logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Lednová RADNICE přesně podle mediálních pouček

16.01.2013

V lednové RADNICI se radní jako již v té předchozí drží známé mediální pravdy: je-li kritika naší práce oprávněná, tak ji nevyvracíme, a to víc se věnujeme vlastní sebechvále. A tak je titulní strana RADNICE věnována bohulibé akci pánů starosty města Matouše a šéfa Sportu Krupka Saiferta, kteří na Štědrý den za své osobní asistence, rozšířené o nalévání teplých nápojů, umožnili občanům svést se zdarma na městské lanovce. Bezesporu bohulibá akce, za kterou si radnice zaslouží pochvalu. Jen by neměla být doprovázena oprávněným tušením, že má tato radůstka občanům zavřít oči před neprůhlednou a ztrátovou správou města, jejíž hlavlní protagonisté jsou právě oba vánoční lanovkáři. 

Další článek informuje o setkání vedení radnice se zástupci firem podnikajících v krupské průmyslové zóně. Zde si k sobě starosta Matouš vybral coby reprezentanta města utajeného, ale dobře placeného místostarostu města p. Roučka. (Jemu jako jedinému poděkoval na předvánočním zastupitelstvu za celoroční vynikající spolupráci. Neřekl sice jakou, ale zasvěcené úsměvy jeho nejbližších figur dosvědčovaly, že jistě nemyslel tu ve prospěch města a tím pro ně nevýnosnou.) No doufejme, že žádného z přítomných manažerů nenapadlo přetáhnout si schopného p. Roučka do své firmy. Nebo bychom si to snad v zájmu města měli spíše přát?

Na onom setkání bylo připomenuto i blížící se 10. výročí existence krupské průmyslové zóny. Bylo by jistě vhodné, kdyby se při té příležitosti omluvili všichni ti, kteří se tenkrát s p. Matoušem v čele vysmívali myšlence a prvním krokům tehdejšího starosty p. Malečka na zřízení průmyslové zóny - ovšem s tak nastavenými pravidly, která by nikdy neumožnila, aby do PZ Krupka vstoupila firma Knauf Insulation. Nevěřili totiž, že by se na podmáčených polích dalo někdy něco postavit. Ve finále se pak pro vlastní neschopnost rozhodli předat přípravu zóny soukromé firmě a následně, pod falešným slibem tisíců pracovních míst pro krupské občany (dnes jich je max. 150), zónu minimálně 150 000 000 Kč pod cenou této firmě prodali.
Dále to všichni znají. Pár let nato prodal p. Matouš téže firmě své pozemky, které z funkce místostarosty městu vyfoukl. A tak utržených 40 milionů Kč neskončilo v mětstké pokladně, nýbrž v rukou jeho a jeho kompliců. Celé to bylo zdokumentováno a popsáno jako možná legalizace úplatku za podhodnocený prodej průmyslové zóny i Českou televizí. V součtu tedy téměř 200 milionů Kč, o které město přišlo. Jó, kdyby to na těch 200 milionech skončilo.

Z lednové RADNICE se však vytratil místostarosta p. Dubský. Pravda, byl odměněn již v prosincovém čísle fotem na titulní stránce (tulí se na něm pod vánočním stromem ke starostovi). Ale možná je to tím, že p. Dubský už nemá na práci pro město tolik času. Je vlivným zastupitelem kraje. Byl totiž vybrán do představenstva Krajské zdravotní, spravující 5 největších nemocnic na Ústecku a dále je členem řídícího orgánu ROP Severozápad, kde se rozdělují miliardy z Bruselu. V obou funkcích dohlíží i na rozplétání stamilionových podvodů minulého vedení.
Alespoň doufejme! Vždyť v tom má z krupské radnice tu nejlepší kvalifikaci a praxi. Získal je schvalováním zmanipulovaných výsledků voleb uplácením, mlčením ke zfalšovanému povolebnímu dokumentu, pak zvolením na funkci starosty člověka, kterého léta označoval za osobu zneužívající funkce na radnici a od kterého jako úplatek v konečné fázi přijal funkci místostarosty. V té teď blokuje jakoukoliv kontrolu správy města včetně účasti občanů na zastupitelstvu, mlčí k podezřelým zakázkám a dotacím a kryje nevýhodné prodeje majetku města.
Uznejte sami, lepší praxi k funkcím vykonávaným na kraji, kde už nedohlíží na rozdělování pouhých milionů jak je tomu v Krupce, ale miliard, nikde jinde než na krupské radnici získat nemohl. Zvláště pak pod laskavým dohledem zkušeného rutinéra současného starosty Matouše. 

P. Maleček, M. Bačová, zastupitelé ZK


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.