logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Den uctění obětí komunistické totality odhaluje kořeny a cíle spolupráce starosty a místostarosty města Krupka

29.06.2012

Končící první pololetí roku 2012 je dobrým důvodem ke hodnocení údobí, v němž na krupské radnici vládne Matoušova koalice vzešlá z opakovaně uplacených a zmanipulovaných voleb, posílená o bezhlavě moci chtivé krupské komunisty. Proto není žádným překvapením, jak nyní krupská radnice rozhoduje. To znamená ztrátovou, a proto vědomě neprůhlednou správu města s odmítnutím její kontroly veřejností i opozicí v zastupitelstvu. To zastřešeno ze všeho vyčuhujícími soukromými zájmy.

I rok 2012 už nese klasické znaky "matoušovské" správy města. K nim patří i pro laika viditelně špatně odvedená obnova parku H. Lindnerové, oprava chodníků v Maršově prováděná firmou JAPIS (nevybraná výběrovým řízení), nezákonná směna pozemků dokazující možnost manipulací s územním plánem, manipulace s byty města, zrušení regulace hazardu v Krupce, bránění kvalifikované kontrolní činnosti a auditům na radnici a ve Sportu Krupka, zneužití měsíčníku RADNICE k sebepropagaci a cenzuře názorů opozice, zbabělé vyhýbání se kontaktu s občany města svoláváním zastupitelstev v dopoledních hodinách. Takže je jednoznačně vše při starém.

Jedinou velkou změnou r. 2012 na krupské radnici je to, že vše výše popsané prosazují a obhajují i krupští komunisté s jejich místostarostou p. Dubským. Jeho kariéra ve stínu p. Matouše začala při soudním projednávání manipulace voleb. Tam předvedl první veletoč, když náhle žádal potvrzení výsledků voleb, i když i on sám si stěžoval na jejich zmanipulování ve prospěch p. Matouše. Po volbách podpořil v jeho prospěch zfalšovaný dokument (návrh koaliční smlouvy Zdravé Krupky), o kterém velmi dobře věděl, že je zfalšovaný. Pak hlasoval pro zvolení p. Matouše starostou, i když léta před řadou svědků p. Matouše obviňoval z poškozování města prosazováním osobních zájmů na radnici. Zvolení p. Dubského místostarostou lidmi p. Matouše už tedy bylo jen průhledným úplatkem za jeho veletoč u soudu ve prospěch p. Matouše.

Pro mnohé občany to nebylo až tak překvapivé. Vždyť mají oba své kořeny v komunistické totalitě, která učí, že získání veřejných funkcí falešnými sliby nebo podvody a jejich následné zneužití ve vlastní prospěch a k likvidaci opozice je samozřejmostí. Učí, že funkcionář je nadřízený občanů a občan mu nemá do výkonu funkce co mluvit. Vždyť oba přeci vlastně dělají jen to, co považují za normální.

Jiní zas tvrdí, že komunistická totalita a její metody ovládání občanů nejsou to, co pány Matouše a Dubského spojuje. Na tuto otázku odpověděli sami rozdílným postojem k uctění památky obětí totalit. V dubnu při uctění obětí nacistické totality spolu kladli věnce, své hluboké (spíš předstírané) pohnutí předváděli před občany i televizními kamerami a také horlivě mluvili o nutnosti nezapomenout na oběti totality.
O dva měsíce později už na oběti totalitní zvůle, tentokrát komunistické, zapomněli.       27. červen je dnem uctění obětí totality komunistické, vzpomínaných v den justiční vraždy Milady Horákové, provedené komunisty z důvodu zastrašení a tím ovládnutí celého národa. Pánové Matouš i Dubský společně mlčí. Oběti komunismu je nezajímají, nechtějí je připomínat, nechtějí o nich mluvit. Tím sami nade vši pochybnost potvrzují, kde jsou jejich kořeny, jejich ideologické zakotvení. Svůj vzor mají v komunistické totalitě s její absolutní mocí a jejími nedotknutelnými vykonavateli. Pro ty je největší nebezpečím demokratická správa s její otevřeností k občanům a veřejnými kontrolními mechanismy. Stejně jako pro naše krupské pány Matouše a Dubského. Ano, nad krupskou radnicí po létech selhávání krupských demokratických stran – ODS, ČSSD a KDU-ČSL znovu vlaje rudý prapor se srpem a kladivem. Ale nejen ve jménu ideologie, ale i jménem nekontrolovaného převodu městské pokladny do soukromých kapes.

Zda bude symbol totality a soukromých zájmů plápolat nad radnicí na úkor města a jeho občanů dál, je jen v rukou občanů města. Pánové Matouš, Dubský a jejich nejbližší soudruzi ho dobrovolně nesundají.

autor: Ing. P. Maleček (dlouholetý zastupitel)


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.