logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

ZDRAVÁ KRUPKA vyhrála další soudní spor s městem Krupka

04.10.2016

Dnes rozhodl Krajský odvolací soud v Ústí nad Labem o další žalobě podané opozičními zastupiteli za Zdravou Krupku v jejich prospěch. I tato žaloba se týkala porušování tiskového zákona vydavatelem měsíčníku Radnice. Město musí článek téměř po třech letech přece jen nakonec uveřejnit. Pro město a jeho starostu Z. Matouše je to již druhý prohraný soudní spor v posledním půlroce.

Již v polovině roku 2014 podali zastupitelé za Zdravou Krupku žalobu na město jako vydavatele krupského měsíčníku Radnice. Vydavatel odmítal opakovaně respektovat tiskový zákon, odmítal uveřejnit článek zastupitelů, v němž chtěli občanům Krupky vysvětlit, proč jako jediní nehlasovali v září 2013 pro návrh starosty Z. Matouše na regulaci hazardu ve městě, ačkoli před tím k regulaci hazardu opakovaně vyzývali.

Dnes byl konečně vynesen rozsudek, který je pravomocný. Článek tak bude muset město po téměř 3 letech uveřejnit, a to na straně 2 měsíčníku Radnice. Věříme, že se město z obou prohraných soudních sporů poučí. Soudní náklady překročí jen v případě této kauzy 40 tisíc korun (ze svého by je měli uhradit starosta Z. Matouš a šéf redakce M. Křivohlavý). Předpokládáme, že bude vydavatel respektovat do písmene rozhodnutí soudu, aby nemusela být na město uvalena exekuce.

Děkujeme za právní pomoc Oživení, jmenovitě Mgr. P. Bielinové, Mgr. D.Holému a Mgr. A. Kohoutkové.

 

Zde jsou ohlasy médií na dnešní rozhodnutí soudu:


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.