logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Svoboda a sebeúcta – nejlepší dárky k Vánocům, které od radnice město Krupka nedostane

18.12.2012

Předvánoční RADNICE už zastihla pro-radniční propagandu opět v plné formě. Pokusy diskreditovat opozici v zastupitelstvu různými pomluvami a útoky přinesly pánům z čela radnice víc škody než užitku i oni pochopili, že tudy cesta nevede. A tak se vrátili k základním poučkám propagandy, které říkají, že když vím, že je kritika ze strany opozice opodstatněná, tak s ní nemám polemizovat, ani na opozici útočit. Lepší je mlčet a naopak sám sebe vychválit do nebes.

A tak byla prosincová RADNICE zaplavena dobrými zprávami o vyjádřeních významných hostů údajně obdivujících fungování a život města, o prý perfektně fungující radnici údajně podporující bohatý spolkový život. Vše je zastřešeno nenápadnými vsuvkami o zásluhách čelných představitelů radnice, zejména pánů Matouše a Dubského, bez jejichž obětavé práce by to, co v Krupce funguje často jen díky práci nezištných nadšenců, snad ani nebylo.

K vlastní propagandě zneužívají lidé z čela radnice i předvánoční čas, v kterém jsou lidé ochotni i těm bezohledným a postiženým honbou za mocí a majetkem odpustit a věřit, že se pod dojmem vánoční lásky a sebezpytování polepší. To však nelze očekávat od lidí, kteří se ani v předvánočním čase svým spoluobčanům neomluví za tu celostátní ostudu spojenou s uplacenými a manipulovanými volbami, spolu se zfalšovaným dokumentem využitým k ovládnutí radnice. A bylo by možno jmenovat další ostudné příklady.

Na rozdíl od radnice je potřebné smeknou a poděkovat nezištným organizátorům kulturního a sportovního života ve městě, dobrovolníkům, kteří pečují o volnočasové aktivity dětí, pomáhají hendikepovaným, starají se o bezpečí a ochranu majetku občanů a zdravé životní prostředí. Stejně jako učitelům, vychovatelům a úředníkům, kteří si zachovali rovnou páteř. Slušní a odpovědní to v Krupce nemají jednoduché. Pracují v podfinancovaném prostředí způsobeném neefektivní správou města. A není těžké si představit, jak kličkují před nátlakem, kdy pod, byť nepřímou hrozbou ztráty zaměstnání nebo odejmutí dotací pro jejich spolky, jsou po nich požadovány skutky, které by nikdy dobrovolně neudělali. Jak jsou nuceni vykupovat si finanční přízeň mocných účastí na jejich kandidátkách, šířením informací vychvalujících mocné nebo hanících jejich opozici.

Činí tak ve víře, že jinak to nejde a nikdy to jiné nebude. Obětují se pro své spoluobčany. Ale tím sami sobě berou svou svobodu a sebeúctu a konzervují stav, který se jim nelíbí. Těm však pouhé poděkování nepomůže. Tím nejlepším dárkem k Vánocům je pro ně výzva, aby našli odvahu postavit se zlu, které je svazuje a kterému svým smířením se s ním dávají sílu a moc nad nimi samotnými. Ten největší dar – svobodu a sebeúctu jim nikdo nedá, musí si ho svou odvahou sami vybojovat.

Právě pro Vás udržujeme my, radnicí pomlouvaní a zatracovaní zastupitelé a příznivci Zdravé Krupky ostrůvek svobody a sebeúcty. Ten ostrůvek je základnou, která s pomocí odvahy Vás slušných a odpovědných může vrátit svobodu a sebeúctu celé Krupce. To je to nejlepší, co si může Krupka nadělit pod stromeček. Od současné radnice takový dárek nikdy nedostane.

Pavel Maleček

zastupitel za ZK

Jiranek Ohrozujete.Jpg


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.