logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

O tvrdé realitě Krupky již bez humoru II

19.09.2012

Stav krupských politických stran je tristní.

Komunisty se nemá cenu zabývat. Léta verbálně předstírali odpor proti metodám správy města p. Matouše, aby pak pro většinu jeho návrhů, poškozujících město, hlasovali. Teď, když jako úplatu za prokázanou službu dostali funkci místostarosty a nedávno i místo ve finančním výboru, z něhož odešel p. Puchar, už zcela otevřeně p. Matouše podporují.

V úplném rozkladu jsou tzv. demokratické strany ODS, ČSSD a KDU-ČSL, které mlčí k destrukci demokracie praktikované jejich lídry na radnici, úzce spolupracujícími s p. Matoušem při vyvádění majetku a financí města. Jejich voliči je za to ocenili pouhými třemi mandáty v zastupitelstvu. Dva mandáty získala ČSSD přes čachry s volebními lístky organizovanými Matoušovým okolím. Přitom před rokem 2000, kdy poslali demokraté  do čela města p. Matouše, dostávali v součtu přes 12 mandátů.

Zastupitelé vzešlí z kandidátek pánů Matouše a Roučka zcela otevřeně podporují metody a cíle p. Matouše při vyvádění financí a majetku města. Je pochopitelné, ale zároveň velmi smutné, že většina z nich působí ve spolcích podporovaných z rozpočtu města, jako jsou především fotbalisté a hasiči. Právě tyto spolky získávají zcela nadstandardní finanční podporu, za niž se jim odvděčují  podporou p. Matouše na mocenském místě a pomluvami jeho opozice v zastupitelstvu.

Zastupitelé DSSS (dělníků) prokazují svou neschopnost pracovat v rámci demokratických mechanismů a nechávají se kupovat starostovým předstíráním razantního postupu proti Romům (v poslední době již raději hovoří o nepřizpůsobivých). Předstíraným proto, že řada lidí v jeho okolí funguje v nechutném byznysu se sociálními dávkami Romů a on sám má mezi Romy uplácenou voličskou základnu. Takže z mocenských a finančních důvodů současná situace krupských Romů p. Matoušovi a jeho okolí vyhovuje, tak proč by se jí snažil řešit. Ale zjevně naivní zastupitelé DSSS mu zobou z ruky a ve většině podporují jeho návrhy poškozující město.

Situace Zdravé Krupky je v této situaci nesmírně obtížná. Je nejúspěšnějším volebním uskupením, které získalo své mandáty bez uplácení a manipulace voleb, a proto je také v zastupitelstvu osamocená, stejně jako při obhajobě demokracie a bránění rozkrádání majetku a financí města. Jediné, co může v zastupitelstvu dělat, je vymezení se proti destrukci demokracie a rozkrádání města většinou členů zastupitelstva a mediálním zveřejňováním páchaných nepravostí. Sklízí za to masivní pomluvy a zesměšňování organizované z okolí p. Matouše. To se dá však bez problémů vydržet.

Příště si povíme, jak je na tom většina lidí v Krupce a jak z toho ven.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.