logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Druhá glosa k listopadové RADNICI

19.11.2012

Svou představu o fair – play předvedl starosta tentokrát i ve svém vyjádření v úvodním „Rozhovoru se starostou“.

Své politické konkurenty obvinil na základě pouhé redaktorovy spekulace ze snahy opětovného zavedení poplatků za popelnice. Takto zareagoval: „Takže hned zkraje jasně říkám, že nic takového nepřipadá v úvahu. Autoři onoho nápadu, kteří snad takto chtějí šetřit městskou kasu, nemají sebemenší šanci. Silou svých pouhých tří hlasů nemohou přehlasovat celý zbytek zastupitelstva. V tom jsem si jistý, a proto mohu garantovat, že takový nesmysl nikdy neprojde.“ Bez uzardění tím jasně občanům vědomě lže a nepřiznává, že občané Krupky nebudou mít nadále svoz a likvidaci odpadů zadarmo! Odmítá občany informovato tom, o čem na zasedáních ZM opakovaně tajemník mluvil, když vysvětloval, že poplatky za svoz a likvidaci odpadu budou hrazeny ze zvýšené daně z nemovitosti. Opakovaně nám zastupitelům bylo vysvětlováno, že není v silách krupského úřadu poplatky za odpad od všech občanů vymoci. Proto přišli s tímto řešením. Finanční úřad si rady ví, a tak se z navýšené částky odvedou peníze městu na úhradu svozu a likvidace komunálního odpadu. Že nejde o zcela spravedlivý postup vůči všem občanům, je nikterak netrápí a už vůbec o tom sami nemluví a občany na stránkách měsíčníku RADNICE nikterak neinformují. Starosta tedy zbaběle lže a svou lež hází na jiné. 

Posuďte sami - Obecně závazná vyhláška o stanovevní koeficientů pro výpočet daně z nemovitosti (vydaná 17. září 2012, v platnost vstoupí od ledna 2013)

Ve snaze pošpinit opoziční zastupitele v očích občanů, starosta dále tvrdí, že všechny jejich, podle něj pomatené návrhy, odmítá naprostá většina zastupitelů. V tomhle výjimečně nelže, když říká: „... Silou svých pouhých tří hlasů nemohou přehlasovat celý zbytek zastupitelstva.“ Pod jeho přísným pohledem odmítla většina zastupitelů již návrhy na zákaz či výrazné omezení hazardu v Krupce, odmítla zrušit vyplácení půlmilionové roční renty uvolněnému radnímu pro sport a kulturu, provést audit ve Sportu Krupka s.r.o. a TJ Krupka, provést kontrolu zakázek prosazených p. Matoušem v době rozpočtového provizoria, provést kontrolu „revitalizace“ parku H. Lindnerové a opravu chodníků prováděnou firmou Japis, ačkoli ji vyhrál Sport Krupka. A mnoho, mnoho dalšího.

Co tím vším asi tak sleduje? Co myslíte???

Zastupitelé za Zdravou Krupku

Ještě poznámka na okraj:
Vážení spoluobčané, pokud postrádáte v posledních číslech měsíčníku Radnice informace o činnosti Rady města a Zastupitelstva města Krupky, pak se se svými stížnostmi obracejte rovnou na redakci měsíčníku - ludmila.danova@mukrupka.cz (417 803 130) nebo přímo na starostu Ing. Zdeňka Matouše - starosta@mukrupka.cz (tel. 417 803 101). Za poslední tři měsíce nepředložila Rada města informaci o své činnosti ani zastupitelům na 7. zasedání dne 17. září 2012. Přitom během července, srpna i září zasedala hned několikrát.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.