logo

  Vrátíme Krupce dobrou pověst



Zdravá Krupka

Mé včerejší setkání s panem Saifertem, jednatelem Sportu Krupka

11.05.2012

Není nad to potkat beze svědků p. Saiferta, jednatele Sportu Krupka.

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách jsem potkal před úřadem města p. Saiferta, mocného to potentáta z čela Sportu Krupka a nejbližšího spojence starosty p. Matouše při shromažďování majetku a financí města. Zastavil se a pomalu výhružným basem začal: „Pane Maleček, tak jsem slyšel, že jste si mě zase bral do huby.“ Po bližším upřesnění jsem pochopil, že mu vadí zveřejnění jeho slov ze zastupitelstva města, když snaživě obhajoval vědomou lež p. Matouše, že v Krupce není firma, která by uměla chodníky.

„Měl byste těch keců nechat, jinak si budeme muset promluvit,“ pokračoval p. Saifert. A na to „promluvit“ dal zvláštní důraz, že by jeden váhal, zda tím nebylo myšleno, řečeno jeho žargonem, dát přes držku. Přeslechl jsem zvláštní dvojakost slov p. Saiferta a nabídl jsem mu, že si promluvit můžeme. Nejlépe tak, že si každý přivedeme několik přátel a v otevřené a následně zveřejněné diskuzi si vysvětlíme své představy o správě města i chodu Sportu Krupka. Pan Saifert se zachmuřeným obočím a mužně vysunutou bradou odvětil, že k té mé diskuzi s ním a několika jeho hochy určitě brzy dojde. Ale mé známé jaksi nepozval. Tak nevím. Co vy? Šli byste si s p. Saifertem a jeho hochy sami pokecat?
A tak to je nejen s p. Saifertem, ale s celým svazáckým kroužkem p. Matouše. Bez kontroly veřejností mají plná ústa mužných slov. Jako na jednání skupiny, která po druhých uplacených volbách v květnu 2011 řešila způsob podání stížnosti na volby. Rozrazily se dveře a bez pozvání vstoupila Matoušova úderka. Jejich silácké řeči a špatně skrývané vyhrožování bylo při bojovném odchodu upřesněno boxersky zaťatou pěstí a výkřiky, že v případě podání stížnosti na volby budete hořce litovat.

Ano, takhle vypadá skutečná matoušovská politika. V nepřítomnosti veřejnosti nebo kamery jsou to samé silácké řeči, výhružky násilím a v noční tmě pak propíchané gumy nebo vymlácená skla na autě oponentů p. Matouše. Ale postavit se na zastupitelstvu tváří v tvář široké veřejnosti, nebo pozvat občany na otevřenou diskuzi, to ani omylem. Zastupitelstva se zbaběle svolávají v obavě z veřejnosti na dopoledne. Když se objeví televizní kamera, tak následuje bojácný úprk. A v zápisech ze zastupitelstva, natož v krupské RADNICI, se nesmí objevit ani zmínka o podivném hospodaření p. Matouše s majetkem a financemi města.

Stejně to skončilo i s mou žádostí o setkání s představiteli krupských fotbalistů, tvrdých obhájců matoušovského drancování města, ale také se spoustou poctivé práce pro krupskou mládež, za kterou i já děkuji a vážím si jí. Žádost podávaná přes pány Roučka a Pence se rozplynula do ztracena, zvláště když jsem oznámil, že nepřijdu sám. Ono obhajovat matoušovské vládnutí nad městem ve veřejné, kultivovaně vedené a pak zveřejněné diskuzi, jaksi nejde. K fair – play hře nemají čelní krupští fotbalisté odvahu. Není se pak co divit, že i přes desetimilionové investice z městského rozpočtu se 1. tým krupského fotbalu potácí těsně nad lepší okresní soutěží. Ostatně stejně jako celá Krupka.

Nakonec byla popsána diskuze s krupskými fotbalisty ústy p. Roučka jasně: „Dostaneš tam od mých dorostenců přes držku,“ vyštěkl při mém sebevražedném opakování žádosti tento vlivný představitel města pro „fair – play“ sport a tu otravnou „kultůůru“.

Ing. Pavel Maleček, zastupitel za Zdravou Krupku


Vaše emailová adresa nebude použita k jiným účelům.
Odběr novinek se dá odhlásit v každém přijatém emailu.