logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Krajské volby se blíží. Bude se v Krupce zase uplácet?

02.10.2016

Tento pátek a sobotu se vydáme do volebních místností. Nebudeme ale tentokrát volit místní samosprávu, ale své zástupce do krajského zastupitelstva. Je na místě, položit si otázku, zda se v Krupce nebude opět uplácet anebo zda nebudou voliči manipulováni jiným sofistikovanějším způsobem.

Proč je to na místě, i když nejde o komunální volby? Odpověď je jasná. Krupský starosta si totiž brousí zuby na místo v krajském zastupitelstvu, možná se již vidí i ve funkci hejtmana. Místní rybníček je pro něj asi již moc malý, proto pokukuje výš.  Za velmi krátkou dobu svého členství v sociální demokracii se dostal až na třetí místo na kandidátce. Kousek dál ho na kandidátce následuje i jeho kamarád a místostarosta pro sport a kulturu, který mu pomohl zmocnit se místní organizace ČSSD.

A právě kvůli uplácení voličů ve prospěch těchto dvou pánů se v roce 2010 muselo jít k volbám během jednoho roku celkem třikrát. Celá kauza se tehdy dostala až před Ústavní soud. Jeden z ústavních soudců tehdy přirovnal ty, kteří měli zájem voliče uplácet, ke zlosynům z divokého západu, kteří si zamanuli, že se zmocní městečka za každou cenu.

Sociální demokracie na tom musí být v našem kraji hodně špatně, když je oba dala na svou kandidátku. Musí přece vědět, že je krupský starosta znám po celé republice jako Milionář z Krupky, že město sice spravuje, ale ve skutečnosti bydlí jinde (v Teplicích).

Je to velmi nedemokraticky smýšlející a diktátorsky vystupující starosta. Ani získáním řady titulů, kterými se snaží své okolí omráčit, nedošlo k rozšíření jeho rozhledu o  správném chápání principů demokracie. Odmítá poskytovat informace, obhajuje cenzuru v místním periodiku, nerespektuje tiskový zákon až tak dalece, že město vystavuje žalobám. Nyní se již těší, jak se z pozice krajského zastupitele dostane blíže k dotacím. Teprve před nedávnem se je město naučilo čerpat. Bylo by toho ještě hodně, ale to všichni v Krupce a okolí vědí. Bylo by to nošením dříví do lesa.

Tak schválně? Jak v Krupce tyto volby proběhnou?

 


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.