logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Včera uplynul rok od účelového šíření pomluvy na Zdravou Krupku

08.10.2012

Policie potvrdila zfalšování dokumentu Zdravé Krupky a odborníci konstatovali, že tento zfalšovaný dokument nikdy nebyl na webu Zdravé Krupky vyvěšen.

Loni 7. října proběhla na MěÚ v Krupce tisková konference (dále jen TK) za účelem seznámení novinářů, následně veřejnosti s Prohlášením k 2. opakovanému hlasování v komunálních volbách v Krupce, k jehož vydání posloužil zfalšovaný dokument. Pod toto Prohlášení se podepasli všichni nově zvolení zastupitelé, až na pana V. Vojáčka z DSSS. Ze všech nově zvolených zastupitelů nebyli na TK pozváni pouze zastupitelé za Zdravou Krupku. Ti se o konání TK dozvěděli následně od novinářů.

Médiím byl za přítomnosti všech ostatních zastupitelů předložen budoucím tiskovým mluvčím úřadu p. M. Křivohlavým a budoucím starostou p. Z. Matoušem účelově zfalšovaný Návrh koaliční smlouvy Zdravé Krupky. Někdo, koho se dodnes nepodařilo policii ustanovit, zfalšoval tento Návrh tak, že vepsal k funkcím jména (nejen) zastupitelů ZK, což je mělo zdiskreditovat. Tuto zfalšovanou informaci pak šířili oba výše jmenovaní prostřednictvím celostátního i regionálního tisku a měsíčníku RADNICE, aniž by dali prostor k obhajobě právě zastupitelům Zdravé Krupky. Jediného p. V. Vojáčka (DSSS) zajímalo, proč nebyla pozvána Zdravá Krupka, aby se mohla také vyjádřit. Následně byl z jednání vyloučen.

Protože došlo k pomluvě, která zastupitelům za ZK a panu P. Horákovi (jeho jméno bylo také zneužito) způsobila značnou újmu jak v komunálně-politickém, pracovním, společenském, tak i osobním životě, podali všichni trestní oznámení.

Níže se můžete seznámit s pasážemi z Usnesení Policie ČR, v nichž je jasně konstatováno, že ke zfalšování došlo a že nikdy nebyla verze zfalšovaného Návrhu koaliční smlouvy vyvěšena na webu Zdravé Krupky, jak nejdříve tvrdil sám p. Z. Matouš (Čtěte zde  - 5. odstavec. Pan Z. Matouš nemohl stáhnout z webu ZK koaliční smlouvu se jmény zastupitelů tak, jak jsou uvedeny v jeho prohlášení a jak se vyjádřil i  médiím, protože na webu ZK byl Návrh koaliční smlouvy bez jmen u funkcí, stejně tak bez jmen u funkcí byl předtím rozeslán mailem mnohým nově zvoleným zasutpitelům). Později jeho tvrzení na sebe převzali dva úředníci, kteří dodnes tvrdí, že stáhli tento dokument z webu ZK, který tam ovšem dle odborníků NIKDY NEBYL. Nutno dodat, že „kde nic není, ani smrt nebere“. Jen tito dva úředníci si trvají na svém, čímž se dopouštějí křivé výpovědi. Záleží jen na nich, zda budou i nadále trvat na svém a bude nutno na ně podat stížnost pro křivé svědectví.
Celá kauza zatím stále není uzavřena a o výsledcích dalšího šetření policie Vás budeme informovat. Již dnes pro Vás ale vybíráme z Usnesení dvě pasáže, které potvrzují výše uvedené. Vypustili jsme data narození a u jmen odborníků z oboru IT a kybernetiky uvádíme pouze jejich iniciály.

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
KŘP ÚSTECKÉHO KRAJE
Služba kriminální policie a vyšetřování
Územní odbor Teplice
1. oddělení obecné kriminality
Masarykova tř. 1363, 415 96 Teplice
č. j. KRPU-74998-14ITČ-2012-040971

V Usnesení ze dne 8. srpna 2012 uvádí por. Ing. Josef Herlitze, komisař SKPV Teplice kromě jiného na 2.straně Usnesení následující:

Na základě těchto skutečností bylo zažádáno o odborné vyjádření dle § 105/5 tr. řádu, osloven byl Ing. J. P., správce www. stránek sdružení Zdravá Krupka. Tento v odborném vyjádření uvedl, že podle jeho nejlepšího vědomí a svědomí a veškeré odbornosti profesionálního informatika potvrzuje, že na stránkách sdružení Zdravá Krupka nebyl zveřejněn jiný Návrh koaliční smlouvy, než ten který prezentuje Mgr. Bačová,tedy návrh beze jmen, že nenašel nikde v informacích databáze, že by byl soubor nějakým způsobem měněn nebo nahrazován. Zároveň pak uvedl, že je ochoten předat veškerá data třetí straně v případě, že by byl jako provozovatel stránek www.zdravakrupka.cz shledán jako osoba, která porušuje § 11 odst. 1 z.č. 36/1967 Sb., tedy že má vztah s prověřovanými skutečnostmi.

Provedeným šetřením se nepodařilo zjistit ani ustanovit osobu, která by jména do koaliční smlouvy dopsala, byly sice ustanoveny některé osoby, které e-mail s dopsanými jmény rozesílaly, ale tyto tvrdily, že tento návrh stáhly na stránkách www.zdravakrupka.cz. stejně tak toto tvrdila i sekretářka MěÚ Krupka, tedy že návrh koaliční smlouvy se jmény stáhla na těchto stránkách. Vzhledem k nálezu Ústavního soudu ČR sp. zn. PI.ÚS 24/10, kde bylo zrušeno ust. § 97 odst. 3 a 4 z.č. 127/2005 Sb. o elektronických komunikacích, nebylo možné oslovit nikoho pro vypracování odborného vyjádření, neboť nikdo nemá povinnost uchovávat provozně lokalizační údaje k elektronickým účtům,těmito údaji mohl disponovat maximálně správce stránek www.zdravakrupka.cz. proto byl osloven právě Ing. J.P..

Protože ve věci nepodařilo ustanovit osobu, která jména do Návrhu koaliční smlouvy dopsala a nebylo zjištěno, že by došlo ke spáchání trestného činu, bylo rozhodnuto o tom, že uvedený spisový materiál bude uložen na zdejší součásti, o tomto byli oznamovatelé písemně vyrozuměni. Návrh na uložení byl datován ke dni 28.2.2012. Skutek byl do té doby veden pod KRPU-116346/ČJ-2011-040971.“

Na 3. straně Usnesení se pak lze dočíst následující:

„Proti tomuto rozhodnutí oznamovatelé podali stížnost, která byla na zdejší součást doručena dne 5.3.2012 a následně pak postoupena na Okresní státní zastupitelství v Teplicích, kam byla i se spisovým materiálem doručena dne 7.3.2012. Státní zástupce pak rozhodl o tom, že ve věci má být sepsán záznam o zahájení úkonů trestního řízení dle § 158 odst. 3 tr. řádu a spis postoupil zpět na ÚO Teplice. Dne 27.3.2012 byly na základě pokynu OSZ v Teplicích zahájeny úkony trestního řízení dle § 158 odst. 3 tr. řádu ve věci Pomluva dle dle § 184 tr. zákoníku. Ve věci bylo provedeno šetření, kdy k věci podali dále vysvětlení dle § 158 odst. 6 tr. řádu p. Zdeněk MATOUŠ,  p. Milan KŘIVOHLAVÝ."

Naše poznámka: při nahlédnutí do spisu jsme nenašli žádný zápis o tom, že by byli policií vytěženi výše jmenovaní p. Zdeněk Matouš či p. Milan Křivohlavý, kteří jsou hlavními aktéry šíření pomluvy Zdravé Krupky tím, že šířili informace ze zfalšovaného dokumentu, aniž by si předem u zastupitelů Zdravé Krupky ověřili jeho pravost. Důkazem jejich zlého úmyslu je pak i to, že nenašli ani tolik odvahy a slušnosti, aby na tiskovou konferenci, kde Zdravou Krupku na základě zfalšovaného dokumentu pomluvili, zastupitele Zdravé Krupky podobně jako ostatní zastupitele, zvolené ve 2. opakovaném hlasovaní, pozvali.

Ve věci byl dále dle § 105 odst. 1 tr. řádu přibrán znalec z oboru Kybernetika Ing. T. K., který vypracoval znalecký posudek. Na základě posudku se nepodařilo zjistit ani ztotožnit osobu, která původní návrh sdružení Zdravá Krupka doplnila o funkce k jednotlivým jménům návrhu. Konstatoval, že příspěvky na portále může zveřejňovat pouze osoba, která má přístup do systému, nebo která zná přihlašovací údaje do systému, že editace vloženého dokumentu je možná pouze jeho smazáním a přidáním jiné verze, editace on-line je vyloučena. S největší mírou jistoty pak zde nevisel žádný obdobný dokument s názvem "návrh", "smlouva" či "koalice". Dalším zkoumání pak znalec zjistil, že původní smlouva byla zkopírována a první 2. strany vloženy do nového dokumentu, kam byl připojen 3. nově napsaný list. Oba dokumenty tedy nejsou shodné, každá verze byla vytvořena v jiný den a na jiném počítači, kým a kde se však zjistit nepodařilo.“

Originál dokumentu rádi předložíme na požádání k nahlédnutí.

Závěrem jen tolik. Originál Návrhu koaliční smlouvy ZK obdrželi mailem přímo od zastupitelky M. Bačové kromě jiných i současný místostarosta p. J. Dubský a zastupitelka za DSSS pí. A. Holešinská. Oba velmi dobře znají pravdu, přesto se propůjčili k tomu, aby se pod tuto lež a pomluvu podepsali. V osobě p. Dubského jde přitom o kandidáta do Senátu a u pí. Holešinské o kandidátku do krajského zastupitelstva, jejímž heslem je nepřesvědčivé: „Žila jsem, žiji a budu žít pro     p r a v d u“. Oba by měli co nejrychleji začít zpytovat své svědomí. A voliči by se  před nimi měli mít na pozoru.

 Miloslava Bačová, zastupitelka za Zdravou Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.