logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

V Karlových Varech stejně jako v Krupce

11.12.2012

Parlamentní listy uveřejnily rozhovor s Jiřím Kotkem, který působí řadu let v opozici proti radnici v Karlových Varech a teď i v tamním krajském zastupitelstvu. Proslul nejen zveřejněním slavné karlovarské losovačky, ale i dlouholetou snahou bránit zneužívání veřejných funkcí lidmi z čela radnice. 

Když si z textu odfiltrujete karlovarské reálie, tak vás doslova praští přes nos, jak ten text popisuje letitou situaci v Krupce. Jediné co chybí, jsou slavné krupské, ve prospěch p. Matouše a jeho lidí opakovaně uplácené a manipulované volby. Ale jinak je v rozhovoru všechno, čím je proslavena i krupská radnice. Posuďte sami:

„Komunální politika je zrcadlem politiky parlamentní - provinční intriky, korupce, kmotři. Nejděsivější zážitky? To je asi ona amorálnost, kterou regionální politické a kmotrovské elity povýšily na normálnost. Je pro ně normální ovládat policii, státní zastupitelství, redakce médií, přidělování předražených zakázek, hlasování zastupitelstev, rozkrádání obecních majetků. Za děsivé pokládám zdánlivě nenápadné aplikace lží a nenávistí, které mocenští manipulátoři snášejí na hlavy případných občanských kritiků, aktivistů, whistleblowerů – pomluvy, výhrůžky, křivá obvinění, skandalizace, tlaky na zaměstnavatele.“ 

Rozhovor popisuje i neochotu policie a státního zastupitelství zabývat se škodami, které obcím vznikají podhodnoceným prodejem obecního majetku, předraženými zakázkami a zneužíváním informací z radnice k osobnímu prospěchu (v Krupce od r. 2000 už téměř půl miliardy Kč), které jsou posvěceny hlasováním většiny zastupitelů. I v tomto jako by byla popisována realita Krupky. Rozhovor končí optimisticky:

„Dodalo Vám to chuť do dalšího boje s větrnými mlýny nebo jste již rezignoval?"

"Nerezignoval jsem, takovou povahu nemám. Jen stále zřetelněji vidím, jak mnoho je korupční mechanismus rozlezlý do státního aparátu a mezi politiky až do provinčních úrovní. Jezdím na celostátní workshopy aktivistů, pořádané Ekologickým právním servisem, Oživením i Transparecy International a setkávám se s novými lidmi, kteří se bouří ve více místech republiky. Jsou mladí a přibývá jich a to i mě nabíjí."

Nerezignujeme ani my zastupitelé Zdravé Krupky, byť jsme v zastupitelstvu jediní, kdo poukazují na to, jak je v osobním zájmu radních město poškozováno. I my, přes arogantní válcování radničními zastupiteli trváme na svém a s optimismem sledujeme vzrůstající odpor společnosti proti zneužívání veřejných funkcí, které nám v Krupce předvádí p. Matouš i s místními lžidemokraty a jim aktivně sekundujícími komunisty, opět se deroucími k moci. Z jejich společné horečné snahy, s níž schvalují jedno město poškozující usnesení za druhým, je vidět, že i oni vědí, že se jejich konec blíží.

Zde můžete přečíst celý rozhovor "Zkušený politik a lídr Alternativy popsal své nejděsivější zážitky z komunálu"

zastupitelé Zdravé Krupky


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.