logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Běžecké stopy krupskou radnici vůbec nezajímají

22.01.2013

Chlubením se svým pozitivním vztahem k vytrvalostním sportům v přírodě, hlavně k cyklistice a běžeckému lyžování, si místostarosta Dubský pouze vyhlazoval svou politickou tvář zjizvenou přeochotnou spoluprací se současným starostou Krupky Matoušem. „Vždyť každý ví, že běžkaři a cyklisté jsou slušní lidé,“ kalkuloval krupský místostarosta Dubský.

A tak běžkaři s nadějí čekali, jak p. Dubský ve funkci místostarosty razantně rozštípne problémy s údržbou běžeckých stop stejně jako správy parkoviště pod Komárkou, kam přijíždí většina motorizovaných běžkařů. Bohužel se nestalo ani jedno ani druhé. Jedinou informací, navíc spíš negativní, o tom, že se cosi děje, byla nabídka města na odkup rolby, která léta údržbu stop zajišťovala.Šlo o rolbu, která byla dle zpráv z fojtovických plání v loňské sezóně poškozena bandou místních frajerů, kteří ji nabourali při divoké opilecké jízdě, v nádrži s benzinem placeným městem pro údržbu běžeckých stop.

Vědělo se o tom celý rok, a tak se předpokládalo, že pro běžkařského místostarostu Dubského nebude problém zajistit její opravu. Nemělo být problémem najít mezi miliony mizejícími do společnosti Sport Krupka částku na její opravu,. Tato rolba má totiž rozměry, ale hlavně šířku, umožňující udržovat běžecké stopy na úzkých lesních cestách mezi Komáří vížkou a Cínovcem.


Bezky[1]Ilustrační foto - běžecké stopy v Tisé.

Lyžařská sezona bude koncem ledna téměř ve své půli, ale zlepšení situace, jak místostarosta Dubský sliboval, je v nedohlednu. A tak se potvrzuje stará krupská pravda: z čeho starostovi Matoušovi nekouká zisk nebo volební hlasy, o to radnice zájem neprojevuje. Navíc se opět potvrzuje, jakého postavení se p. Dubskému na radnici dostalo. Je sice místostarostou, ale stojí bezmocně a shrbeně v koutě. Tím jen potvrzuje, že funkci nedostal proto, aby mohl o městě spolurozhodovat, ale jen jako úlitbu, chcete-li úplatek, za své služby při vynesení p. Matouše do funkce starosty.

Rozporností mezi sliby a reálnými výsledky své práce v čele města pak p. Dubský sám přispívá k vlastní pomluvě. Vyvrátit tuto pomluvu může pouze tím, že se postará, aby byly stopy okolo Komáří vížky hned tento víkend udržované a průjezdné. Lidí, peněz a techniky má radnice dostatek. Pro fungujícího místostarostu by neměl být problém uvést lyžařské stopy alespoň do trochu přijatelného stavu. Při zimních víkendech jsou stopy okolo Komáří vížky jednoznačně nejvytíženějším krupským sportovištěm, a tak může radnice dokázat, že její slova o podpoře sportu nejsou jen volební vějičky na naivní voliče, ale skutečná proobčanská politika.

Nabízí se ještě jedna varianta. Vzhledem k současné vytíženosti v institucích Ústeckého kraje – Krajské zdravotní a ROPu Severozápad nemá zřejmě místostarosta Dubský na Krupku čas. Pak by bylo férové z funkce místostarosty a zastupitele města odstoupit a uvolnit ho někomu, kdo bude mít na Krupku čas. Krupští komunisté mají zajisté řadu kandidátů, čekajících na to, stát se z městské pokladny dobře placeným starosty Matouše.

M. Bačová, P. Maleček - zastupitelé za ZK


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.