logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Tepličtí policejní fešáci a jimi obdivovaný pilot Matouš

30.08.2012

Fejeton Zdravé Krupky

Teplická kriminálka se pochlapila. „Jen“ necelý rok od listopadu 2011 jí trvalo, než s pomocí znalců z oblasti kybernetiky teď v srpnu 2012 potvrdila to, co hned poznal každý amatér. A sice to, že v návrhu koaliční smlouvy Zdravé Krupky nebyla u funkcí na radnici uvedena jména lidí, které si prý Zdravá Krupka přeje v čele radnice. To znamená, že policie až téměř po roce potvrdila, že vedením radnice šířený dokument s vypsanými jmény byl podvrh a podvod. Podvod a podvrh, který byl okamžitě jasný každému, kdo alespoň rámcově zná souvislosti a kdo se na zfalšovaný dokument jen trochu blíž podíval. Policie však své téměř roční hektické úsilí „neozdobila třešničkou na dortu“ – nezjistila autora podvodu. 

Na tomto zfalšovaném dokumentu jsou všechny důležité funkce na radnici přiděleny zastupitelům Zdravé Krupky a jejich blízkému spolupracovníkovi při dokazování manipulací a uplácení u voleb. Tímto zfalšovaným dokumentem, za halasné podpory svých nejbližších, hlavně mediálního poradce radnice p. Křivohlavého, razantně mával p. Matouš po soudním uznání třetího kola opakovaně uplácených komunálních voleb. A to hlavně na jednání, na které svolal zvolené zastupitele, ale zbaběle nepozval zastupitele Zdravé Krupky. Na jednání vykřikoval, že má v ruce důkaz zvrácené až chorobné mocichtivosti Zdravé Krupky, s kterou proto v žádném případě nelze při správě města spolupracovat. Na tuto průhlednou lež horečně přikyvovali i ti, kteří prokazatelně dokument viděli v jeho nezfalšované podobě. Jen jeden jediný z přítomných zastupitelů, který tuto Matoušovu komedii odmítl a žádal vyslechnutí Zdravé Krupky, byl z jednání neprodleně vyhozen. „Jo, demokracie, zvlášť v Krupce, není žádný holubník“.

To byl rozhodující Matoušův trumf, po kterém 17 přítomných zastupitelů kývlo na to, že se po podvodné, ale všem se hodící morální likvidaci zastupitelů Zdravé Krupky stane Matouš starostou. Ano, k funkci starosty pomohly Matoušovi nejen opakované manipulace a uplácení u voleb, ale výrazně i tento průhledný a primitivní podvod (a samozřejmě uplacení vstřícných jedinců různými funkcemi, dnes místostarostu, komunistu p. Dubského nevyjímaje). Tímto zfalšovaným dokumentem se Matouš chlubil i na tiskových konferencích, vyvěsil na spřízněném webu a dodnes ho používá, když říká, proč je ta Zdravá Krupka městu, myslí tím jeho soukromým zájmům s městem, tak nebezpečná.

Ale teď se držte!! Podle policie v tom je starosta Matouš nevinně. Protože ten, i podle policie zfalšovaný dokument, mu předali jeho podřízení, sekretářka pí. Procházková (zoufale žádá o vymazání své tváře z veřejných videozáznamů zastupitelstev – proč asi?) a úředník radnice p. Podaný, léta podepisující za laskavého dohledu Matouše bez mrknutí oka vše, co souviselo se stavebními zakázkami města (poté požádal o odchod do důchodu – proč asi?). Do policejního protokolu oba uvedli, že dokument v jeho zfalšované podobě nalezli, když si v zaměstnání četli web Zdravé Krupky, následně dokument vytiskli a dali ho p. Matoušovi. Takže tento nemohl podle policie tušit, že se jedná o podvrh a podvod, a proto nemůže být policií obviněn ze spáchání trestného činu. No a tu internetovou adresu, z které byl dokument zfalšován, nedokázali špičkoví policejní experti odhalit. Jo, i tohle lze najít v protokolech teplické kriminálky.

Co už tam nenajdete, je informace o tom, že by bylo zahájeno stíhání těchto dvou úředníků pro křivou výpověď. Vždyť sama policie potvrdila, že tento dokument se zfalšovanými jmény na webu Zdravé Krupky nikdy nebyl. A ti úřední nešťastníci, podřízení Matoušovi, „ze své svobodné a nikým neovlivněné vůle“ protokolárně potvrdili, že ho na webu Zdravé Krupky i se jmény viděli a vytiskli. Tento nepodstatný rozpor jaksi, určitě z přepracovanosti a horka v jejich kancelářích, teplickým kriminalistům unikl.

No a co dál? Postižení tímto, dle policie určitě ne Matoušovým podvodem, podali na práci teplické kriminálky stížnosti k nejrůznějším úřadům, mimo jiné i k tomu, který nově řídí jistá paní Bradáčová. No, uvidíme. 

Ale i na teplické policii se už hýbají ledy. Tamní ředitel ve snaze zlepšit před veřejností tvář teplické policie zakázal policistům chodit do práce v plážových oděvech – tílko odhalující mužně ochlupené hrudě a podpaždí (nejen svým odérem vyvolávající děs u lumpů v širém okolí), plandavé trenky ke kolenům (dámy klid, to co je vzdouvá je jen služební zbraň) a "in" ošlapané trepky umožňující bleskové sprinty za zločinci (že i Usáma Bolt bledne závistí). 

Možná by ještě pomohlo, kdyby pan ředitel opustil svou klimatizovanou kancelář a podíval se, co ti jeho kriminalisté s nejen plážově zahálčivým oděvem, ale i morálkou vůbec dělají. Možná by mu k zorientování pomohla aktuální zpráva ÚOOZ o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy, samosprávy (radnic), policie a justice.

Krupky a teplické státní policie se to podle něj určitě netýká, ale jeden nikdy neví. Ono totiž není zas až takový problém uvidět v Krupce p. Matouše v přátelském obětí, nebo při vzrušených rozhovorech nad katastrálními mapami či územním plánem, a to s tvářemi známými z teplické kriminálky. Sice někteří již teplickou kriminálku pro nějaké nepodstatné hříšky opustili, ale jsou tam podle médií pořád ke spatření při soukromých návštěvách svých „bývalých“ kolegů. Ve svých oblecích hodných byznysmenů s pozemky (které radnice mění územními plány z nevýnosných polí na lukrativní stavební parcely) jsou mezi policejními plážovými fešáky snadno k poznání. Ale vrtulníkem jako p. Matouš ještě nelétají.
Kam a jak taky vrtulník před tou teplickou policajtovnou frajersky posadit? No mají se od zkušeného pilota nejen s létacími stroji, ale hlavně s městskými financemi a majetkem, p. Matouše ještě co učit. Ten, to co řídí, vždy posadí do bezpečného hangáru. Ale jaksi napotvoru ještě ani jednou do městského, který díky i dle policie krystalicky čistým volbám spravuje. Asi proto při jeho manévrech s financemi a majetkem města mu státní policisté, hlavně ti tepličtí, už 15 let pochvalně tleskají. To když mu zrovna nepomáhají navigovat. Jen by přitom neměli dělat policii ostudu v tílkách a vytahaných trenclích. Být při tom ve vyžehlených uniformách, pak je podle jejich ředitele vše v nejlepším pořádku.

Spoluautoři: M. Bačová a P. Maleček - zastupitelé


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.