logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Jak pokračuje kauza "Horská ulice"?

05.04.2018

Začátkem března jsme vás informovali o složité situaci obyvatel v Horské ulici v Krupce.

Rozhodli jsme se jim pomoci tím, že otevřeme případ na nejbližším zasedání zastupitelstva města, které se konalo 27. února tohoto roku. Chtěli jsme, aby se město soustředilo, spíše než na soudní spor, na řešení problému, který lidem v Horské ulici komplikuje život. Přítomná zástupkyně obyvatel z Horské ulice upozornila, že za stávající situace nemohou obyvatelé této ulice ani žádat o dotaci na opravu domů v památkové zóně. Nemělo by cenu opravovat střechy, fasády, pokud jsou jejich domy podmáčeny.

 

Foto: Zdravá Krupka (dolní a střední část Horské ulice)

Bohužel, ani na samotném zasedání neprojevil starosta sebemenší zájem se problémem zabývat, přestože přítomná zástupkyně obyvatel oznámila, že přináší petici, podepsanou 36 obyvateli Horské ulice.

 

Foto: Zdravá Krupka (horní část Horské ulice, vodní nádrže nad Horskou ulicí)

Jak se tento případ vyvíjí dále? Peticí se dne 13. března zabývala na svém 79. zasedání Rada města Krupky. V zápise k materiálu č. 3 (předloženém vedoucím odboru organizačního a vnitřních věcí p. Stanislavem Vocáskem) - Seznámení s peticí „Za záchranu domů, ulice a jejího okolí Horská, Krupka“ a následné odpovědí za město Krupka je doslovně uvedeno:

S. Vocásek  seznámil přítomné s peticí obyvatel Horské ulice a předložil současně návrh odpovědi. - žaloba na město- špatná kanalizace (není v majetku města) – oprava komunikace v roce 2003 – vyvolat jednání s petičníky – špatný stav Horské ulice.

RM vzala na vědomí: „Petice za záchranu domů, ulice a jejího okolí Horská, Krupka“ a uložila 7mi hlasy starostovi vyvolat jednání se zástupci petičního výboru. Usnesení č.2332/2018

 

Petiční výbor pak obdržel informaci o rozhodnutí RM z 13. března o pověření starosty vyvoláním jednání. Od té doby do dnešního dne se ze strany města nic nedělo.

Mezitím proběhlo 27. března již druhé jednání u Okresního soudu v Teplicích ve věci žaloby na město. Za město vypovídal vedle současného provozního technika odboru správy města také bývalý vedoucího tohoto odboru. Za stranu žalující vypovídali jako svědci tři obyvatelé Horské ulice. Z výpovědí nebylo zcela jasné, kdo tehdy rekonstrukci fyzicky opravdu prováděl, zda SČVAK či subdodavatel. Proto navrhla žalovaná strana k vyslechnutí dalšího svědka, který se tehdy na úpravách osobně podílel. Původně se sice tvářila, že vůbec neví, o koho jde, ale pak zcela pohotově uvedla jeho adresu, aby mohl být k soudu předvolán.

Kvůli sporu o to, zda byla rekonstrukce v Horské ulici provedena odborně správně bylo soudem z podnětu strany žalující stanoveno pořízení znaleckého posudku. Půjde o druhý znalecký posudek, první si nechala zpracovat strana žalující. Posudek by měl být zpracován do tří měsíců. Pak by měl soud vydat své rozhodnutí.

Opakujeme, že je pro nás postoj města zcela nepochopitelný. Nechápeme, proč se město raději soudí, než aby samo začalo problém řešit ve prospěch obyvatel Horské ulice.

 

Foto: Zdravá Krupka (spodní ze dvou nádrží nad Horskou ulicí)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.