logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Pořad Reportéři ČT opět o Krupce

28.08.2012

Komentář Zdravé Krupky

V pondělí 27. srpna hrálo naše město Krupka opět prim v pořadu Reportéři ČT.
Tentokrát se příspěvek zabýval radničními a krajskými tiskovinami, financovanými z veřejných rozpočtů, přesto ale ve většině případů zneužívanými převážně k propagaci lidí v čele úřadů a k cenzurování názorů jejich opozice. Stejně jako to dělala komunistická totalita před rokem 1989.

Při hledání těch nejkřiklavějších případů zneužívání radničních tiskovin skončili reportéři i na krupské radnici.

Krupskou RADNICI měl na monitoru počítače i pan Kužílek, který se dlouhodobě profesionálně zabývá zneužíváním a cenzurou radničních tiskovin. Ten krupskému měsíčníku RADNICE vyčítal protěžování lidí v čele radnice, zveličování jejich podílu na úspěších města a jeho občanských spolků, chybějící zprávy o problémech města a naprostou cenzuru opozičních názorů. V záznamu z jednání ZM měli krupští občané možnost vidět skvělý řečnický výkon starosty p. Matouše. Známého znalce legislativy, tajemníka úřadu p. Růžičku pak zastoupil v pořadu tiskový mluvčí města p. Křivohlavý, který zdůrazňoval, že je tiskovina RADNICE dle zřizovací listiny zcela apolitická a slouží jen k provozním informacím radnice směrem k občanům.

Odborníci zcela po právu oponovali, že v případě apolitičnosti tiskoviny by v ní hlavně neměly být pochvalné články o představitelích města či jejich fotografie, kdy se přihřívají na slávě s nimi stojících vysokých představitelů kraje a státu. Protože tato mediální propagace je silné politikum, získávající představitelům radnice na úkor opozice volební hlasy. Nad absencí kritických zpráv a názorů opozice jen krčili rameny s odkazem na totalitní metody poukazující na totalitní kořeny politiků, kteří svou rádoby demokratičnost pouze předstírají. Nutno poznamenat, že v tomto se v případě Krupky mýlili, protože řada představitelů krupské radnice dává své totalitní kořeny i komunistickou současnost a odpor k demokracii jasně a zřetelně najevo.

Zdravá Krupka však krupským radničním politikům nevyčítá, že se objevují jejich fota a názory sériově a opakovaně na titulní straně RADNICE. Ať se to komu líbí nebo ne, byli jednou zvoleni (i když až na potřetí a v nálezu soudu jasně ční stanovisko, že nelze vyloučit uplácení ani ve třetím kole, po dvou kolech voleb zrušených pro uplácení a manipulaci) a musí občany informovat o svých aktivitách. Že si vyberou jen ty pozitivní, často organizované jen pro jejich „píár“, je věcí jejich morálky a svědomí. Však občané nejsou hloupí a přeberou si to sami. A umíte si představit jak starosta (pro p. Matouše: jakýkoliv starosta) informuje o své účasti na přípravě zmanipulování výběrového řízení či podvodu při podhodnoceném prodeji majetku města? Takhle naivní snad žádný není.
Zdravá Krupka vítá, že RADNICE slouží k informování veřejnosti o úspěších krupských škol, občanských spolků i jednotlivců, informuje o záslužné práci pro děti, důchodce či postižené.

Co však Zdravá Krupka nesmiřitelně kritizuje, je cenzura organizovaná vedením radnice (dnes prokomunistickým). Demokracie jasně stojí na otevřeném vyjadřování názorů a to, že se tak v Krupce neděje, není vina demokracie! Je to jen další důkaz totalitní podstaty lidí, ovládajících dnes za pomoci podvodů radnici.

Opakovaný návrh Zdravé Krupky je jasný:

1/ V měsíčníku RADNICE je třeba vyčlenit jednu či dvě stránky a na nich bez cenzury uveřejňovat názory opozice radnice v zastupitelstvu i z řad občanů. Jak je obvyklé, nic nebrání redakční radě vzdát se odpovědnosti za obsah textů (doplněním této poznámky do záhlaví těchto stránek) s varováním, že budou vyloučeny ty, které obsahují hanobení rasy a národa a vulgárně napadají druhé osoby, či působí jinak nezákonně. Od opozice v zastupitelstvu se netřeba takových textů obávat.

2/ Zřídit na webu města otevřené diskusní fórum, a to za stejných podmínek. V obou případech s odmítáním anonymů, naopak s podmínkou ověřitelného podpisu autora příspěvku.

Závěrem dovolte otázku adresovanou našim radním.

„Proč se toho všeho tak bojíte, pánové Matouši, Dubský, Růžičko, Roučku, Liško, Saiferte a další? Váš pan tiskový mluvčí p. Křivohlavý přece všude tvrdí, že je Vaše svědomí naprosto čisté. Váš strach z kritiky hovoří sám za sebe. Ne opozice, ale vy sami tím potvrzujete „fámy“ o Vašich nepravostech a lumpárnách páchaných na radnici.“


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.