logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Utajit exekuci na haciendu šéfa Sportu Krupka se radnici nepovedlo

20.05.2013

Arogantní a nesmyslné rozhodnutí radnice zjednosměrnit komunikaci mezi Unčínem a Dolním Maršovem vyvolalo řadu diskuzí, proč ten evidentní nesmysl lidé v čele radnice tak moc chtěli. To, že jsou na radnici potřeby města a jeho občanů druhořadou záležitostí a prvotním cílem lidí na radnici je jejich osobní prospěch, je v Krupce všeobecně známým faktem. A tak diskuze a i hádky o zjednosměrnění této silnice nebyly o tom, jestli je tam obousměrný provoz opravdu tak nebezpečný, ale o tom, komu z členů Matoušovy radniční úderky to má něco přinést.

Mezi diskutéry z krupských hospod převládl názor, že důvodem zavedení jednosměrky je to, že šéf Sportu Krupka p. Saifert, významný člen Matoušovy radniční úderky potřebuje, aby jeho kýčovitou haciendu uvidělo co nejméně lidí. Ta je totiž nejlépe vidět, když jedete mezi Unčínem (křižovatka u parku a hasičárny) a Dolním Maršovem. A právě jednosměrka počet projíždějících výrazně omezila.

Ta hacienda stojí kousek od oné silnice, hned nad starou zástavbou návsi Dolního Maršova. Parcela o několika tisících metrech, několik objektů, velký vyasfaltovaný dvůr (lépe než krupské silnice)a příjezdová cesta, bazén, sklep a výrazné oplocení - to je bydlení postavené v době, kdy byl p. Saifert řadovým technikem údržby a úklidu komunikací Sportu Krupka s platem okolo 20 000 korun hrubého měsíčně. Cena celého areálu bude okolo osmi milionů Kč, shodují se hospodští diskutéři.

Někteří dokonce nelenili a pro podepření svých argumentů se podívali na internet. Web Seznam, sekce mapy jim poskytl dokonalý pohled na rozlehlý bytově relaxační komplex . Když jejich oponenti říkali, že na toto si přeci řadový technik Sportu Krupka nemohl vydělat, tak do hospody přinesli výpis z katastru nemovitostí, též snadno získatelný z internetu. A pak se i se svými nevěřícími oponenty zarazili.

Ne nad vlastníkem, ten byl jasný a potvrzoval famózní schopnosti technika, dnes zřejmě proto šéfa Sportu Krupka. Co je zarazilo, bylo, že ve výpisu na objekty i pozemky v kolonce Omezení vlastnického práva svítí nápis: Nařízení exekuce – Saifert Zdeněk. A už se v hospodě vymýšlelo proč. Jedni říkali, že nejspíše nezaplati stavební firmě. „Tak řekněte jaký firmě“ smáli se druzí, když prý v době výstavby této haciendy v pracovní době projíždělo dolnomaršovskou návsí jedno auto za druhým, všechny naplněné materiálem a stavba se hemžila dělníky. Technika i lidé s hrdým znakem - Sport Krupka.

Tehdy si totiž p. Saifert nezjistil, že v době výstavby jeho haciendy bylo v Dolním Maršově několik matek na mateřské dovolené. A k tomu místní důchodkyně. A to je sestava, která jak známo, vše co uvidí, pak šíří intenzivněji než huhňající městský rozhlas. Byly i v teplickém Šanově, když se rekonstruovala noblesní vila starosty. Matouše. I zde se to podle nich jen hemžilo technikou a lidmi s nápisem Sport Krupka.
A tak křečovitá a arogantní snaha radnice omezit počet lidí, kteří haciendu p. Saiferta uvidí z projíždějícího auta, způsobila, jak je obvyklé, pravý opak. A tak se v Krupce nemluví téměř o ničem jiném, než o tom, jakpak asi p. Saifert ke své haciendě a exekuci na ní přišel. No vypadá to, že na krupské radnici neznají báseň o rybářově chamtivé ženě. „Chtěla dům, chtěla palác, chtěla víc a víc. Až nejednou neměla nic.“ Inu kultura je víc než vymetání recepcí při kulturních událostech placených městem.

To nemluvě o tom, že v každé firmě pracující ve prospěch jejích vlastníků, tj. u Sportu Krupka všech občanů Krupky, by byl šéf, natož jednatel jako je p. Saifert, na jehož majetek byla uvalena exekuce, okamžitě odvolán z funkce. Hrozí totiž, že své majetkové problémy bude řešit právě na úkor majetku a financí vlastníků firmy, kterou řídí. Ne tak v Matoušově Krupce. Tady je podlé osobní obohacování na úkor města základním předpokladem jak městskou funkci získat a udržet.

Ing. P. Maleček, zastupitel a obyvatel Dolního Maršova


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.