logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Štěnice či spíše upíři v čele krupské radnice

15.05.2012

Fejeton Zdravé Krupky ke květnovému číslu RADNICE

Také Vás omráčila první strana květnové RADNICE zaplavená fotkami starosty města p. Matouše a tajemníka úřadu města p. Růžičky – oba v těsné blízkosti významných osobností? Také Vám připomínají štěnice, které se snaží pro sebe vycucat co nejvíc ze slávy a práce těch, na které se přisály? Jejich oběťmi jsou významné ženy, hejtmanka Ústeckého kraje, ministryně kultury vlády ČR a předsedkyně Sněmovny Parlamentu ČR. 

Ony dámy, které navštívily v uplynulých dnech Krupku, vykonávají funkce, které mají veledůležité role při ochraně demokratického zřízení a svobody, při dodržování platných zákonů a ochraně lidských práv, občanských svobod a řádné správy veřejných rozpočtů a majetku. Pánové Růžička a Matouš jsou toho všeho pravým opakem a vlivným dámám to bohužel očividně nějak uniklo či nevadilo. Dost možná selhali jejich poradci, kteří předem nezjišťovali, kdo se na ně v Krupce přisaje. 

Právě jmenovaní pánové jsou mocenskou osou, která léta ovládá Krupku. Proto ta jejich fota s důležitými osobnostmi. Pro další ochotné vykonavatele jejich vůle, v současnosti hlavně pány místostarosty Roučka a Dubského (v minulosti pány starosty Puchara a Nováka) nezbylo na fotografiích místo. Jen sem tam vykukuje snaživě z pozadí fota nebo textu p. Dubský. Jemu a p. Roučkovi to však vynahrazuje reportáž televize REGIA, kde jim bylo dovoleno stát v čele, vedle samotného starosty p. Matouše. Pan Dubský mohl i promluvit. A to o zmařených životech obětí totalitní zvůle. Z úst tohoto obhájce a propagátora komunismu to znělo obzvlášť pikantně.

Jiné „kafe“ je pak foto nepřirozeně se usmívajícího pana Ostroveršenka z obou stran těsně svíraného jak jinak než opět pány Matoušem a Růžičkou. Zde je dojem štěnic či přímo upírů vysávajících svou oběť přímo fyzicky neodbytný. Člověka pomalu začnou svědit krční tepny. Není se co divit! Pan Ostroveršenko má pro radniční upíry obzvlášť „výživnou krev“. Patří k uznávaným a ctěným kulturním osobnostem současné Krupky. Svou pracovitostí, vůlí, kulturními znalostmi a umem nezištně pomáhá krupské kultuře i utlačené duši města. Je pravým opakem těch, kteří ho v zájmu svých osobních zisků na fotografii tísní a vysávají. Aby před veřejností zamaskovali své nejen kulturní temno ve svých duších, musejí se předvádět v blízkosti těchto osobností, prodávat jejich dílo jako svoje a sát pro sebe jejich morální kredit. 

Ke cti pana Ostroveršenka slouží, že se na fotografii jakoby snaží s rozpačitým úsměvem z upířího objetí takticky uniknout. Ale oni drží a sají. Pan Ostroveršenko v tom není sám. Takových vysávaných osobností je v Krupce celá řada. Někteří se vzbouřili, ale většina, vyděšená nemilosrdnou pomstou vykonanou upíry na vzbouřencích, dobrovolně nastavuje své krky. Pak už ale nejsou jen vysáváni, ale i vydíráni prostřednictvím výhrůžek zastavení dotací pro své aktivity a spolky z rozpočtu města. 

Své nastavování krků omlouvají tím, že by bez jejich oběti už v Krupce nebylo kultury, neměl by se kdo starat o volný čas krupských dětí a o sociálně i zdravotně handikepované. Za jejich práci jim zastupitelé Zdravé Krupky děkují, ale zároveň vzkazují, že se obávají zbytečně. Pravda, po odmítnutí nastavovat krky by se hladoví upíři vztekali a mstili, ale po několika týdnech by odtáhli jinam. Bez „krve města“, tj. práce a umu občanů, financí a majetku města totiž rychle zhynou. A pak by významné osobnosti, většinou představitelé spolků, překvapeně zjistili, že jejich dotace z rozpočtu města jsou náhle mnohem vyšší, než když se nechali pro získání dotací radničními upíry dobrovolně vysávat (např. svou účastí na kandidátkách pánů Matouše, Roučka či Růžičky). 

Zatím však významné osobnosti Krupky plní i ty nejdivočejší upíří sny. Nechávají se vysávatt hned dvakrát. Odevzdávají nejen svůj um, práci a obětavost, ale i svoji svobodu, sebeúctu a hlavně i své daně, kterými plní rozpočet města následně upíry vysávaný. Není se tedy co divit, že i upíři v Karpatech balí své rakve a chystají se přestěhovat na krupský hrad. Tak už vám dochází, proč v Krupce přes zimu shnil loni vysazený česnek? Nikde to neříkejte, ale ještě roste na zahrádkách členů Zdravé Krupky. S odvážnými se o něj rádi podělíme.


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.