logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Kandidát KSČM jako pojistka proti zlodějům a tunelářům???

16.10.2012

Volební heslo na webu KSČM „Podpořte kandidáta KSČM – pojistku proti zlodějům a tunelářům“ zní dosti jednoznačně.

V Krupce je situace okořeněna úspěchem místního občana a místostarosty města komunisty Jaroslava Dubského, který na Teplicku postoupil do druhého kola senátních voleb. Pro občany Krupky tedy na první pohled jasná volba krupského rodáka. Vždyť i ti komunisté už nejsou, co bývali. Svůj současný politický vliv získali v demokratických volbách a v politice jsou, jak sami říkají, pojistkou proti zlodějům a tunelářům, působícím v jiných politických uskupeních.

Nevím, jak je to s komunistickými kandidáty jinde, ale v Krupce je to s p. Dubským trochu jinak. Pravda, p. Dubský působí řadu let v zastupitelstvu a je znám svou starostí o každodenní problémy občanů. Třeba o vrácení ukradeného víka kanálu, o opravu výmolu na silnici, rozbitou dlažbu na chodníku nebo o údržbu běžecké stopy na Komárce. Toto mu nelze upřít. I z té zlé totalitní KSČ v roce 1990 vystoupil, aby se do ní po pár letech, už pod hlavičkou hodné demokratické KSČM, opět vrátil.

Prvního vrcholu své kariéry v zastupitelstvu dosáhl, když se v roce 1998 stal radním města. Jako komunista podpořil ve spolupráci s ODS, KDU-ČSL a ČSS kariéru tehdejšího místostarosty Z. Matouše. Šlo o kariéru od počátku spojenou s neprůhlednou správou města, s řadou podivných smluv. Ty i za souhlasu p. Dubského, který jako radní do problémů velmi dobře viděl, připravily město o mnohamilionové částky. Pak byl p. Dubský dvě volební období jen opozičním zastupitelem, ale dál i přes občasné brblání schvaloval vše, co často viditelně přinášel ke škodě města do zastupitelstva Z. Matouš - skutečný vládce Krupky. Koncem roku 2010 už z toho byla pro městskou pokladnu téměř půl miliardová ztráta. Podle policie však všechno proběhlo legálně, a to i díky souhlasně zvednuté ruce p. Dubského.

Světlé okamžiky kariéry p. Dubského se bezesporu dostavily v komunálních volbách na podzim 2010. Velmi rozhodně se postavil proti prvnímu uplácení a manipulaci voleb. I podruhé stál na straně, která odmítla opakované uplácení. Ale jen do okamžiku, kdy u soudu náhle otočil a požádal o uznání i podle něj uplacených voleb ve prospěch p. Matouše. Za svůj čin byl odměněn potleskem přítomných obdivovatelů p. Matouše, kteří jako jediní nebyli veletočem p. Dubského překvapeni. Na chodbě si už s nimi podával ruku a přijímal uznalé plácání po zádech. Po druhém opakovaném hlasování se sice ještě rád účastnil setkání těch, kteří zoufale bránili opětnému ovládnutí Krupky p. Matoušem, ale pak už stál pevně na jeho straně.

Podpořil zneužití zfalšovaného dokumentu Zdravé Krupky ve prospěch budoucího starosty Matouše, byť o jeho zfalšování prokazatelně věděl. Spolu s komunisty zvolil p. Matouše starostou, aby pak sám přijal funkci místostarosty jako do očí bijící úplatek za prokázané služby. A pak už šlapal a dodnes šlape podle současného starosty. Zvedl ruku pro zrušení regulace hazardu a tím blokoval rozkrytí zneužívání sociálních dávek Romů lidmi, kteří je cíleně nastěhovali do Krupky. Brání kontrole zakázek prosazených p. Matoušem v době rozpočtového provizoria, brání auditům ve společnostech města. Podpořil podivné konkurzy na ředitele organizací města, podporuje cenzuru měsíčníku RADNICE a brání kontrole práce zastupitelstva občany města. A v mnohém dalším je ohebným vykonavatelem vůle současného starosty, naposledy při neprůhledném a nevýhodném prodeji kotelen města.

Taková je skutečná tvář kandidáta na senátora Jaroslava Dubského, kterého máme podle vedení KSČM volit jako pojistku proti řádění zlodějů a tunelářů. Tvář, která ve vlastním zájmu uznává výsledky uplacených voleb, nese spoluvinu za vyvedení téměř půl miliardy z majetku města Krupky, za destrukci demokratických principů správy města, za cenzuru měsíčníku RADNICE, za bránění občanům v kontrole jím spoluřízené správy města. Tuto svou skutečnou tvář maskuje hranou vstřícností k obyčejným problémům obyčejných lidí. Doporučují ho volit komunisté, kteří v posledních letech blahosklonně přihlíželi a mlčeli k tunelování nejen Rathova Středočeského kraje.

Účast a rozhodnutí voličů Krupky v druhém kole senátních voleb ukáže, nakolik jsou občané Krupky odolní vůči propagandě a ideologii komunistů, stejně jako vůči propagandě současného starosty Z. Matouše, který si p. Dubského i komunisty koupil, aby mohl spravovat město ve svůj prospěch. Ano, je to tak. Kdo se v Krupce rozhodne volit do senátu komunistu Dubského, zvolí tím i soukromé zájmy současného starosty města Matouše.

P. Maleček


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.