logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Matoušův strach o demokracii a jeho „rázný a tvrdý boj“ s hazardem

08.10.2013

Tak se nám starosta Matouš v říjnové RADNICI přiznal, že má strach o demokracii jako podstatu fungování moderní společnosti. Aktuálně to bylo při pokusu okrajové organizace Český lev protestovat proti chování některých občanů hlavně na sídlišti Horní Maršov. Rozhodl se „za demokracii bojovat“ tím, že si našel čas setkání s představiteli této okrajové organizace. A to dokonce v sobotu odpoledne, kdy kvůli tomu musel přerušit svou sobotní siestu ve své luxusní vile v lázeňské čtvrti Teplic.

K občanům Krupky už tak vstřícný není. Ani zastupitelstvo nesvolává v odpoledních hodinách, ale v devět dopoledne. Evidentně ze strachu z větší účasti občanů – tj. z demokracie. Přidal k tomu tvrdou cenzuru webu i měsíčníku RADNICE, odmítl účast opozičních zastupitelů ve výborech a komisích města, brání jakýmkoliv veřejným kontrolám hospodaření města a jeho organizací, zejména SPORTU KRUPKA a největšího příjemce dotací města TJ Krupka (která je už též v hledáčku policie). ENERGII KRUPKA v rámci mazání stop raději urychleně a nevýhodně prodal. I za cenu porušování zákona se brání vydávání informací dle zákona o obcích i zákona 106. Nebo zahnán do kouta o dění na radnici sprostě a drze lže.

To vše proto, že demokracie je pro starostu Matouše tím největším nebezpečím. Ve skutečnosti ji přímo nenávidí. V ní totiž veřejnost vidí na prsty pánů na radnici a má právo se ptát a dozvídat se, co se na radnici děje. A přesně toto starosta Matouš nemůže ani v nejmenším připustit. I proto ho většina občanů na radnici nechce. Aby se na radnici udržel, uplácejí a manipulují se v Krupce komunální volby. Poté se uplácí funkcemi (viz místostarosta Dubský) či naopak se vyhrožuje a drsně je napadán každý, kdo si dovolí starotsovi Matoušovi oponovat.

Stejné je to i s hazardem. Starosta Matouš se chlubí, jak teď bude v Krupce hazard regulovat. Hned poté, co se po uplácených volbách stal v r. 2011starostou, naopak regulaci hazardu zrušil. Zcela nezakrytě tak vyjádřil podporu nechutnému byznysu se sociálními dávkami, kvůli němuž již léta dochází k organizovanému navážení problémových Romů do Krupky, které začalo krátce poté, co se stal v r. 1999 místostarostou.

Ta jeho současná „rázná regulace“ spočívá v tom, že se sice několik heren zruší, ale ponechají se čtyři. Dvě velké, evidentně určené k vysávání sociálních dávek z problémového sídliště Horní Maršov. Jedna – nově budovaná v dřívější ústředně Telecomu, na rozhraní obou částí maršovského sídliště, druhá APPOLO, fungující na nedaleké křižovatce hlavní městské komunikace a odbočky k blízké Masarykově ZŠ (jejíž ředitel i učitelé k tomu ustrašeně mlčí).

Další dvě herny dostali nejbližší parťáci starosty Matouše. Jedna je v domě městem placeného radního K. Roučka (tím byly zreálněny po Krupce kolující ošklivé pomluvy, že se na radnici, pod maskou péče o sport a kulturu, stará spíše o hazard a jej provázející lichvu, drogy a kriminalitu). Jeho dům a v něm dříve hospoda U Buchtů opět leží na hlavní městské ulici v centru cest dětí do škol a občanů za sportem, za lékaři či kulturou.
Čtvrtá herna je v KOLOSEU – místním zábavním centru. Jediné místo, kde by bylo možno v Krupce v malém provozovaný hazard tolerovat. Co tam však vznikne, nikdo neví. Prostory Kolosea jsou obrovské a samozřejmě jsou v majetku starostova blízkého přítele, který Koloseum od města koupil (též samozřejmě) za zlomek tržní ceny. No a zde vídaná auta při slavných uplácených krupských volbách navážela převážně Romy k volebním místnostem. Tak proč by je pro změnu teď nemohla vozit do KOLOSEA za hazardem? No a pak je taky potřeba vše, co se vydojí z majetku a financí města, někde vyprat. Kde lépe než v přítelově herně (viz odborné studie o hazardu).

No prostě pan Matouš opět ve své celé kráse. Spousta krásných a sladkých řečí, ale ve skutečnosti totalitně bezohledné zneužívání funkcí na radnici. Samozřejmě ke škodě celé Krupky i jejích občanů. Krupky, kterou, jak sám velkohubě tvrdí, má prý zalezlou pod svou sociálně demokratickou kůží – ve skutečnosti za nehty.

Poznámka na závěr: Starosta neopomněl kopnout do zastupitelů Zdravé Krupky, když uvedl, že oni jediní pro regulaci hazardu ruku nezvedli. Proč ji nezvedli, raději nerozmazával. Připomínáme, že právě z důvodů výše uvedených. Na žádost o poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím zaslali žadateli - občanovi Krupky ve věci regulace hazardu v Krupce mezi požadovanými písemnostmi důvodovou zprávu zpracovanou a předloženou zastupiteli Zdravé Krupky. Je to již podruhé, kdy zneužili dokument Zdravé Krupky. 

(red.)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.