členem Zelených. Záleží mi na životním prostředí. Rád se věnuji své rodině a snažím se žít v souladu s přírodou.

Kandiduji za Zdravou Krupku, protože je to jediná skutečná opozice ve městě.

 

 

8. Radek Machala, 30 let, správce logistiky, Vrchoslav

Jsem rodilý krupčák. Bydlím v lokalitě Nová Vrchoslav. V Krupce jsem navštěvoval ZŠ při BGB a ZUŠ Krupka. Mám letitou praxi jako stavbyvedoucí, aktuálně jsem zaměstnán jako regionální správce poboček Stavebnin DEK a.s.

Na Krupce mi vadí, že radnice nevěnuje péče ani centru města, natož okrajovým částem Krupky. Vadí mi, že se např. rekonstruují převážně jen chodníky, nejčastěji před volbami, aby bylo vidět, že se pro Krupku něco dělá. Vadí mi neochota radnice komunikovat s občany. Měsíčník Radnice vypadá sice jako fajn plátek, nicméně je v něm dobře patrné, jak jde pouze o reklamu vládnoucí koalice. 
 
Co bych chtěl, aby se zlepšilo? Hlavně odstavit od koryt stávající garnituru, zlepšit komunikaci radnice s městem. Jako rodič bych rád věnoval finanční prostředky na děti a kulturu. Jednou do roka městské slavnosti a adventní trhy mi přijde jako strašně málo akcí, kde by se mohli občané setkávat a popovídat si. Osobně bych rád, už jen z nostalgie, nechal zrevitalizovat objekt bývalé plovárny. Jsem pro  obnovu tratě Kozina a uvítal bych vytvoření sítě naučných stezek (Krupské legendy a pověsti) 

Za Zdravou Krupku jsem se rozhodl kandidovat, protože je to jediná strana, které skutečně věřím, že chce něco změnit. Líbí se mi, jak ZK funguje již leta jako hlídací pes. To, jak se arogantně chová starosta a jak odmítá komunikovat (viz záznamy z jednání rady), je jen důkaz toho, že to ZK dělá dobře.
 

 

9. Jana Stesková, 53 let, obchodní zástupkyně, Krupka

Do Krupky jsem se přistěhovala před 20 lety a velmi se mi tu zalíbilo. Kandidovat za Zdravou Krupku jsem se rozhodla z důvodu velké nespokojenosti s nynějším vedením města, které si neváží jak majetku města, tak ani občanů samotných (osobní zkušenost). A také proto, že si tak krásné, historické město jakým je Krupka, zaslouží, aby byli v jeho čele lidé, kteří k němu mají opravdovou citovou vazbu.

ZDE si můžete připomenout, jak jsem zdůvodnila svou kandidaturu před čtyřmi roky.

Video 2018: Proč kandiduji - Jana Stesková 

 

 

 

10. Petra Růžičková, 48 let, prodavačka, Bohosudov

Můj děda s babičkou přišli do Krupky po válce osidlovat pohraničí. Žije zde velká část mé rodiny. Považuji se za starousedlíka, mám ráda přírodu. V Krupce bydlí spousta mých přátel.

Je mi smutno, když vidím, jak se Krupka mění k horšímu. Žalostný stav náměstí, kina, městské plovárny a mnoha dalších míst. Nesmyslné prodeje pozemků a nemovitostí, zadluženost města a arogance ze strany vedení radnice mě utvrdily v rozhodnutí kandidovat za Zdravou Krupku. Vnímám, jak bojuje za zájmy Krupky a občanů města.

 

 

11. Lenka Mrázková, 64 let, finanční poradkyně, Maršov

Narodila jsem se v Teplicích, kde mám část své rodiny a žila tam až do roku 2019. Dva roky jsem také žila v Londýně, v rodině svého syna, která se před brexitem vrátila po 15 letech zpět do České republiky. V Anglii jsem poznala jiný pohled na život a poznala jsem pro mě dosud neznámé věci.

Krupka se mi líbila už od dětství. Když se naskytla příležitost koupit si zde byt, vůbec jsem neváhala, protože i cena za byt byla přijatelná. Les, byt, vše bylo krásné. Je tu však jedno ALE! Bydlení na problémovém sídlišti, kde je lidem jedno, že házejí odpadky z okna, že dělají kravál třeba po celou noc, a kde se všude povalují psí exkrementy, není jednoduché. O životním prostředí a zeleni na tomto sídlišti ani nemluvě. Jsem 16 let u Zelených. Už v Teplicích mi nebylo životní prostředí lhostejně, proto jsem tam čtyřikrát kandidovala do zastupitelstva města.

Mám pocit, jako by město na tuto problémovou část Krupky zapomnělo, protože např. na nový chodník nebo schody se zábradlím tu lidé čekali deset let. Přála bych si, abych nejen já, ale všichni lidé, co tu bydlí, byli šťastní a spokojení. A proto kandiduji.

  

 

12. Mgr. Michaela Lachmanová, 48 let, učitelka a zástupkyně ředitele ZŠ Žalany, Nové Modlany

Krupku vnímám v podstatě jako své rodné město. Se svými rodiči jsem se sem přistěhovala v dětském věku. Není divu, že po 12-ti letech prožitých v Teplicích, jsem se s vidinou klidného života vrátila zpět do Krupky. Naše představa rodinného života v blízkosti přírody rychle vzala za své již při stavbě našeho rodinného domu, sousedem se nám totiž stal gigant Knauf Insulation. Krupce bych tedy ráda vrátila punc dobrého místa k životu pro všechny slušné lidi. Zelená příroda, čisté město, možnost vyjet si na kole či in-linech po pěkných cyklostezkách, jako pedagog nemohu zapomenout na moderní dětská hřiště a hlavně víceúčelová sportoviště, kde by děti, ale nejen ony, mohly smysluplně trávit svůj volný čas. Z vlastní zkušenosti vím, že sport formuje nejen naše těla, ale také náš charakter. Láska ke sportu se nevytrácí, proto stále aktivně hraji volejbal, beachvolejbal a cvičím pilates. Není mi lhostejné, jak naše město funguje, nechci zavírat oči před nepravostmi, nelíbí se mi arogance současného vedení města a jejich postoj k občanům. Odmítám korupci, lež a vypočítavost. Chci poctivost, slušnost a rovný přístup ke všem občanům. Chci změnu, proto kandiduji za Zdravou Krupku, jsou to lidé, kteří nemění své názory a již po dvě volební období bojují za hodnoty, které jsou mně a všem slušným lidem vlastní.

 

 

13. Bc. Dana Kaslová, 43 let, sociální pracovnice, Bohosudov

V Krupce žiji od svého narození. Vystudovala jsem Zdravotně sociální fakultu Ostravské univerzity a nyní si dále rozšiřuji své vzdělání ve zdravotnictví. 

Rozhodla jsem se kandidovat, protože se na situaci v našem městě již nemohu dále dívat. Nelíbí se mi nadřazené chování starosty a jeho přitakávačů. Chtěla bych žít ve městě, kde se vybraní občané města nešikanují, jako je tomu doposud. Zákony platí pro každého stejně. Pověst našeho města je velice pochroumaná lety vlády současného vedení. Chtěla bych být na naše město znovu hrdá a ne, abych se musela stydět za to, kde žiji. 

Důležité je zprůhlednit nakládání s rozpočtem a dotacemi, umožnit občanům vyjadřovat se ke změnám. Investovat do nových aktivit, a ne pouze totálně rozprodávat veškeré pozemky města některým jedincům. To ani nehovořím o tom, že dané prodeje dodnes nemají žádná kvalitní pravidla.

Je tu rozhodně spoustu práce a já věřím, že Zdravá Krupka je schopna dát tento ubohý stav do pořádku.

 

14. Mgr. Kateřina Šteklová Ph.D., vysokoškolská pedagožka, Bohosudov

Žiji v Krupce se svou rodinou 19 let, narodila jsem se v Teplicích. Jsem vysokoškolskou učitelkou, 25 let pracuji na Katedře anglistiky Pedagogické Fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, která pro náš kraj do praxe připravuje vyučující anglického jazyka. Třetím rokem také vyučuji na Gymnáziu v Teplicích. Jsem vdaná, mám tři děti.

Do zastupitelstva kandiduji, neboť chci podpořit zlepšení úrovně života v Krupce, kde se ve srovnání s mnoha okolními obcemi (Chlumcem, Přestanovem či Proboštovem) nežije dobře. Chybí zde občanská vybavenost (dětská hřiště na sídlištích, sportoviště, koupaliště, všem dostupné komunitní centrum, nízkoprahové centrum pro potřebně a jejich rodiny). Chybí zde diskuse s obyvateli, otevřenost, panuje atmosféra strachu a znechucení. Vedení města hrubě porušuje zásady dobrých mravů a sleduje politiku klientelismu. Naše město nevzkvétá, je tomu právě naopak. Zdravá Krupka je stranou odvážných, kteří se nedají zastrašit, chci je takto podpořit a nabídnout pomoc v tomto nelehkém úkolu.

 

 

15. Jiří Kršňák, 70 let, technik, důchodce, Vrchoslav

V Krupce žiji od roku 1952, nejdříve jsem žil v Unčíně, od roku 1986 pak v Nové Vrchoslavi. V současné době jsem v důchodu. Ve volném čase se věnuji cykloturistice a v zimních měsících rád lyžuji.

Důvodů, proč kandidovat, mám více - od narušení nezastavitelných lokalit nadregionálního biokoridoru až po nezájem a ignoraci potřeb běžných občanů města.

Komunální politiku v Krupce sleduji pozorně již řadu let a nejsem spokojen s tím, jak je město řízeno. Nelíbí se mi, jak zcela klidně došlo k narušení nadregionálního biokoridoru jen proto, aby mohly být postaveny další rodinné domy, zklamán jsem byl, když se za mě nepostavilo město v případě, kdy jsem chtěl koupit dlouhá léta pronajímaný pozemek a opakovaně jsem o jeho prodej žádal, nakonec ho rada města přiřkla někomu jinému. Vedení města ignoruje problémy a odůvodněné zájmy běžných občanů. ZDRAVOU KRUPKU považuji za garanci změny stávajících špatných poměrů.

 

 

16. Jana Bednárová (rozená Šimčíková), 72 let, úřednice, důchodkyně, Krupka

V Krupce jsem prožila dětství a mládí. Osud mě později zavál do Teplic a také do Mariánských Lázní. Do Krupky jsem se vrátila před 14 lety za rodiči, synem a jeho rodinou.

Za volební sdružení Zdravá Krupka kandiduji do zastupitelstva počtvrté. Svou přítomností na kandidátní listině vyjadřují důvěru a úctu všem lidem v Krupce, kteří ve svém životě preferují slušnost a poctivost. Kandiduji, abych dobře zastupovala zájmy svých voličů a prosazovala cíle a hodnoty, které považuji za správné. 

Politika musí být sféra otevřená pro všechny, kteří se na ní chtějí podílet, musí být střetem názorů a idejí, ne kšeftařením, které přinese prospěch pouze úzké elitě. 

Všichni zastupitelé za Zdravou Krupku, kteří byli zvoleni od roku 2010 v komunálních volbách do zastupitelstva našeho města, vykonávali vždy svou práci opozičních zastupitelů velmi dobře, podnikali kroky a hlasovali ve prospěch města.

Každý zastupitel by měl být nezávislý na penězích města a tím pádem nestranný. 

Naše město je rozděleno nejen katastrálně, ale bohužel i lidsky! Komunikace vázne hlavně v zastupitelstvu, kde by měla být spolu se spoluprací na prvním místě! Zastupitel má naslouchat občanům a snažit se jejich problémy řešit.

Zdravá Krupka má na své kandidátce lidi, kterým věřím a kteří v komunální politice i ve svém profesním a osobním životě prokázali své kvality.

 

17. Jiří Vasko, 36 let, technolog, Krupka

Krupka je mým domovem již 26 let. Za tu dobu proběhlo ve městě spoustu změn. Některé vnímám pozitivně a k některým mám výhrady. Například nejsem spokojen s tím, jak vedení radnice hospodaří s jeho majetkem.
Chtěl bych podpořit zdravý rozum, proto jsem se přidal ke Zdravé Krupce.

 

18. Alena Čermáková, 54 let, kreativní pracovnice v chráněné dílně, Nové Modlany

Žiji v Nových Modlanech a nelíbí se mi, jak nám průmyslová zóna znepříjemnila život. Pracuji v Arkadii jako kreativní pracovnice v keramické dílně. Rekonstrukce objektu Arkádie, kterou musím pochválit, je jen jednou z mála podařených věci v Krupce za posledních 10 let. 

Jsem pro zákaz heren v Krupce a pro vytvoření podmínek pro klidný a spokojený život, který si lidé v Krupce zaslouží stejně tak jako lidé v jiných městech.

 

 

19. Miroslava Hál, 70 let, provozní údržbář, Bohosudov

Žiji již dlouho v Bohosudově. Do městského zastupitelstva v Krupce kandiduji, protože vím, že se mnohé věci dají dělat jinak a lépe, a ne jenom v něčí osobní prospěch, ale pro celkový rozvoj města. Přál bych si, aby Krupku navštěvovalo každoročně více turistů a aby jim bylo co nabídnout, aby byla přitažlivým místem pro budoucí nové mladé občany. V posledních letech tomu tak není.

 

20. Irena Hrončeková, 59 let, prodavačka, Bohosudov

Žiji od dětství v Bohosudově. Dlouho jsem pracovala jako prodavačka v Minimálu. Nyní pracuji již pár let v sousedním Sasku. Mám možnost srovnávat a vidím, jak Krupka zaostává. Aby ne, když ji přes 20 let řídí titíž lidé, kterým na městě očividně nijak nezáleží. Zdravá Krupka je pro mě zárukou změny. Proto za ni kandiduji již podruhé.

 

21. Karel Pejchar, 64 let, řemeslník, Krupka

Žiji s manželkou v Horské ulici v Krupce. Žilo se nám tu dobře až do doby, kdy byla v roce 2003 provedena velmi nepovedeně oprava kanalizace a povrchu silnice v naší ulici. Od té doby proudí voda z hor a dešťů po povrchu ulice, nikoli kanalizací, a podmáčí naše domy. Spolu s dalšími obyvateli Horské ulice jsme s obrátili prostřednictvím petice na starostu, ale ten se odmítl s námi o tom bavit. Řešit problémy s městem soudně mi přijde velmi nevhodné. Ale jiná možnost nebyla, když město opakovaně odmítalo na naši žádost o zjednání nápravy reagovat.

Za Zdravou Krupku kandiduji, protože její zastupitelé jsou jediní, kteří se o řešení problému v naší ulici začali zajímat. Vím, že je zárukou zásadní změny, změny k lepšímu.

 

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.