logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Nový ředitel městské kultury pozval zastupitele do divadla

14.09.2012

Dnes od 19,30 hod sehrají krupští ochotníci v DK Olympie divadelní kus s názvem AŤ ŽIJÍ NEBOŽTÍCI.

Osobně věřím, že každý, kdo má čas a má zájem o autentickou krupskou kulturu, přijde. Nejen užít si kulturní zážitek, ale také podpořit místní divadelní soubor, který je v Krupce výjimečným ostrovem kulturních aktivit. Nejen díky své tradici a dlouholetosti, ale i kvalitou svých vystoupení, jak dosvědčuje řada ocenění z divadelních přehlídek a tomu zcela jistě odpovídající podpora vedením radnice.

Díky tomuto představení se stala věc v Krupce nevídaná. Nový ředitel krupské kultury Petr Fišer pozval na toto představení služebním e-mailem všechny členy krupského zastupitelstva. Chci mu za to upřímně poděkovat, byť je známo, že si jaksi lidsky nesedíme. A zároveň bych ho chtěl poprosit, jak už jsem to udělal v rámci odpovědi za jeho e-mail, aby po představení využil přítomnosti občanů, zastupitelů i divadelníků a představil se jako nový šéf a koordinátor sloučené krupské kultury, který je právě pro tyto účely placen z rozpočtu města.

Prvořadě by mohl přítomné seznámit se svým projektem kulturních aktivit v Krupce. Ten byl komisí rady města, v čele s p. Roučkem – městem placeným radním pro kulturu a sport, vybrán jako nejlepší z předložených, a proto byl p. Fišer jmenován. Pan Rouček by mohl okomentovat, v čem byl projekt p. Fišera lepší než dalších nevybraných účastníků konkurzu. Zároveň by mohl přítomné seznámit s výslednou podobou sloučení kulturních zařízení města Krupky a jeho finančním zajištěním. A i tím, jak sloučením ušetřené provozní a mzdové náklady budou převedeny na přímou podporu kulturních aktivit v Krupce. Proto se i podle starosty p. Matouše sloučení dělalo. 

Věřím, že přítomné občany seznámení s osobami a cíli hlavních garantů rozvoje krupské kultury potěší a ti jim umožní ptát se na to, co bude přítomné v oblasti krupské kultury zajímat. A že jim i ve faktech, ne vytáčkách odpovědí.

Předem děkuji za bohatou účast a i zajímavou a podnětnou diskuzi po představení. Za sebe pro uklidnění výše jmenovaných slibuji, že já budu jen naslouchat. Pokud mě tedy někdo k diskuzi nevyzve. Pak by bylo neslušné mlčet.

Pavel Maleček, zastupitel města


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.