logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Na Liberecku se začíná policie činit

07.12.2012

Policie navrhla obžalovat exprimátora Kittnera, jeho náměstka Krenka a tehdejšího zastupitele Zeronika

Policie se domnívá, že za jejich účasti docházelo k nezákonnému vyvádění městského majetku právě skrze SAJ. Obviněným hrozí vysoké tresty kolem deseti let. Police případ začala šetřit na základě trestního oznámení, které podalo sdružení Náš Liberec v roce 2009.

Převedení majetku (zejména pozemků, ale i budov) mělo být dle zjištěných informací předem dohodnuto. Návrhy na majetkoprávní operace měly obviněné osoby předkládat zastupitelům města ke schválení za takzvané vyhláškové ceny, tedy za ceny výrazně nižší, než tržní. Před hlasováním zastupitelstva města své návrhy obviněné osoby odůvodňovaly nepravdivými účely využití nemovitostí a dále zamlčovaly podstatné okolnosti, v úmyslu opatřit třetím osobám (často z jejich okruhu) neoprávněný prospěch.

Všem třem hrozí vysoké tresty. Jiřímu Kittnerovi deset let pro trestný čin porušování povinnosti při správě cizího majetku a zneužití pravomoci veřejného činitele. Jiřímu Zeronikovi a Pavlu Krenkovi, kteří v případu hrají daleko zásadnější roli než Jiří Kittner, hrozí až dvanáct let za podvod a zneužití pravomoci veřejného činitele.

Celý článek si můžete přečíst zde.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.