logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Romové prý demonstrovat nebudou

21.08.2012

To tvrdí web radnice města Krupky s odvoláním na údajnou ústní dohodu mezi jedním zástupcem Romů (J. Mikerem) a starostou města Z. Matoušem.

Zdravá Krupka vítá dohodu, která údajně stojí na slibu vedení radnice na dovybavení převážně romského sídliště lavičkami (před časem za nezájmu radnice zničenými) a odpočinkovými kouty. Vidíme to jako první krok k racionálnímu jednání radnice, kdy jde konečně s represí proti společensky nepřijatelným jevům uvnitř romské komunity i podpora společensky pozitivních kulturních a sociálních potřeb Romů, kteří byli za „nepochopitelného“ nezájmu krupské radnice průmyslově (za účelem zisku) sestěhováni do Krupky z velkých vnitrozemských měst. 

Právě neexistence této pozitivně motivační složky byla důvodem nesouhlasu zastupitelů Zdravé Krupky pouze s represivní polohou vyhlášky, chystající se trestat shromažďování Romů na veřejných prostranstvích. Každý soudný člověk se zbytkem selského rozumu dobře ví, že sama represe nikam nevede, ale naopak vyvolává jen další napětí. Zdravá Krupka by však tuto dohodu ráda viděla v písemné podobě včetně konkrétního popisu jednotlivých dohodnutých bodů a závaznými termíny plnění, celé podepsané oběma stranami.

Důvod je jasný. Vedení radnice, známé krupské veřejnosti svou absencí morálky a studu, nic nebrání naslibovat cokoliv a už předem vědět, že se nebude obtěžovat vyslovené splnit. Závazná a podepsaná smlouva je potřebná i pro zástupce Romů. Bez předložení písemné a ověřené smlouvy vyvolává závazek zástupce romské komunity J. Mikera demonstraci zrušit nezbytně otázky, jak a čím  jeho závazek na zrušení pochodu radnice získala. To vše je třeba si uvědomit zvláště v souvislosti s opakovaným uplácením Romů (spojeným se lživým slibováním i vyhrožováním) při komunálních volbách týmiž lidmi, kteří se přes romské hlasy na radnici dostali. K překvapení Romů tito lidé pak následně připravili a prosadili diskriminační vyhlášku a nyní přesvědčují Romy, aby proti vyhlášce nedemonstrovali, pro veřejnost neznámými prostředky.

Znovu opakujeme, že Zdravá Krupka tuto dohodu vítá, pakliže skutečně existuje, protože případné demonstrace by opět poškodily už tak excesy pánů z radnice pošpiněnou tvář Krupky a dál by zhoršily atmosféru netolerance a hrozícího násilí v našem městě. Vidíme to jako první krok ke skutečné snaze řešit v Krupce tzv. romskou problematiku. A to včetně omezení a likvidace kriminálních jevů profitujících na současné situaci Romů při praní jejich sociálních dávek přes náklady na bydlení, hazard, drogy a související nedobrovolnou prostituci a vynucovanou majetkovou kriminalitu.

Nelze si však neodpustit otázku, zda není celá ta komedie okolo jednoznačně protiromské vyhlášky způsobena potřebou pánů z radnice koupit si hlasy zastupitelů za DSSS (naivních ve vztahu ke starostovi) a dalších netolerantně smýšlejících zastupitelů z vlastních řad. Na podzim má totiž dojít ke schvalování nového územního plánu města Krupky. V něm se jakoby mávnutím kouzelného proutku změní rozsáhlé zemědělské pozemky ve stavební parcely se ziskem ve výši cca 250 000 000 Kč. Ty ovšem bohužel neskončí v pokladně města, jak před nedávnem již jednou předvedl tehdejší místostarosta a současný starosta Z. Matouš - Milionář z Krupky , kdy sám iniciativně přispěl k organizaci změny územního plánu na pozemcích ve Vrchoslavi. No, v tomto směru je prostě v Krupce nejlepší, jak vědí i krupští komunisté. Pak se nedivte, že je starostou.

M. Bačová a P. Maleček - zastupitelé


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.