logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Zářijová RADNICE

10.09.2012

-  trapná ukázka pokračující cenzury a zneužívání měsíčníku k šíření lží a k sebechvále radních

(Opravili jsme chybu uvedenou v označení posledního čísla měsíčníku RADNICE. Děkujeme za pochopení.)

Již jsme si skoro zvykli, že krupští radní dlouhodobě zneužívají měsíčníku RADNICE pro své vlastní účely, pro vlastní prezentaci a v posledním roce i k vědomému a účelovému šíření lží a pomluv.

Na stránkách RADNICE je za vydatné podpory šéfa redakční rady a PR pracovníka úřadu M. Křivohlavého uměle utvářen obraz o životě v Krupce, který připomíná hotovou idylku. Stejně to vidí i odborníci ze syndikátu novinářů a obecně prospěšné společnosti Oživení, kteří se ke „kvalitě“ našeho krupského měsíčníku velmi kriticky vyjádřili v pořadu Reportéři ČT, odvysílaného 27. srpna a věnovaného radničním tiskovinám. Radní se odmítli před kamerou obhájit z důvodů pracovní zaneprázdněnosti. A možná v tomto případě ani tolik nelhali.

Během července a srpna si totiž pravděpodobně příliš neodpočinuli. Pokud jde o červencovou RADNICE, tak se zdálo, že letos snad ani nevyjde. Vyšla, ale z těžko pochopitelných důvodů nikoli do 10. dne v měsíci, ale zcela překvapivě až 23. 7. Po jejím prolistování jsme museli konstatovat, že kdyby nevyšla, vůbec NIC by se nestalo. Nepřinesla totiž nic zásadního z toho, co se měli občané Krupky dozvědět.

Srpen byl pro radní horký hned nadvakrát. Teploty vzduchu přesahující 36 stupňů byly umocněny ještě případy, které svobodná média kritizovala, ale ani na stránkách poslední zářijové RADNICE se nepustili radní do své obhajoby. Jak také obhajovat něco, co je neobhajitelné, že? Raději se pustili do dalšího „oblbování“ občanů Krupky tím, že začali vydávat zcela běžné záležitosti za veledůležité věci, které usilovně řeší právě oni - hlavní radniční protagonisté – starosta, místostarosta, radní V. Šanda a T. Liška. Sebechválou radních to páchlo hned na několika prvních stranách RADNICE.

A o čem jste si v posledních číslech RADNICE nic nemohli přečíst? Např.

1. O nové obecně závazné vyhlášce 3/2012 o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a estetického vzhledu města, pro kterou zvedla ruku na červnovém ZM kromě Zdravé Krupky většina zastupitelů a o temných souvislostech třaskavé situace na „romském“ sídlišti horní Maršov, kterou tato kontroverzní vyhláška následně vyvolala.

2. O podivných výběrových řízeních, kterými si krupští radní vybírají své podřízené, a na něž upozornila svobodná média.

Nezbývá nám, než suplovat povinnost radních a pravdivě, věcně a dostatečně informovat o pravém dění v Krupce.

Postupně Vás budeme informovat o okolnostech kolem nové obecně závazné vyhlášky a o podivných výběrových řízení.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.