logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

ZPRÁVA A ZÁZNAM ZE 17. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA (25. 9.2017)

09.11.2017

- Byla prodána řada pozemků

- Bylo prodáno kino i s celým pozemkem. Za polovinu ceny znaleckého posudku (2 800 000,-Kč), tedy za 1400 000, - Kč ho 14 z 19 zastupitelů přikleplo jedinému zájemci, majiteli sousedního komplexu Kolosea. Ten chce zřídit na místě získaného objektu prostor pro sportovní vyžití a dětské hřiště.

- Byl prodán objekt ZUŠ i s celým pozemkem. Získal ho zájemce, který nabídl o 25 tis. Kč více, než byla cena stanovená znaleckým posudkem (2 250 000,- Kč). S prodejem souhlasilo 13 z 18 přítomných zastupitelů.
Zdravá Krupka pro žádný z těchto prodejů nebyla.

NEPODPORUJEME tento způsob hospodaření s městským majetkem. Nelíbí se nám, že město lacino a pod cenou své objekty rozprodává a zároveň od soukromníků vykupuje do vlastnictví města objekty, momentálně pro město nepotřebné, za přemrštěné ceny (Kavalír - 7, 5 mil. a Horal 10 mil. korun), aniž by na to byly v pokladně finance. Na oba objekty (Kavalír a Horal) si město muselo půjčit od KB 15 mil. korun, což ani nakonec nestačilo.

ZÁZNAM

 

Prodej kina a ZUŠ vzbudil oprávněný zájem. Na to, jak to vypadalo během zasedání ve skutečnosti, se můžete podívat v přiloženém videozáznamu.

20.45 – ZAHÁJENÍ JEDNÁNÍ O PRODEJI KINA...
37.13 – VYJÁDŘENÍ ZÁJEMCE PANA PASTÍRA K ZÁMĚRU
41.30 – HLASOVÁNÍ O PRODEJI KINA
42.10 – ZAHÁJENÍ JEDNÁNÍ O PRODEJI ZUŠ
47.17 – VYJÁDŘENÍ ZÁJEMCE PANA VANĚRKY K ZÁMĚRU
47.35 – HLASOVÁNÍ O PRODEJI ZUŠ

- ZUŠ bude přestěhována do nového objektu (bývalého MěÚ) nejdříve v lednu 2018 a nově ponese jméno pana profesora Stanislava Šebka.

- Na doporučení Ministerstva vnitra byla zrušena vyhláška č.8/2015, která zakazovala sedět jinde než na lavičkách. Vedení města navrhlo její zrušení, aby nedošlo v případě jejího pozastavení ze strany MV k "nepotřebné medializaci města Krupka"(slova tajemníka úřadu F. Růžičky). Město požádá MV o metodickou pomoc, jak nově a jinak problematiku zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a estetického vzhledu města řešit.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.