logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Zdravá Krupka nebude moci pro předložený Návrh rozpočtu města zvednout ruku

15.02.2013

Pro schválení Návrhu rozpočtu města na rok 2013 (dále jen Návrh) nebude možno zodpovědně zvednout ruku.

Nejen občanům Krupky, ale ani zastupitelům nebyl totiž předložen Návrh v jiné podobě, než v té, z níž nelze skoro nic vyčíst. Po zveřejnění Návrhu na úřední desce dne 1. února jsme se domnívali, že alespoň zastupitelé dostanou dodatečně do rukou v materiálech připravených pro 9. ZM podrobně zpracovaný Návrh. Bohužel se tomu tak nestalo. Dnes jsme ještě urychleně požádali o zaslání úplného znění Návrhu, ale NIC dalšího nám nebylo poskytnuto.

Přitom zákon 250/2000 Sb. § 11, odst. 3 jasně říká: Návrh rozpočtu může být na úřední desce zveřejněn v užším rozsahu, který obsahuje alespoň údaje o příjmech a výdajích rozpočtu v třídění podle nejvyšších jednotek druhového třídění rozpočtové skladby. Způsobem umožňujícím dálkový přístup se zveřejňuje úplné znění návrhu rozpočtu.

Opět je třeba si položit již obligátní otázku, proč v Krupce nejde to, co jinde jde? Tam, kde není nic utajováno, je nejen předložen detailně rozpracovaný návrh rozpočtu, ale přiloženy jsou i důvodové zprávy. V Krupce se ale zřejmě nikdo nesmí dozvědět, jak bude vedení radnice s financemi pro jednotlivé odbory nakládat. Proto nemůže zodpovědný zastupitel pro tento Návrh v pondělí zvednout ruku.

Miloslava Bačová, opoziční zastupitelka


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.